@Awacs7n hocama cevap olarak aşağıda ki yazıyı
@StanicEnemy hocam için özelden yazmıştım. Teker teker cevaplamaya çalıştım. Ona gönderdiğim cevabı aynen burada da paylaşıyorum. Saygılar.
Selamlar
Paragraf olarak cevap vereyim.
İlk sorun dediğini deneyimlemedim. Yol bisikleti bağlıyorum ve bisikletin toplam ağırlığı zaten 8 kg geçmiyor. Ayaklarını az açarsam evet devrilme zaten olur fizik kuralı..! Yeteri kadar açtığımda kendi boyum için ( 177 cm ) yeterli yükseltmede devrilme yaşamadım. Ayrıca kol dediği yerin neresi olduğunu tam anlamadım.
ikinci sorun dediğiniz, plastik vidaları sıkmak evet zor olabiliyor. Eğer bisikleti dik ters vs gibi asacaksınız çok sıkmanız gerekiyor. Ben bez kullanıp sıkıyorum. Ama normal asımda bir problem yaşamadım. Dediğim gibi 8 kg geçmeyen bisikletim için çok sıkmaya gerek duymuyorum.
"ben hiçbir zaman memnun olmadım, geniş bir yerde kullanıyorsanız belki daha pratik olabilir fakat dar yerde işkence. "
Ayakları açınca yer kaplıyor evet, zaten böyle olması normal değil mi? Yer kaplamasın istiyorsan duvara sabitlenen bir model almalısın. Bu sefer de o bölgeye bağımlı olacaksın. Benim terasım var orada bakım yapıyorum. Ama bu aralar salonun ortasına kurduğum da oluyor her türlü bakımını temizliğini yapıyorum.
4. pragraf, eğer üst boru yuvarlak ise zorun yaşamazsınız ama arkadaşın dediği gibi güncel kadrolarda eğer üst borudan tutturacaksanız bu biraz sorun olabilir. Ben genelde sele borusundan nadiren üst borudan bağlıyorum. Benim için yine sorun değil.
5. pragraf, yukarıda da dediğim gibi 8 kg geçmeyen bir bisikletim için her türlü pozisyonda kullanıyorum. Vites ayarlarını rahatlıkla yapıyorum. Pedallar kolaylıkla dönüyor ve çarpma olmuyor. Arkadaşın bisikleti ağır olduğu için bu gayet normal. Üretici bunu düşünüp açılır ayakları yine oynar ayar koymuş ve bunlara sabitleme deliği eklemiş.
Son paragraf, gidonu sabitleme şeyi berbat demiş arkadaş, söküp takmak zor olabiliyor. Sert plastik olduğu için.. Ben biraz kesme biçme ile o işi rahatlattım ve sorunsuz kullanıyorum. Yine dediğim gibi zamanında 1200 tl bir ürün için bok atmam ya.
Özetle herkesin bisikleti ve kullanım ve bakım şekli farklı olabiliyor. Benim için ( o zaman 1200 tl almıştım-haziran 2023) çok işlevsel ve kullanışlı. Markalı ürün adı altında gidip 8-9 k fiyat verecek bütçem yok ki ben prof. bakım yapan bir işletme değilim..