Scudo Sports

Yeni Restorasyon maceram (Kona Lava Dome 1996)

Scudo
mariokaldato
Eski kadrolarda,arka kadro bacakları arasındaki mesafe biraz uzun oluyor sanırım. Benim bisikletin kadrosunda 145-146mm. Sizin bisikletin kadrosunda bu aralık nasıl? Bende şöyle bir sorun var, mandallı göbek kullandığımda, jant mandal sıkı olsada kayıyor.Kadroda,arka jant göbeğinin giriş yeri ileri aşağıya doğru bakıyor. Bu yüzden somunlu göbek almam gerekti.O da shimanoda en alt seviye göbekte var,onda da mil uzunluğu 146mm.Yani somunlara pay kalmıyor.Eski kadrolarda bu ölçü sıkıntıları, sahiplerinde psikolojik sıkıntı yapıyor işte. :D Sendeki kanodaki durum nedir?

@Raptor8
Valla neden bahsettigini hic anlamadim .bu kadronun arka catal genisligi gunumuzdekiler gibi 135 mm yani 8 li, 9lu, 10 lu sistem dahi takilir

@mariokaldato
Bende de eski kadro varda,çatal genişliği 145-146 mm. Bir kaç eski modele baktımda onlarda da genişti. Bu çatal genişli kadrolara güncel kaset göbek takamadık,senin yukardaki göbeği gördümde ondan sordum. Bisikletin çatalları dar mı farklı bir model mi kullandın diye. Somun meselesi ayrı konu,restarasyonda yaşadığımız sıkıntılardan geliyor.:D

@Raptor8
Bisikletinizin markasi modeli nedir, 146mm pek mantikli gelmedi bana. Ben sahsen yol kadrolarinda daha darini biliyorum ama 146mm gercekten ilk defa duydum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Raptor8
Abisi eski yillara ait elimden gecen bu 4ncu bisiklet olucak . Hepsine de yeni nesil jantlar taktik bi problem olmadi. Mandalli ve kaset gobekli. Senin dedigin bisikletler acaba 2nci dunya savasi nazi Almanya'sina mi ait

@Murat Cömez
Usta acaba motorsiklet kadrosu mu var arkadaşta :D

Murat Cömez
mariokaldato
Valla abi, Bisan serisi amortisörsüz bisiklet. Yol bisikletine geçene kadar,bu dolar kuru yüzünden eski canavara hayat verdik.Zamanın dışında pek bir yıpranmışlığı yoktu, öyle yazdan yaza sürülüp tüm yıl uykuda yatıyordu. Cüzi bir miktar şifa suyuyla,kadro hariç tüm donanımları değiştirdim. Geçici bir bisiklet olduğundan birde gözüm yollarda :D olduğundan cimri davrandım diyebilirim,lakin gayet güzelde oldu.Tek kusur böyle uyumsuzlukları ve demir kadrosunun getirdiği dezavantaj. :)
Aslında 146mmlik arka göbekler uyuyor ama braketli aktarıcı kullanmak gerekiğinden aradaki farkı braket yiyor,oda 146mmlik göbeği taktığımızda ucu ucuna uyuyor.
Tamam sende 146mmlik göbekl al tak,mandalı kullanırsın dersen,bu sefer milin kadroya giren kısımları,yere doğru değilde biraz daha ileriye doğru bakıyor.Oda bir rampada pedala abanınca tekerin açısında bozulmalara sebeb oluyor,mandal gevşiyor. İşte geçende shimanonun giriş sevyesi kasetli bir göbek alacaktım,onu kullanır kaset göbeğe geçerim diyordum ama onunda,somunlu(somonlu olası,mandallıda teker bazen kadrodan kayıyor,açısı bozuluyor) olan tek modelinin mil uzunluğu 146mm geldi.Somun hariç uyuyor ama somonlara yer kalmıyordu sıkıştırmak için. :D O yüzden dedim,bir başka klasikte böyle sorun var mı yok mu yoksa bizimkisi Nazilerden mi kaldı, hittler bisikleti midir nedir diye. :D

11mayis 2018
Guncelleme
Selam arkadaslar;
Bugun itibari ile Eksik olan vites kollari(stx), fren bacaklari ( avid ) , furc takimi ( token ) , orta karemil gobek ( shimano xt) Almanya'daki degerli dostum @Murat Cömez tarafindan yollanip elime ulasti.
Bu aksam malzemeleri bir yayip kontrol ettim , eksik var mi hesabı . Ufak tefek bi kac eksik disinda her sey tamam gbi. Onlarida temin edecegim yarin. Bu aksam toplayabildigim kadarini toplayip elimde eksik olan takimlardan dolayida kalani bisikletciye hallettircem insallah :)

aviary-image-1526060706704.jpeg
aviary-image-1526061723529.jpeg

aviary-image-1526061694297.jpeg
aviary-image-1526061653277.jpeg

@mariokaldato e hadi hayırlısıyla az kalmış bakalım nasıl olacak şimdiden süper görünüyor başkanım. Güle güle kullan. Bitti diyene kadar burda takipteyiz hadi bakalm

Hocam baya iyi gidiyor ben eski tarz bisikletleri hiç sevmem ama bende bi elektriklenme oluyor fena olcak fenaaa TAKIPTEYIZ [emoji3][emoji3][emoji3]

SM-C7010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Aydoğan KUNT
"Ben bile " derken kastin nedir arkadasim ? :)

An itibari ile Bursa Yavuz bisiklette, Yavuz Reis ile birlikteyiz :)

2018-05-12_10-01-58_HDR.jpg
2018-05-12_10-18-05_HDR.jpg
2018-05-12_10-04-47_HDR.jpg
2018-05-12_10-19-45_HDR.jpg

Kalktı mı, kalktı mı [emoji1]

Cemal Ç.

@CmlCLK
Kalkan balığı gibi hemide reis :D

Geri