Scudo Sports

Yeni Bisikletim!

Scudo
maşallah diyelim gürsel hocam allah kaza ve bela vermesin bu aralar moda zaten millet epey bi rahatına düşkün:)

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
@gürsel

Yanılıyorsunuz Gürsel Bey İzmir de Bir Arkadaşımızda 9.9 var. Kazasız sürüşler dilerim,Güle güle kullanın.

gürsel abi scott genius 2oo9 serisiyle ilgili her türlü kampanya, indirim, vatandaşa güzellik gibi fikirlerinizi benimle paylaşabilirsiniz(;

aradıgım bisikleti buldum iş bütçeye uydurmaya kaldı.

sevgi selam hürmet..

Merhaba Abi
Bu da çok güzel görünüyorda öbürüde kıyılcak gibi değildi alanada sanada hayırlı olsun bu yıl inişlerde hiç tutulmazsın artık. Cenap Abiyide al bekliyorum bu bahar

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Güle güle kullanın hayırlı olsun.Yalnız bu bisikleti freeride kategorisine sokarak yanlış bilgi vermeyiniz yeni başlayan arkadaşlarımıza.Bu bisiklet ancak agrasif xc-all mountain arası bir yerlerde çünki.

• Beğen
Tepkiler: -erkan-
güle güle kullanın gerçekten çok etkileyici bir ağırlığa sahip

@ozantuna

Çok iyi o zaman.. Model yılı nedir o bisikletin?

@Özgür
Burada teknik yalnış bilgi verecek biri varsa da o en son benimdir..Bilmediğim konuda da iddia etmem. Eskiden beri bu camiada tanıyanlar bilir zaten.. Bu "freeride kavramını" bu bisiklet için ben çıkartmadım. Bu bisikletle ilgili bir çok belge okudum. Adamların dediği (Bizden bilgili ve bu işin kaynağı olan kişiler) free ride özellikleri olup da (ön-arka travel vs) XC ağırlığında bir bisiklet tasarladık diyorlar.. Bunu reklam olsun diye yazmış değiller. Bu küçük bir ansiklopedi kadar teknik bir kitapta yazıyor. Bu bisikletin tasarım gelişim bölümlerini vs. anlatılıyor..
Free Ride kavramını iyi tanımlamak lazım.. "Arazideki "aşırı" çıkıntıları ve girintileri fazla dert etmeden bisiklete binmek" olarak algılamak lazım.((link)
Bu yazıyı yazan tam bir freeride binişi betimlemiş..Komik bir de başlık atmış: "bisiklete çalmışsın gibi bin".. (Ride it like you stole it) Daha iyi çeviri önerisine açığım..

E bu bisiklette önde 130 mm arkada 120 mm bunlar için yeterli değil mi Özgür?.. Tabii ki travel'i daha fazla olan bisikletler vardır. Ona itirazım yok. Ama onların ağırlığı nedir acaba, ona bakmak lazım..

• Beğen
Tepkiler: Mustafa İçdağ
@Murat Reis

Çok teşekkürler Reis.. Teveccühün..

@gürsel

Gürsel abi sizin bilginize diyeceğim yok, benim yaşımdan fazla sizin bisikletçiliğiniz vardır ama Özgür abinin dediği gibi bu bisiklet agresif xc-all mountain katagorisini hakediyor. freeride katagorisi için en azından 160 mm ön amortisör gerekir. ayrıca freeride denince akla gelen yüksek atlayışlar hareketler için platform pedallar , tekli aynakol, aynakol gergisi gereklidir.

forumdaki arkadaşlarımızın bisikletlerinden örnekler vereyim.

mesela Erkal abinin bisikleti giant reign x2
bu bisiklette tam bir freeride değil fakat daha yakın
http://img520.imageshack.us/img520/7116/dsc0002ug9.jpg

buda Özgür abinin bisikleti specialized big hit
tam anlamıyla freeride bisikleti
http://img407.imageshack.us/img407/9908/23333533.jpg

Gürsel Abi bisikletlerde önde arkada 120-130 mm travel, değil Freeride, All mountain bisikletler için bile çok alt bir sınırdır.Freeride da ağırlık değil sağlamlık ön plandadır.Haliylede ağır olurlar.Travele gelince 160mm ile 200mm aralığında çalışmaya ihtiyaç duyulur Freeride dalında ve bisikletlerde o şekilde dizayn edilir.Bu freeride için güncel ve evrensel birşey.Trek kendi sitesinde de zaten bisikletlerini gruplandırmış.(link) Full Süspansion XC için:Top Fuel Serisi, Agrasif XC-Trail için Fuel Ex Serisi,All Mountain için: Remedy Serisi,Freeride-Downhill için Session 88 Serisi Bence aralarındaki fark gayet açık.Trek yeterli olmadıysa bütün ciddi firmaların sitelerini inceleyin aradaki ayrımı farkedersiniz...Freeride özellikleri olup da (ön-arka travel vs) XC ağırlığında bir bisiklet tasarladık diyenler bunu reklam amacıyla yapıyorlar ki bu çok basit bir pazarlama politikasıdır.Çünki Fuel EX 9 gibi bir bisiklet Session 88FR bisikletin yapabileceği birçok şeyi yapamaz.Ama siz bu Fuel EX 9 bisikleti alıpta dayanıklılığının izin verdiği ölçüde, arazide haldır haldır inerseniz, rampalardan atlarsanız vs yinede bir nebze kendinizce freeride yapmış olursunuz.

@gurkankas

Merhaba..
Gerçekten süper bisikletler. Tam free ride..Güle güle kullanın..
All mountain- free ride kavramları hala biraz firmalara göre karışık..
Bu da Trek'in All mountain Remedy serisi bisikleti.(Remedy 9) Fuel EX 9 dan en büyük farkı travel'i daha fazla.
http://img5.imageshack.us/img5/9263/remedy9blastedaluminumr.jpg
Özgür'ün yukarıda dediği gibi ben bu bisikletle de free ride yapabilirim.. Tabii ki downhill bisikleti gibi olmaz ama..Trek bunu free ride bisikleti olarak yaptık demiyor tabii ki.. Ama nerdeyse free ride özellikleri var diyor..Bana göre de free ride bisikleti.. Platform pedal takmak da kolay..Ama SPD den şaşmam) Kendimi freeride'cı veya downhill'ci olarak düşünmüyorum (şimdilik)

Bu da benim bisiklet:
http://img5.imageshack.us/img5/9616/fuelex9blastedaluminumrh.jpg
Bu kadar Travel için 12 kg bence büyük başarı.. Benim biniş tarzım için hafiflik daha önemli..

• Beğen
Tepkiler: Özgür Tunalı
Geri