Scudo Sports

Yeni gümrük vergisi kotamız değişti....

Evet daha önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan konuyla ilgili bilgi istemiştim. Gelen cevabı paylaşıyorum. Artık kulaktan dolma haberlerle, iligili değişiklikler resmi gazetede ilân edilmeden gereksiz yere kafalar karıştırılmaz umarım. Buyrun:

"T.C.
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI
Gümrükler Genel Müdürlüğü

Tarih :19/11/2013
Sayı : 31775355-153.99 KASIM/2013/19968

İlgi : 11/11/2013 tarihli dilekçeniz.

Sayın EROĞLU,

Mezkur dilekçeniz incelenmiştir.

2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde posta ve hızlı kargo işlemleri hala 75 Avro limiti esas alınarak gerçekleştirilmektedir.

Dilekçenizde bahsi geçen BKK değişikliği içerisinde bu limitin değişikliğine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim."

Scudo
Üstelik kaynak TRT denilmiş :) Bakkaldan duydum dese hadi belki diyeceğim de. Bugün, Türkiye'nin bir numaralı manipülatör ve provokatör haber kanalları konumuna gelmiş bir kurum kaynak gösterilmiş:)

Neyse, sonuç olarak başından beri ne amaçla açıldığı bilinmeyen bu başlığın acilen kapatılması gerektiği tasdiklenmiş oldu. Yöneticiler gereğini yaparlar umuyorum ki.

Nasıl bir ülke burası anlamış değilim.Resmi devlet televizyonunda konuyla ilgili açıklama yapılıyor ama düzenleme yok.

Ben de dün EvansCycles'tan alışveriş yapmadan önce DHL'i arayıp bu konuyu kendilerinde sordum. Limit'in hala 75 Euro olduğunu, eğer varsa böyle bir yasanın henüz yürürlüğe girmediğini söylediler. Halil Bey'e gelen cevapta gerçekten bu konuda son nokta olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
geçen hafta ptt ye sorduğumda böyle bir bilginin ulaşmadığını böyle bir kanun çıksa bile yürürlüğe girmesinin zaman alacağını söylediler bu arada başka bir forumda birinin deneme amaçlı 75eu üstü kargosu takılmış

@Ali Aşkar

Siz alt yazı geçti demiştiniz ve sonrasında da bir video linki atmıştınız. Video içeriğine bakamadım iş yerinde olduğum için o yüzden kesin konuşamıyorum. Öncelikle sadece altyazı geçmişse bunu tam olarak açıklama şeklinde değerlendiremeyiz. Yalnız olmaması gereken bir durumdur orası aşikâr. Maalesef TRT de zaman zaman bazı haberleri kesinliğini tam araştırmadan yayınlayabiliyor. Biz de ister istemez yanıltılmış oluyoruz. Yapılması gereken TRT'yi yapmış olduğu yanlış bilgilendirme için uyarmak ve birçok kişinin bu yüzden mağdur duruma düşürüldüğünü belirtmek. Sanırım gerekli yerlerin daha dikkatli olması için istenen mesaj yerine iletilecektir. Bunun dışında yapabileceğimiz tek şey yeni haberlere sabırlı yaklaşmak olacaktır. Kaldı ki resmi gazetede bile tipografik hatalar olabilir. Bir kanunun veya değişikliğin ilan tarihinden sonra bir müddet daha beklemek ve iyice her yere haber olmasını görmek vatandaş için garanti olur. Yoksa işte böyle durumlarla karşılaşır, 88 tane mesaj ile birçok kişinin değerli saatini boşa harcamış oluruz...

@Cuneyt Erkman

Benim de 80 sterlinlik kargom takılmadı. Paketin üstünde açık açık yazmasına rağmen.
Sanırım Royal Mail'e bakmıyorlar pek. Daha önce arkadaşlarımın da aynı şekilde yüksek değerdeki kargoları takılmadı, Royal Mail ile gelen.
Aklınızın bir köşesinde bulunsun, yurtdışından alışveriş yapacaksanız.

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
1 ay önce ptt yüzünden yurtdışına geri gönderilen kargom geldi Değeri 118 euro ve 130 euro'ya gore tex eldiven almıştım oda gümrüğe takılmadı Bilginize....

• Beğen
Tepkiler: emre55ss
Şuan itibari ile telefon görüşmemi sonlandırdım. Görüşmeyi de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın çağrı merkezi ile yaptım. Şuan resmiyet 75 €. Avrupa Birliği ülkelerden geliyorsa alacağınız mal %18 kdv , diğer ülkelerden geliyor ise %20 kdv ödüyorsunuz. Ayrıca gelecek olan mal da 30 kg. mı geçmemeliymiş ! Bilgilerinize.

NOT: Royal maille gelenler zaman zaman gümrüğe takılmayabiliyor ! Bu da çok ilginç.

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Arkadaşlar ben duruma son noktayı koymuştum uzun bir süre önce..Neden kendinizi yoruyorsunuz?Ben Gümrük müşavirliği yapıyorum.Herhangi bir kanun ya da yönetmelik ya da bakanlar kurulu kararında olan değişikliği ilk biz öğreniriz.Müsterih olunuz...75 eur dan devam alışverişe..Selamlar.

@Halil EROĞLU

Yazılı açıklamayı yazmıştınız evet. Aradım başka detay var mı diye ! 30 kg ekstra güzel bilgi oldu. Seneye dışardan bisiklet getirtmek için :)

Hayırlı uğurlu olsun ne diyelim. :D 150 küsür liradan 300 küsür liraya çıkmış. İşimize yarar. Tamamen leyhimize :)

@enes savaş

Çıkmadı sınır hala 75 €. yani sınır 206 TL.

(link)
Hangi gönderiler gümrüğe sunulmaktadır ?
“Kapsam değeri 150 EURO’nun üzerinde olan mektup postası gönderileri ve APG’ler ile kapsam değeri ne olursa olsun tüm koliler gümrük muayenesine sunulmakta, yapılan muayene sonucunda alıcısına teslim edilmesinde sakınca görülmeyenler, varsa vergi ve ücretleri tahsil edildikten sonra adreste alıcılara teslim edilmektedir. Gümrükçe bilgi- belge istenmesi halinde ise alıcılar haber kağıdı aracılığıyla gümrükleme servisine davet edilmekte, gerekli prosedür tamamlandıktan sonra kapsamının ithaline izin verilenler alıcılarına teslim edilmekte, izin verilmeyenler ise çıkış merkezine iade edilmektedir.”

burada da böyle yazıyor şuan...

@Mert C.

Son dönemlerde PTT gümrük vergi tahsilatını kapıda yapıyor. Yani 100 Euro'luk bir alışverişiniz söz konusu ise paketiniz gümrükte takılmayıp adresinize kadar geliyor ve vergisini ödeyip teslim alıyorsunuz. 150 Euro'nun üstündeki paketlerde ise ptt'nin gümrük birimine gitmek gerekebiliyor.

Vergisiz limit hala 75 Euro'dur. (Yasaklı ürünler hariç)

Ek bilgi: 150-200 Euro'luk sipariş verip te gümrüğe takılmadan paketlerini teslim alanlar da vardır. Biz bu kişilere şanslı diyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Fatih Çetin

Hocam şanslı değilde bişey var :) Benim yaptığım alışverişler hep 100 euro üstü ve hiç takılmadı nedense :)

@A.Aşkar

Papua Yeni Gine farkı olabilir. :)

Geri