Scudo Sports

Yeni sistemimizin ilk bakanları açıklandı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Serkan Mıstınoğlu
Admin kardeşim,çok gerginsin.Bir soru sordum sadece.Mesela haberlerde ''parlamenter sistemin sonu'' deniliyor ya da törene katılanlar arasında batılılardan nerdeyse hiç kimsenin yer almadığı belirtiliyor.Bende bu verilere dayanarak,''Cumhuriyet sona mı erdi?''-''Batı ile irtibatı kopardık mı?'' diyorum.Buradan patates soğana bağlaman enteresan canım kardeşim.
Allah(c.c)patates soğan yığacak duruma sokmasın hepimizi.
Bu arada dün patates ve soğan aldım.Fiyatlar düşmüş.2 kilo patates ve 2 kilo soğana sadece ama sadece 10 TL verdim.
15 gün önce 1 kilo patates ve 1 kilo soğana 9,5 TL vermiştim.
Ekonomi düzeliyor inşallah.

Scudo
@demir77

Aslında Ali Babacan'dan sonra değil..
Ardından çok sövüldü ama gerçek şu ki AKP ilk dönemdeki ekonomik başarısını Kemal Derviş'in çizdiği programa sıkı sıkıya bağlı olmanın sonucu olarak aldı.

2007 seçimlerinin ardından programa bağlılığı terkettiler; 2010 sarsıntısıyla beraber önlem de al(a)mayınca iyice dağıldı.

Ali Babacan iş bilen olarak programın devamlılığını savunduğu süreçte olayı süründürdü ancak karşı çıktığı konular başını yaktı..

Şu anki görüntüyle 2 yılı bile bulmaz, hala sorun çözücü önlem alınmıyor.

@thieft3000

"Kıpraşımlı yüssük" ün pili bittikten sonra sarsıntıyı atlatıp net görebilirse doların dolunca ne olacağını dolmayınca ne olacağını görecek ve önlem alacaktır :p:p

@Serkan Mıstınoğlu

Merak etmeyin hiçbirşey olmaz..
Sözlerime kızabilirsiniz belki ama yine de açıkça ifade edeceğim..

Bindikleri dalı kesmezler..

Bu kadar devasa hortumladıkları bir devleti ve işleyişi yıkmazlar, rantı tehlikeye sokacak kadar ileri gitmezler (örn savaş durumu)

Ancak ekonomik olarak kendimizce önlemler alıp, derinleşmesi kuvvetle muhtemel ekonomik şartların ağırlaşması olgusu'nu mümkün olan en az hasarla atlatmaya bakmalıyız..

Yakın işbirlikleri olur, kemer sıkma olur vs vs.

@irfananar şavaşı hükuumetimiz çıkarmaz zaten çıkarsa dıj mihraklağın suçu :komik:

içte savaş çıkarsa muhalifler suçlu dışta savaş çıkarsa dıj mihraklağğ hükuumetimiz çok sağlam bir irade ile ülkeyi büyütiy:koptum::koptum::koptum:

@thieft3000

Hedef 332275 te Dünya Lideri Törkiyee :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
@irfananar aslında haklısın ama Kemal Derviş politikalarının devam ettirilmesi veya paralelinde hareket edilmesini bile o dönem için başarı olarak görüyorum. Malum şu an ki ekonomi kadrosu derviş politikalarını bile uygulatamaz. Tüm dünyada dolar düşse bile tl karşısında güçlenebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: irfananar
Bir canlı yayınında Gürkan Genç, Spor bakanı olmak için başvuruda bulunucam demişti.Gerçekten de ülkede bunu hakeden kişiler arasında başta geliyor bana göre.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@irfananar hocam şimdi bu yüzük muhabbetinde adamın üstüne gereksiz gidildiğinin farkındayızdır diye düşünüyorum. Sonuçta özel hayat, orası bizi ilgilendirmemeli. Gönül isterdi ki yüzüğünü lokal bir perakendeciden vergisini ödeyerek alsın ama sanırım üstümüze oturttukları mahalle baskısından nasibini almış. Neyse, selam ve dua ile.

Bisikletlilerin takip etmesi gereken bakanlıklardan biri de Çevre ve Şehircilik olabilir mi?
Emlak konut genel müdürü, inşaat mühendisi.

@demir77 Kesinlikle başarı.

O dönemde, dillere pelesenk olan "Üst devlet aklı" (işbilen teknokratlar) zorladı biraz da bu konuyu..Acemisi oldukları için de boyun büktüler mecburen..

Zamanla da bu teknokratları bir şekilde kendi anlayışlarıyla paralel kişilerle değiştirince (vey belki teknokratlar rüzgara yelken açtılar) güç tamamen ellerinde oldu ve istediklerini yapıyorlar rahatça..

2007ye kadar olan başarılı ekonomik uygulamalarda ben gibi ömründe sağ görüşlü partiye oy vermemiş herşeyi sorgulayan araştıran birisinin bile dikkatini çekmişti..Eğer 2007den sonra da aynı ekonomik tempoyla yol alsalardı bir sonraki seçimde oy vermeyi düşünüyordum.. Fakat aslolan günyüzüne çıkıyor er-geç.. Oy verme şansı tanımadılar bana:ckkmk::ckkmk:

Gönül isterdi ki -kim ya da görüşünün ne olduğunun bir önemi yok- iktidara gelenler hayallerimdeki ülke ve cumhuriyet için çalışsalar..
Maalesef başlangıcında Dünyada kafaya oynayan bir azimli ulus

( Önceki yorumlarımda farklı kimliği nedeniyle özellikle bahsettiğim Celal Bayar'a bakınız..Kaç işi birarada yorulmak bilmeden yapmış..Ki Bayar liberal görüşlü birisiydi..Yani bugünki Sağ siyasetin -Menderes ve ekolü- bir nevi ülkemdeki fikir babasıdır ama liderinin emrinde deli gibi ulusal fayda için çalışmıştır )

ve devlet anlayışı zamansız kaybedilen liderinin politikalarını devam ettir(e)memesiyle koskoca bir 70 yıl kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. :hasta::hasta::hasta::hasta:

@Rip Haklısınız..

Gönül isterdi ki çok faydalı projeler ve kalıcı çözümlerle isminden bahsettirsin ama maalesef..Yüzük ve 15 Temmuz gecesi basın toplantısındaki sırtlan gülüşüyle yad ediliyor.

tamamı sadece isimden ibaret yani nerede kimin olduğu hiç önemli değil. (hazine bakanının tayyibin damadı olmasından başka) yani tayyip bu böyle olacak dediğinde hayır şöyle olacak çünkü bu konunun uzmanı benim, o yüzden bu görevdeyim diyebilecek biri yok. türkiye şuanda demokrasi ve güçler ayrılığı bakımından rezalet bir durumdadır.

1. Keske KENAN SOFUOGLU spor bakani olsaydi. Bizler icin guzel bir umut olurdu.

2. yabanci birisinin su sozu harikadir
"SEVDİKLERİNİZLE ASLA SİYASET KONUSMAYİN"

3. Bazi seyler kacinilmazsa zevk almaya bakacaksin...

Başlığı okudummu sinirden ağlayasım geldi
Tüylerim diken diken oldu
Mustafa Kemal ne büyük bi insanmış deyip
İyi yorumlar diliyorum

Rektorlukte profesorluk sarti kalkinca guldum, derin bir nefes aldim ve uzaklara bakip dalip gittim...
Tabii ya! Insan profesor olmasa da kitap okur, kendini gelistirir, medyayi gundemi takip eder, herkesten iyi rektor olur degil mi?
Bakiniz Bill Gates, Steve Jobs universite bitirmis mi?
Insan universite bitirmeden Cumhurbaskani olamaz mi?
Ataturk profesor muydu?
Ama ortak bir nokta var; hepsi okumus, arastirmis, belli konularda veya pek cok konuda uzmanlasmis, kendini gelistirmis kisilerdi. Ve ortaya koyduklari ile dehalarini, yaraticiliklarini, ongoru-vizyon zenginliklerini ispatladilar.
Hepsi, modern toplumlara ve yonetimlere bakildiginda borclu aldiklari sirketlerin/ulkenin borclarini kapatarak karli ve surekli gelisen bir dinamizme sevk ettiler (steve jobs apple’a geri donusu/cagrilmasi vb)
Kredi ve borclanma amaci nedir? Olmayan likiditeyi finanse ederek, buyuk yatirimlari gerceklestirmek ve geri odeme sonrasi kara gecmek, istihdam saglamak, eger devlet iseniz kamu yararinida gozetmektir.
Turkiye’ye baktiginizda halktan saklanan ortulu odenekler, cilginca yukselen bir borclanma krizi ve buna ters orantili olarak geri odeme saglayacak, kara gecirecek hicbir uretim yatiriminin gerceklesmemesi acikca goruluyor.
Egitim konusunda bu isleyisi tersine cevirecek nufusun yetistirilmesi icin onlemler ile uzun vadeli hamleler beklenirken, sorunlari olan egitim ve egitici dinamikleri daha cok torpulenerek kalitesi dusuruluyor.
Cahil cesareti ve odenemeyecek hale getirilen vergi yukleri ile ulkenin finansmani, gelecegi tesis edilmeye calisiliyor ki bu imkansiz birseydir!
Dunyanin en iyi yollarini yapabilirsiniz ama bunlarda gezecek tek bir arac uretemiyorsunuz! Dunyanin en iyi hastanelerini yapabilirsiniz ama saglik turizmi ile ancak yabancilar ve zenginler hizmet alir! Dunyanin en iyi kopruleri sizde olabilir ama gecmek icin asgari ucretli bir kisi 2 gunluk gelirini vermek durumundadir! Hos kopruden gecmese de devlet bir sekilde kopru isleten firmaya gecmedigi kopruden dolayi ondan kestigi para ile odeme yapar...
Olsun! Cok guzel camilerimiz var varsin okul yetmesin... Cumaya her yil yenilenen en pahali mersedeslerle giden bakan ve vekillerimiz var, hem de dunyanin en pahali akaryakiti ve en kalabalik koruma ordulari ile... Marmaris Okluk’taki cumhurbaskanligi konutuna İstanbul’a getirilen kumlari gemilerle yuzlerce mil tasitarak hilal sekilli plaj yaptiriyoruz! Atalarimiz demis “tasima su ile degirmen donmez ama tasima kum ile plaj olur”. Zaten memlekette kumsal yok ki! Plaji olan bir yere konut yaptirsan hem cevre daha az tahrip olur, hem daha ucuza cikar! Ne gerek var degil mi?
Sonucta yeni Turkiye sistemi ve yeni bakanlar tam olmasi gerektigi gibi;
Liyakatsiz, emre amade, ulkenin bekasi icin degil, kendilerinin ve efendilerinin bekasi icin yapilandiriliyor...
Gemi batarken once fareler terkedecek ama biz yine burada olacagiz...
Bu filmi gormustuk; Osmanli hanedanida borclarla saraylar yaptirirken ortalik karisinca cekip gitmisti. Sonra kalanlar cani, kani, alin teri ile ayaga kalkinca uzaktan izlemis, cok degil gecen sene Abdulhamit senliklerinde gelip haklarini istemislerdi utanmadan! Gariptir ki hicbiri Turkce’de bilmiyordu Arapca’da... Sahi basi kapali olan da yoktu :eek:
Sahi kim duzenlemişti o senlikleri, kim cagirmisti bu hanedan artıklarini, kim paralarimizla agirlayip ovguler duzmustu bu insanciklara...
Yeni Turkiye guclu adimlarla sendeliyor ve yıkılmak uzere endiselenmeyin...

@suat akman yalanlarla kandirilmis ve inandirmak icin yazilmis kitaplari okumus konusuyorsun. Borclarla saray yaptirilmadi. Osmanli padisahi kacmadi. Madem Ataturkcuyum diyorsun. Ve madem Ataturk u kendine rehber sectin o zaman ismet inonunun yazdirdigi kitaplari okuma. Git nutuku oku ve gercek Ataturk un sevenlerinin yazdigi kitaplari oku. İftiralarla bir yere varamazsin ve unutma
GUNES BALCİKLA SİVANMAZ...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri