Scudo Sports

Yeni gümrük vergisi kotamız değişti....

şahsi fikrim akp yandaşı thy ye vergisiz uçak ithalatı haberine çok tepki yağmasın diye böyle bir parmak bal çalmışlar. Evvelinde mecliste çatlak sesler çıkıp yasa tasarısı kabul edilmemişti
(link)

Scudo
@Ali Aşkar

Aşağıdaki metinde böyle bir ibare yok. TRT'ye değil, Resmî Gazete'ye bakmak gerekiyor.

(link)

@ahmetcan44

En iyisi test etmek hocam.Alıcaklarımı aldım ben :D Birisi 100 euroyu geçik bi ürün sipariş verdiği zaman bizi bilgilendirirse öğrenmiş oluruz.

Bunlarda diğer sitelerde ki bilgiler.Kafalar karışıyor gerçekten.Resmi gazetede göremiyoruz fakat haberlere,gazetelere yansıyor ilginç...

(link)

(link)

Pazartesi günü çıkar bi gümrükçü, neyin ne olduğunu izah eder. Sıkın dişinizi azcık daha. :D

@ahmetcan44

Aslında o kadar da eski değil, gümrük mevzuatı bu haberden sonra bir kere değişti. 2011 zamanlarında bayram ve yılbaşı muafiyeti artıyordu.
Arkadaş öyle bir uygulama uzun zamandır yok dedi, örnek olarak koydum.(bana göre 2011 çok uzun bir zaman değil)
Yılbaşında ve bayramda arttığını kendim defalarca tecrübe ettim. Şu an ki durumu merak ediyorum sadece. 300€'ye çıksa yine fena olmaz.
150 €'ye çıkarıldığı netleşmediyse bile bayramda sınır yine 150€ olur. Araştırıyorum halen.

4458 sayılı gümrük kanununda henüz resmi bir değişiklik olmadı. Konudaki linklerde de tam açıklama yok.

Ayrıca 4458 sayılı gümrük kanunu çok geniş kapsamlıdır. 75 Eur muafiyeti bu kanunun çok küçük bir kısmıdır.
(link)

Resmi olarak herhangi bir değişiklik yok henüz. Mecliste değişiklik için teklif sunulmuş olabilir.

Aha gümrükçü, pazartesiyi beklemeden gelmiş bile.

@sedat_slave
Bayram seyran uygulaması 2009 dan beri yok. Sağdan soldan dezenforasyona uğramış bilgilerle kirlilik yaratmaya gerek yok.
"4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar" en son haline göre Muafiyet sınırı 75 Euro, %18 veya %20 vergi uygulanacak sınır ise 75-1500 euro. Ayrıca posta ile bayram seyran sınırı da yok.

EK: Bayram öncesi sonrası posta ile hediyelik eşya muafiyetinin kaldırıldığı 2009 tarihli karar.
(link)

150 euro oldu arkadaşlar yapın alışverişi :D

Resmi gazetede kararın son şekli varken neye dayanarak böyle konuşuyorsunuz anlamıyorum. 150 euro ya kadar sipariş verip de mağdur olanların mağduriyetini siz gidereceksiniz sanırım..

TC. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi sitesi üzerinden Bilgi Edinme kanunun vermiş olduğu hak ile bu konuyu sordum ve cevap bekliyorum. Bakalım ne zaman yanıt alacağız...
Halil EROĞLU

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
150€ oldu mu olmadi mi simdi soyleyin bakalim

Umarım değişiklik yapılır ve kota yükseltilir..

Arkadaşlar limit yükselmez ancak düşer. Aslında hükümetin elinde olsa 1 Euro ya bile gümrük vergisi keser.
Benim önerim şudur; Hayal alemine fazla takılmadan 75 Euro ya yatıp kalkıp dua edin siz.

Arkadaşlar tecrübeli birisi soruma cvp verirse cok mutlu olurum teşekkür ediyorum. Yurt Dışı alışverişi nasıl gerçekleştiriyorsunuz kisaca yazarsanz memmun olurum. Hangi site ödeme bilgileri falan vs

@Ali Nihat GÖRAL

Tam aradığım kişi.
Konuyla alakasız biraz ama;

1500Euro üzeri alışverişlerimiz nasıl vergilendiriliyor gümrükte?

bugün hatta uzun zamandır duyduğum en güzel haber. trt altyazı geçtiyse, uzun dönem askerlik süresinin düzenlenmesinde olduğu gibi, belli bir tarihten sonra uygulanmaya başlanacak olabilir.

Geri