Scudo Sports

Yeni gümrük vergisi kotamız değişti....

@Levent_K

Hahahaahahaha abi ya :D :D

Scudo
@A.Aşkar

Siparişi vermeden önce okuyup üflüyor musunuz :)

75 avro altında olsa bile siparişin geleceği kesin de değil ayrıca, garanti yok :)

Gümrüğe de takılabilir başka problem de doğabilir.. Her şey olabilir.

@gurselyigit
Gürsel kardeş harika yorum yaa koptum diyebilirim.

Forumu bu kadar çoşmuş görmek ne güzel. Sorunlar, sıkıntılar bir kenara atılınca forum havası da başka oluyor..

Arkadaşlar,

3 hafta önce bir ingiliz sitesinden kaleci pantolonu siparişi verdim. TL bazında kargo ile beraber toplam tutar 151 TL idi. Ptt ile sorunsuz geldi. Paketin üzerinde fatura felan da yoktu. Sadece adresimin belirtildiği bir adres. :) keyfim geliyor adeta yav... ( gerçi ilk yurtdışı alışverişim değil, daha önce pek çok kez alışveriş yaptım hepsi de geldi gümrüğe takılan oldu, takılmayan)

Konuyu görünce bir an heyecan yaptım, 79 euro luk alacağım ürün var, gümrük sınırı yüzünden alamıyorum ne zamandır :)

Geçenlerde bike components den tam olarak 74.99 euroluk alışveriş yaptım, takılmadan araba ile hızlıca teslim ettiler :)

Şu konu bi yere bağlansa da yaz öncesi stoklar tükenmeden siparişleri versek , yoksa ağustosda yurt dışına çıkıcam o zamana kadr beklemek istemiyorum , yaz bittikten sonra neyleyim siparişi...

Konunun bağlanacak bir yeri yok ki. Söz konusu gümrük vergilendirmesine ilişkin herhangi bir değişiklik yok, sınır halen 75€

Bkz: Bu başlıkta yer alan 81. mesajda gereken açıklama da izah edilmiş zaten.

@Halil EROĞLU

Ben de konuyu görünce yanlış yerde mi çalışıyorum dedim :) arkadaşlar 75 Euro sınır.geçirmeyin :)

Biraz araştırdım da net bir bilgiye ulaşamadım şuan için güncel gümrük vergisi %kaç 4-5 ay sonra şuanki bisikletimi satıp Cube sahibi olmayı düşünüyorum :D

@emre özbay

@GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

(link)

Bu hükümet olduktan sonra kota değişmez. Hatta azalır. Bir tane telefon için bile son 5 senedir her yıl uygulama değişiyor artık 2 yılda bir ve 120 tl vererek yurt dışı telefonu getirebiliyoruz.Bunlar tabi ki kimin sayesinde oldu biliyoruz!!Tüm elektroniklerde taksit var fakat cep telefonlarında neden yok ? Bu yasa ve 120 Tl vergi ve o kadar bürokratik işlemler tamamen tarifeye ek telefon satan mobil şirketlerin baskısı yüzünden. Elektrikli araçlardan bile vergi almak için kırk takla atıyorlar ,ne elektrik motoruna göre alabiliyorlar ne de pillere göre. Bizim ülke de halk yararına 4-5 yılda hiç birşey olmaz. Olursa ancak zengine göre olur.
Bu yüzden kimse niyetlenmesin eğer akrabanız varsa yada forumda ortak bir konu oluşturalım herkes birbirine bişeyler getirebilsin. Ben yazın Avrupa ya gittiğimde bir kaç arkadaşım işi görülsün diye bişeyler getirtebilirim.

Aliexpress.com da dan deki Stok! Orijinal wifi sürüm sj4000 eylem kamera dalış 30m su geçirmez spor kamera 1080p full hd araba DVR GoPro
MERHABA aliexpress ten bu üründen almayı düşünüyorum. Bandırma' da oturuyorum gümrüğe takılırsa vergiyi bandırma daki ptt şubesinde mi öderim yoksa istanbul da ödemek mi gerekiyor? ürün gümrüğe takılırsa almayıp vazgeçme imkanımız varmı? TEŞEKKÜRLER

@Selman BOZKIR

İstanbul ile işiniz olmaz. Ya adresinize kadar getirirler ve vergisini kapıda ödersiniz. Ya da Bandırma ptt müdürlüğüne çağırırlar. Ürünü almak istemezseniz geri iade olabileceği gibi ptt gümrüğünde tasfiyeye kalır. Satıcıdan paranızı iade alamayabilirsiniz.

(link)
peki bu ürünü alırken gümrüğe takılır mı bir önceki mesajda adres hatalı yazılmış.(link)

@Selman BOZKIR
X ürün gümrüğe kesin takılır ama Y ürünü gümrüğe takılmadan geçer diye bir kural yok maalesef. Ürünün fiyatı da gümrüğe takılmasına tek başına etken değil.
55 dolarlık paketimin gümrüğe takıldığını bilirim. Gidip her hangi bir vergi ödemeden teslim almıştım. Keza 300 euroluk paketini gümrüğe takılmadan ve vergi ödemeden teslim alanlar da var. Tamamiyle şans işi.

Geri