Scudo Sports

Yeni sunucumuz aktif

Scudo
Gerçekten...

konunun üzerinden epey zaman geçmiş ama forumdaki can sıkıcı yavaşlık hala devam ediyor..

Forumda konuların içinde diğer forum üyeleri tarafından yazılmış mesajları göremiyorum.

Konu açılabiliyor. Konuya mesajda yazılıyor sanırım. ama önceki mesajlar gözükmüyor.

Problem forum kaynaklımı?

Teşekkürler...

Bende hiçbir mesajın içeriğini göremiyorum.Sizin mesajınızı portalda başlığın üzerinde bekleyerek okudum.Belki sadece bazı kişilerde oluyodur.Siz bu msj ı nasıl okuyacaksınız onuda bilmiyorum

Sizin profilinize girip gönderdiğiniz tüm mesajları gör linkine tıklayınca görebiliyorum.... Mesajınızı gördüm yani...

nedense forumda bi sorun vardı dün kimsede mesaj felan konular gözükmüyordu
sorunu veya hatayı halletmişler :) İyi Forumlar Sağlıklı Pedallamalar

Sabahtan beri foruma erişemiyorum. Sadece bende mi diye (link) adresinden kontrol ettim. Herkes için erişime kapalı durumda dedi. Şimdi açabildim. Geçen ay da bu şekilde bir problem olmuştu.

Problem nedir? Açıklanabilir mi acaba?

Hosting firmasının bir an önce değiştirilmesi lazım. sunucu sürekli down oluyor son günlerde bu kadar kullanıcısı olan sitenin daha sağlam bir firma bulması lazım

Bende özel mesaj kısmında birisine cevap yazmaya kalkınca site kilitleniyor.
Site erişime kapanmadan önce başlamıştı, hala devam ediyor bu sorun..

@Ahmet.Çetinkaya

Bence de, son zamanlarda hep oluyor. :(

En son 17 gün önce kapanma oldu nasıl sık sık oluyor? Bu kapanmalar genelde biz yokken oluyor. Biz buradayken anında müdehale ediyoruz zaten ama burada yokken de kapanınca biraz geç açıyoruz sunucuyu doğal olarak.

@BisikletForum

Bu şekilde ters cevap vermeye gerek yok. Arkadaş doğru söylemiş. Foruma yazın katıldım, ben de sık sık kapandığını görüyorum. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama:Ayda 3-4 kere kapaniyorsa böyle büyük bir portal, sık sık kapanıyor demektir.

Bizim gibi gece tuvalete kalktığında bile BisikletForum'a giren kullanıcılar için 17 günde bir olması bile sık sayılır. :) Eğer teknik sorunları aza indirmek mümkünse memnun oluruz tabi. İmkan yoksa da ne edelim, sineye çekeriz.

Ayda 3-4 kere kapanma olmadı en son 17 gün önce kapanma olmuş. Onun öncesinde de 20 gün önce kapanma olmuş. Biz bilerek yapmıyoruz sunucu bir süre sonra kaldırmayabiliyor. Aksilik şu ki, biz yokken denk geliyor bu kapanma konusu. Biz buradayken kapanırsa hemen açıyoruz sunucuyu zaten. Ama bu konunun üzerine gideceğiz elbette. Neticede hepimizi sıkıntıya düşürüyor bu durum.

Ben de en son 17 gün önce foruma erişim sağlayamamıştım. Hatta bunu Soner Sarıhan abime de sormuştum düzelir demişti.. Onun dışında sık sık kapanma olmuyor.

Ama site sunucuya binen yüklerden dolayı kasılıyor bu doğaldır. Donanimhaber de aynı bu şekilde..

30 günlük periyot içerisinde, 20 günde bir ya da 17 günde bir site çöküyorsa ayda 2 kez ortalamaya sahip demektir ki bu hiç de hafife alınacak bir durum değil. Kimse de bunu "böylesi yoğun bir forumda olur arada bir" diye savunmasın lütfen. Site üye ve içerik bakımından günden güne gelişirken teknik alt yapı yerinde saymamalı, mevcut şartlara göre gerek donanım gerek yazılım bakımından kendini sürekli geliştirmeli. Bu denklemi kurmak zor olmasa gerek.

Ayrıca yazılan son mesajlar kısmına bakıyorum, sabah 04:40'da mesaj yazıldıktan sonra kesinti başlamış ve bu 15:34'e kadar sürmüş. Yaklaşık 11 saatlik zaman dilimi içerisinde yöneticilerden bir tanesi merak edip de foruma bakmıyorsa (bakan ama yetkisi elvermeyen de ilgililere haber vermiyorsa) zaten buna diyecek hiçbir şey yok.

Hangi hosting firmasından hizmet alınıyor? Uptime garantisi yok mu bu firmaların?
Bir de söylenilenlerden sunucuyu fiziksel olarak açtığınız kanısına vardım. Eğer öyle ise sunucu bir datacenterda değil demek oluyor.

Düzenleme: DNS kayıtlarından sunucunun Aysto adlı bir firma tarafından Mecidiyeköy civarında host edildiğini öğrendim.

Geri