Yeni Fren Seti Alımı / Mevcut Sistemin Bakımı?

SalihKINIK

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
1
Şehir
İstanbul
İsim
Salih K
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar Shimano BR M575 fren sistemim mevcut. Ön ve arka balataya WD-40 sıkılmış, balatalar ötme yapıyor.

Sistemi ikinci el almıştım, eski sahibi yanlış yağ koymuş. İçindeki yağı 1 sene önce Shimano mineral yağ ile değiştirdik. Değişimden sonra biraz daha performansı arttı ancak sanırım balatalar yüzünden istediğim gibi değil. Ayrıca sistemde hava olmasından da şüpheleniyorum.

Ön arka balataların değişimi ve yeniden yağ değişimi yaklaşık 140 lira tutuyor.

150-200 TL aralığında Shimano BR M395 - BR M445 gibi fren setleri satılıyor.

Bu durumda sıfır set almak daha mı mantıklı? Bahsettiğim setler ile benim fren sistemim arasında kalite-performans farkı yaşar mıyım?
 
Scudo

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@microgenius merhabalar,

Anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç yeni bir seti almak mantıklı. BR-M395 almanı öneririm çünkü hem BR-M445 sete göre daha yeni bir ürün hemde bakımı ve hava alma işlemi daha kolay.
 

Mehmet Altuğ

surrender.to.music
Kayıt
10 Ağustos 2008
Mesaj
2.055
Tepki
7.390
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Scott
Balata ve bakım fiyatı çok uçuk geldi bana. Parça fiyatlarını farklı yerlerden sorguladınız mı?

Balata değişimi ile rotor ve kaliperin yağdan arındırma işlemini kendiniz de yapabilirsiniz aslında. 10 TL civarina fren balata temizleyici spreyler satılıyor. Rotor ve kaliperleri bu sprey ile temizleyebilirsiniz. Fren balatalarını da 20-25 TL civarına temin edebilirsiniz diye düşünüyorum.
 

SalihKINIK

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
1
Şehir
İstanbul
İsim
Salih K
Bisiklet
Salcano
Hocam yağ için 50 tl fiyat verdiler. Shimano yağ'ı kargo dahil 37 liraya bulabiliyorum. Balatalar ise yağı emmiş, değişmesi şart gibi. Balatalar 30'ar lira.

Yağı kendim alırsam 130 lira civarına düşüyor. Ancak sıfır bir fren seti gibi çalışıp çalışmayacağından emin olamıyorum.
 

SalihKINIK

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2008
Mesaj
6
Tepki
1
Şehir
İstanbul
İsim
Salih K
Bisiklet
Salcano
Yeni fren seti almış bulunmaktayım. Sonunda gerçekten anlayan bir bisikletçi bulabildim oturduğum semtte. Balataları değiştirmeye gerek yokmuş. Yağ çözücü ile halledilebilir dedi. Sisteme düzgünce yağ basıldığında eskisi gibi çalışacakmış. İlgilenip cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.