Scudo Sports

Yeni nesil tamir standı

Herkes almadan önce bu görüşleri yazmak daha iyi olurdu tabii, birkaç kişinin sehpaları 10 bin metre yukarıdan el sallıyor şu anda :)
yeni gördüm başlığı. ayrıca ufak bir güncelleme ile ayakların da baş belası olduğunu ekleyeyim. yere açınca tam olarak düz basmıyor bazen, oynar başlıklı olsa da bazen düzenleme gerektiriyor. geniş açarsanız da ayar yaparken takılıyorsunuz.

Scudo
aynı şeyi satan çok fazla şirket var. aynısının farklı markasını kullanıyorum ve kesinlikle memnun değilim.

ilk sorun yüklüyken 15 kiloya yakın olan dağ bisikletim, ayakları yeterince açmayınca bisikletin ağırlığı yan yatırmaya yetiyor. bisikleti sabitlediğiniz yerin ileri geri ayarı var fakat bir tık ileri iterseniz aynakolu çeviremiyorsunuz.
ayakları tam açınca boy kısa, boyu uzun tutarsanız bisikleti kendinize doğru daha yakın ayarlayamıyorsunuz.

ikinci sorun yan, ileri vs gibi ayarları sabitlemek için kullanılan plastik kısım. çok sert, eldiven olmadan sıkmak oldukça zor. bisiklet ağırsa zaten çıplak elle düzgün sıkamıyorsunuz. eliniz acıyor. ciddi sıkmazsanız da bisikletin ağırlığı ne tarafta ise o tarafa kayma yapıyor.

ben hiçbir zaman memnun olmadım, geniş bir yerde kullanıyorsanız belki daha pratik olabilir fakat dar yerde işkence.

bir başka sorun ise bisiklet sabitleme noktası, kadrodan sabitlemeyi düşünüyorsanız ve güncel bir kadro kullanıyorsanız kadro boyu sabitleme noktasına tam oturmuyor. kadro borunuz yuvarlak değilse sele borusundan sabitlemeyi tavsiye ederim. nereden sabitlerseniz sabitleyin araya kesinlikle bir iç lastik vs ekleyin.

o kadar pratik değil, ben kesinlikle memnun değilim. sabitlemesi ayrı bir dert, kullanması ayrı bir dert. benim bisikletim 12 küsür kilo, bu şeyin üzerinde vites ayarı yapmıyorum çünkü aynakol dönmüyor. aynakolun dönmesi için sabitleme parçasını kendime doğru çekmem gerekiyor, çekersem de bisikletin ağırlığı tam sınırda oluyor ve en ufak bir dokunmada yan yatıyor.

iyi bir bisikletiniz varsa bulaşmayın, biraz daha bütçe ekleyip düzgün bir modele geçin. benim kullanım senaryom dar bir yer. sürekli kullanmayı düşünüyorsanız bir süre sonra kullanmayı bırakıyorsunuz ki tecrübem bu yönde.

yükseklik neyse de bisikletin maşa tarafına ya da sele tarafına eğilmemesi için ayar koluyla bayağı uğraşıyorsunuz. ayar kolay da o kolu yeterince sıkmak zor. sürekli yükseklik ve yan ayar ile uğraşırım diyorsanız uzak durun, yok ben bir defa ayarlarım daha da dokunmam diyorsanız siz bilirsiniz.

başka bir sorun ise bisiklete bu şey üzerinde ayar yapmak o kadar kolay değil, açısı yetersiz olduğu için boğuşuyorsunuz. bu arada kutudan çıkar gidonu düz sabitleme şeyi de berbat.

çok ihtiyacım olmadığı sürece kullanmıyorum.

Yerli alternatifin yorumları genel olarak olumlu, sorun yaşayan göremedim ama uzun dönem kullanıp eksi yönlerini de yazan olsa güzel olur. Ayrıca sahibinden üzerinden 2950 görünüyor fiyatı
(link)

(link)

Eylül ayında sundu bisikletten 5616 tl 11 taksit Pro'nun tamir standını almıştım, hatta Fırsat reyonunda da paylaşmıştım. Diğer satıcılar bugünkü gibi 8 - 10 bin istiyordu o günde. Gerçekten fırsatmış, şimdi taksitsiz fiyatı 2 - taksitli fiyatı 3 katı. Bisikletimin aksesuarsız ağırlığı 24 kg, şuana kadar bir sorun yaşamadım, umarım yaşamam da.
çorbanın üzerine tuz oldu, bisiklet için bu tarz bir şey arıyorsanız kesinlikle bu tarz ayaklı bir model tavsiye ederim.

çok daha sağlam ve insanı uğraştırmıyor. bendeki modelde ayakların boyunu ayarlarken geniş açarsanız ciddi anlamda yer kaplıyor. yahu ayak dediğin yere yakın olur. bu zıkkım hareketli olduğu için kenarlara ciddi anlamda açılıyor. borularda ortalama 45 derece açı ile duruyor, bazen ayağımı çarpıyorum.

Screenshot_2024-01-27-18-08-23-809_com.android.chrome-edit.jpg

bitmedi, güncel kadroyu buraya nasıl düzgünde sabitleyelim? kayıyor kadro, zaten yeni nesil kadro boruları buraya oturmuyor.

Screenshot_2024-01-27-18-10-05-981_com.android.chrome-edit.jpg

aynı şeyi satan çok fazla şirket var. aynısının farklı markasını kullanıyorum ve kesinlikle memnun değilim.

ilk sorun yüklüyken 15 kiloya yakın olan dağ bisikletim, ayakları yeterince açmayınca bisikletin ağırlığı yan yatırmaya yetiyor. bisikleti sabitlediğiniz yerin ileri geri ayarı var fakat bir tık ileri iterseniz aynakolu çeviremiyorsunuz.
ayakları tam açınca boy kısa, boyu uzun tutarsanız bisikleti kendinize doğru daha yakın ayarlayamıyorsunuz.

ikinci sorun yan, ileri vs gibi ayarları sabitlemek için kullanılan plastik kısım. çok sert, eldiven olmadan sıkmak oldukça zor. bisiklet ağırsa zaten çıplak elle düzgün sıkamıyorsunuz. eliniz acıyor. ciddi sıkmazsanız da bisikletin ağırlığı ne tarafta ise o tarafa kayma yapıyor.

ben hiçbir zaman memnun olmadım, geniş bir yerde kullanıyorsanız belki daha pratik olabilir fakat dar yerde işkence.

bir başka sorun ise bisiklet sabitleme noktası, kadrodan sabitlemeyi düşünüyorsanız ve güncel bir kadro kullanıyorsanız kadro boyu sabitleme noktasına tam oturmuyor. kadro borunuz yuvarlak değilse sele borusundan sabitlemeyi tavsiye ederim. nereden sabitlerseniz sabitleyin araya kesinlikle bir iç lastik vs ekleyin.

o kadar pratik değil, ben kesinlikle memnun değilim. sabitlemesi ayrı bir dert, kullanması ayrı bir dert. benim bisikletim 12 küsür kilo, bu şeyin üzerinde vites ayarı yapmıyorum çünkü aynakol dönmüyor. aynakolun dönmesi için sabitleme parçasını kendime doğru çekmem gerekiyor, çekersem de bisikletin ağırlığı tam sınırda oluyor ve en ufak bir dokunmada yan yatıyor.

iyi bir bisikletiniz varsa bulaşmayın, biraz daha bütçe ekleyip düzgün bir modele geçin. benim kullanım senaryom dar bir yer. sürekli kullanmayı düşünüyorsanız bir süre sonra kullanmayı bırakıyorsunuz ki tecrübem bu yönde.

yükseklik neyse de bisikletin maşa tarafına ya da sele tarafına eğilmemesi için ayar koluyla bayağı uğraşıyorsunuz. ayar kolay da o kolu yeterince sıkmak zor. sürekli yükseklik ve yan ayar ile uğraşırım diyorsanız uzak durun, yok ben bir defa ayarlarım daha da dokunmam diyorsanız siz bilirsiniz.

başka bir sorun ise bisiklete bu şey üzerinde ayar yapmak o kadar kolay değil, açısı yetersiz olduğu için boğuşuyorsunuz. bu arada kutudan çıkar gidonu düz sabitleme şeyi de berbat.

çok ihtiyacım olmadığı sürece kullanmıyorum.
Amazon yorumlarını okudum hiç birinde bu kadar sorun yaşayan görmedim. Remzi de memnun. Bilmiyorum umarım sorun çıkarmaz sağolun yine de.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Amazon yorumlarını okudum hiç birinde bu kadar sorun yaşayan görmedim. Remzi de memnun. Bilmiyorum umarım sorun çıkarmaz sağolun yine de.
sonuçta hepimiz farklı insanlarız hocam, hepimizin beklentileri ve kullanım senaryoları farklı. kullanıcı yorumları kısmı genellikle kısa vadedeki yorumlar ya da kargo hızıyla ilgili bildirimler. siz yine de bir deneyin, belki ihtiyaçlarınıza uygun bir parçadır.

çorbanın üzerine tuz oldu, bisiklet için bu tarz bir şey arıyorsanız kesinlikle bu tarz ayaklı bir model tavsiye ederim.

çok daha sağlam ve insanı uğraştırmıyor. bendeki modelde ayakların boyunu ayarlarken geniş açarsanız ciddi anlamda yer kaplıyor. yahu ayak dediğin yere yakın olur. bu zıkkım hareketli olduğu için kenarlara ciddi anlamda açılıyor. borularda ortalama 45 derece açı ile duruyor, bazen ayağımı çarpıyorum.

314192 dosyayı görüntüle

bitmedi, güncel kadroyu buraya nasıl düzgünde sabitleyelim? kayıyor kadro, zaten yeni nesil kadro boruları buraya oturmuyor.

314193 dosyayı görüntüle
Ağız kısmının problemli olduğunu ve 2 ayda bozulduğunu söyleyen bir yorum okumuştum Amazonda. Ondan sonra alışveriş sınırındayım deyip vazgeçmiştim. Neyse yine sağlam bir markanın ikinci eline bakalım o zaman. Teşekkürler.
(link)

Super B'nin bir modeli var aslında. Bundan kullanan var mı?

Son düzenleme:
Keske 2 ayakli alsaydin demek isterdim ama simdi bunu almissin, @Awacs7n de dedigi gibi ayaklari acinca cok yer kapliyor. Ilk sordugun satnlarin birinde kalsaydin cok iyi olacakti, bilhasa Park Toolun standlari bir efsane..

Almanya Amazon da kargo dahil 55€ ve ayni markanin bir tik üstü iki ayaklisi 60€ yani aralarinda 5€ 150TL) var.

Bu senin aldigin
(link)

ve buda iki ayaklisi.
(link)

Neyse simdi siparisini vermissin, artik bize hayirli olsun, güle güle kullan demek düser.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ağız kısmının problemli olduğunu ve 2 ayda bozulduğunu söyleyen bir yorum okumuştum Amazonda. Ondan sonra alışveriş sınırındayım deyip vazgeçmiştim. Neyse yine sağlam bir markanın ikinci eline bakalım o zaman. Teşekkürler.
(link)

super b'nin bir modeli var aslında. Bundan kullanan var mı?
benim bisikletim marlin 5, kadro üst borusu ağız kısmına sığmıyor. ağız kısmında 2 tip sıkma var, sıkma kolunu bir yönde 180 derece hareket ettirince kısa yoldan ciddi bir sıkma mesafesi var. daha sonrada ince ayar için kolu vida gibi çeviriyorsunuz.

ben baştaki ayarı bir defa tuttur devam ederim diye düşünmüştüm. kolu 180 derece bırakıp eski konumuna getirdikten sonra sele borusunu ayıramıyorsunuz çünkü sele borusunu ayırmak için yeteri kadar boşluk yok. mecbur sola döndürerek bir miktar daha gevşetmek zorundasınız. gevşetince en başa dönüyorsunuz, yani her söküp takmada ağzın ayarı bozuluyor.

kadro borusu sığmadığı için sele borusundan bağlıyorum bisikleti, her takmada ya da çıkarmada ağzın ayarını en baştan yapıyorum ki bisikleti aparattan ayırırken 180 derecelik kol hareketi bisikleti bırakmaya yetmiyor ve bir elimde bisikleti tutarken diğer elimde kolu sol tarafa çevirerek yeterli boşluğu bulmayı deniyorum. tutmazsam sele rayları ağzın üzerine geliyor ve çiziliyor.

anlatmayı denediğim şey sadece mandalı dikey gevşeterek bisikleti çıkaramıyorsunuz, bir de sola doğru vida gibi gevşetmeniz gerekiyor çünkü sele borusunu çıkaracak kadar bir boşluk yok.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Keske 2 ayakli alsaydin demek isterdim ama simdi bunu almissin, @Awacs7n de dedigi gibi ayaklari acinca cok yer kapliyor. Ilk sordugun satnlarin birinde kalsaydin cok iyi olacakti, bilhasa Park Toolun standlari bir efsane..

Almanya Amazon da kargo dahil 55€ ve ayni markanin bir tik üstü iki ayaklisi 60€ yani aralarinda 5€ 150TL) var.

Bu senin aldigin
(link)

ve buda iki ayaklisi.
(link)

Neyse simdi siparisini vermissin, artik bize hayirli olsun, güle güle kullan demek düser.
Doğrudur abi ama fiyatı da bir o kadar güzel. Sonuçta boşuna dememişler ucuz etin yahnisi güzel olmaz diye. Gelsin bakayım yorumumu yazarım teşekkür ederim.

Doğrudur abi ama fiyatı da bir o kadar güzel. Sonuçta boşuna dememişler ucuz etin yahnisi güzel olmaz diye. Gelsin bakayım yorumumu yazarım teşekkür ederim.
Hayirlisi, ben hic kullanmadigm icin standin kendi icin bir sey diyemem. Sadece o ayaklari acikken cok yer kapladigini biliyorum ondan dedim keske 5€ fazla olan iki ayaklisini alsaydin diye.

Tekrar hayirli olsun, insallah memnun kalirsin.

Arkadaşlar Awacs7n isimli kullanıcının söylediği şeyler yanlış. Aleti düzgün kullanmayı bilmiyor. Bir kaç yerde küçük açıkları var ama onlar da küçük tweaklerle sorun olmaktan çıkarılacak şeyler. Bu yorumları yapmak için elimde olmasına gerek yok. Bakarak tasarımsal olarak yorumlayabiliyorum, mekaniğe biraz ilgisi olan herkes yorumlayabilir.

@Awacs7n hocama cevap olarak aşağıda ki yazıyı @StanicEnemy hocam için özelden yazmıştım. Teker teker cevaplamaya çalıştım. Ona gönderdiğim cevabı aynen burada da paylaşıyorum. Saygılar.

Selamlar
Paragraf olarak cevap vereyim.
İlk sorun dediğini deneyimlemedim. Yol bisikleti bağlıyorum ve bisikletin toplam ağırlığı zaten 8 kg geçmiyor. Ayaklarını az açarsam evet devrilme zaten olur fizik kuralı..! Yeteri kadar açtığımda kendi boyum için ( 177 cm ) yeterli yükseltmede devrilme yaşamadım. Ayrıca kol dediği yerin neresi olduğunu tam anlamadım.

ikinci sorun dediğiniz, plastik vidaları sıkmak evet zor olabiliyor. Eğer bisikleti dik ters vs gibi asacaksınız çok sıkmanız gerekiyor. Ben bez kullanıp sıkıyorum. Ama normal asımda bir problem yaşamadım. Dediğim gibi 8 kg geçmeyen bisikletim için çok sıkmaya gerek duymuyorum.

"ben hiçbir zaman memnun olmadım, geniş bir yerde kullanıyorsanız belki daha pratik olabilir fakat dar yerde işkence. "
Ayakları açınca yer kaplıyor evet, zaten böyle olması normal değil mi? Yer kaplamasın istiyorsan duvara sabitlenen bir model almalısın. Bu sefer de o bölgeye bağımlı olacaksın. Benim terasım var orada bakım yapıyorum. Ama bu aralar salonun ortasına kurduğum da oluyor her türlü bakımını temizliğini yapıyorum.

4. pragraf, eğer üst boru yuvarlak ise zorun yaşamazsınız ama arkadaşın dediği gibi güncel kadrolarda eğer üst borudan tutturacaksanız bu biraz sorun olabilir. Ben genelde sele borusundan nadiren üst borudan bağlıyorum. Benim için yine sorun değil.

5. pragraf, yukarıda da dediğim gibi 8 kg geçmeyen bir bisikletim için her türlü pozisyonda kullanıyorum. Vites ayarlarını rahatlıkla yapıyorum. Pedallar kolaylıkla dönüyor ve çarpma olmuyor. Arkadaşın bisikleti ağır olduğu için bu gayet normal. Üretici bunu düşünüp açılır ayakları yine oynar ayar koymuş ve bunlara sabitleme deliği eklemiş.

Son paragraf, gidonu sabitleme şeyi berbat demiş arkadaş, söküp takmak zor olabiliyor. Sert plastik olduğu için.. Ben biraz kesme biçme ile o işi rahatlattım ve sorunsuz kullanıyorum. Yine dediğim gibi zamanında 1200 tl bir ürün için bok atmam ya.

Özetle herkesin bisikleti ve kullanım ve bakım şekli farklı olabiliyor. Benim için ( o zaman 1200 tl almıştım-haziran 2023) çok işlevsel ve kullanışlı. Markalı ürün adı altında gidip 8-9 k fiyat verecek bütçem yok ki ben prof. bakım yapan bir işletme değilim..

Ekleme yapayım. Bisikletim kadro yapısını göstermek amacıyla referans foto ekiyorum. Ağırlık merkezini ayarladığımda bazen sıkıştırmaya gerek dahi duymuyorum. Ama genelde sıkıştırıyorum. Yukarı da belirttiğim gibi sele borusundan asıyorum.
photo_2024-01-29_11-48-44.jpg
Yeniden ekleme, galerimde bulduğum bazı görselleri eklemek istiyorum. Fikir verir. Saygılar.

Dosyalar

• photo_2024-01-29_11-56-32.jpg
    photo_2024-01-29_11-56-32.jpg
    58,8 KB · Okunma: 60
  • photo_2024-01-29_11-56-34.jpg
    photo_2024-01-29_11-56-34.jpg
    61,3 KB · Okunma: 61
  • photo_2024-01-29_11-56-38.jpg
    photo_2024-01-29_11-56-38.jpg
    70,7 KB · Okunma: 60
Ekleme yapayım. Bisikletim kadro yapısını göstermek amacıyla referans foto ekiyorum. Ağırlık merkezini ayarladığımda bazen sıkıştırmaya gerek dahi duymuyorum. Ama genelde sıkıştırıyorum. Yukarı da belirttiğim gibi sele borusundan asıyorum.
314229 dosyayı görüntüle
Yeniden ekleme, galerimde bulduğum bazı görselleri eklemek istiyorum. Fikir verir. Saygılar.
Başlık halka arzlarda takip ettiğim investing forumlarındaki hisselerin sayfalarına döndü. Biri çok övüyor biri çok sövüyor 😂 Almadığıma bir seviniyorum, bir üzülüyorum.😅

Başlık halka arzlarda takip ettiğim investing forumlarındaki hisselerin sayfalarına döndü. Biri çok övüyor biri çok sövüyor 😂 Almadığıma bir seviniyorum, bir üzülüyorum.😅

Hahahaha sizde haklısınız. 16 mayıs da vergi dahil 1167,68 tl almışım. Dolar bazında bile kardayım. Bu yüzden ürüne bahane bulamıyorum. Tabi ki 4/4 lük değil. Daha iyi ürünler vardır. Bu fiyata bu özellikleri sağlayan başka bir ürün var mı bilmiyorum. Gidip pro olsun, park tool olsun kafasında değilim. zaten fakiriz o kadar para veremem :harika:

Açıkçası tüm bakımlarını sık sık kendi yapan üstüne restorasyon işleriyle de uğraşan birisi olsam da pahalı, profesyonel bir stant almam. Ayda ancak bir kez bilemedin iki kez kullanacağım. Benim bisiklet 8 kg klasikler en fazla 13-14 kg. Yer sıkıntısı yok. Benim kadronun ust borusunu parktool da tutmuyor, klasikler zaten yuvarlak. Ben de ürün gelince değerlendirme yazacağım. Ama benim işimi hayli hayli göreceğini düşünüyorum. Gidon sabitleme aparatı için 1m 8-6mm alü boru alıp parktool'unki gibi aparat yapacağım.

Her ne alırsanız alın ama imkanlar ölçüsünde mutlaka bir stand alın. Bisiklete binmediğiniz zamanlarda o kadar çok işinize yarıyor ki; temizlik, bakım, ayar, parça değişimi hatta depolama. Ben aşağıdaki ürünü almıştım ama sanırım şu an satışı yok. Ben son derece memnunum.

(link)

CXWXC. Sanırım bahsedilenle aynı model, sadece rengi değişik. 6 Ay civarı kullanıyorum. 30kg elektrikli bisikleti rahatça evirip çeviriyor. Günde 10 defa, 30 kiloluk bisiklete kullanıyorsanız çabucak kırarsınız ancak aylık temizlik, yağlama vb bakımlar için ideal. Mavi kısımlar aliminyum, siyah kısımlar pek de sağlam olmayan plastik. Bisiklete halter muamelesi yapmayıp bataryasını sökerseniz ömürlük. Yer mer kaplamıyor. Resimde durduğu yer, oda kapısının arkası. :)

Dosyalar

• 20240126_222230.jpg
    20240126_222230.jpg
    36 KB · Okunma: 46
  • Beğen
Tepkiler: RmzBurak
(link) çok kısa bir süre içerisinde bugün bana ulaştı. Ürün Almanya dan geldi. Amazon prime üyeliği ile toplam 2.509 TL ödedim. Kurulumu oldukça basitti ve malzeme kalitesi gerçekten çok hoşuma gitti. Oldukça sağlam ve güvenilir bir his verdi. Tek eksi yanı en azından benim için alt ve üst boruda bulunan qr mandalları pek kaliteli gelmedi fakat ödediğim ücreti göz önünde bulundurursak bence gayet kafi. Bisikletimin ağırlığı 11kg civarı. Bisikleti koyduğum askı ise gayet sağlamdı. Ayakları hiç bir şekilde oynama kayma yapmadı. Pedal çevirmeden dolayı arkadaş şikayetçi olmuş fakat ben öyle bir sorun görmedim aksine pedal çevirmek için ne kadar boşluk kalıp kalmayacağını bariz bir şekilde kendin ayarlıyorsun oldukça rahat ve kullanışlı. Bisikletin üst borusu cuk diye tam oturdu ne kayma nede tutunmamazlık gibi bir sorun ile karşılaşmadım. Kısacası yukarıda yazılan hiç bir negatif yorumlar ile karşılaşmadım tam aksine memnun kaldım. Ayrıca @RmzBurak teşekkür ederim onun sayesinde bütçem sarsılmadan bir tamir standına sahip oldum.

20240201_131731.jpg20240201_131654.jpg20240201_131716.jpg20240201_131723.jpg20240201_131710.jpg20240201_131706.jpg
20240201_132541.jpg

Son düzenleme:
Benimki de bugün geldi. Akşam açacağım kutuyu.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri