Scudo Sports

yeni bisikletim...

Scudo
Keyifli sürüşler

Bu sene xc yarışlarında farklı birçok marka görücüye çıkıyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: mehmet Aksoy
söyleyecek bir şey bulamıyorum güle güle kullan

• Beğen
kadro 1250 gr mıydı acaba ..gerçi diskli bisiklette ağırlık nereye kadar önemli...gerçekten güzel bisiklet toplamışsınız.......

• Beğen
@samsung

kadro 1180gram.

Giant XTC Team composite ın ikizidir.Ancak bazı bölgelerde hafifletilmiştir ve neticede Giant tan daha hafiftir.
Bende kadro yu başka yerde bir arkadaşa önerdim...Cem Yılmaz ın espirisiyle
"aha burda toplanmışı var"..:)

iyi günlerde kullan kardeşim....

• Beğen
@Selçuk Çilek

abi nasıl ikizi oluyor anlamadım ya kablolar üstten,borular farklı,arka çatal tamamen değişik ,vs. vs. hafifse hafiftirde hatta belki daha iyide olabilir bişey demem ama ikizi değil bence ayrıcada hiçbir kadroyu ve parçayı tartmadan belli olmuyor

Allah'ım rüya mı görüyorum yoksa?!
Mükemmel bir makineye sahipsiniz, güle güle kullanmanız dileğiyle...

• Beğen
kadro hakkında teknik olarak detaylı bilgiyi selcuk cilek'ten alabılırsınız. ve bu konuda sizi yeterince aydınlatacak bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum . ikizi demişse bi bildiği vardır. materyal ve tasarım tipi tıpkı xtc gibi. bilginize
heinizin ilgisine teşekkür ederim

@bts.elektronik

geometri olarak ikizi.. iki kadroda aynı fabrikada yapılıyor. JBC Pro lightning i yaparken Giant geometrisinin örnek alındığını bize fabrikada söylediler.
ancak özellikle karbon kadrolarda "tasarım patenti" yani "design registration" gündemde olduğu için belki de ikiz tanımı biraz ağır geldi...
o zaman çift yumurtalı ikizi:)
Şölen o kadronun ağırlığı XTC ye göre daha hafif.bunu buraya yazarım...altındaki bisikletide alırım...bugün cem yılmazdan takılıyorum..:cool:
arka çatal tamamen değişik (veya çok benziyor) dropoutlara bak...
JBC boruları damla şeklinde (farklı) ve daha aerodinamik..

ama en önemli benzemeyen tarafları tabiiki fiyatları...
biliyorsun ben iki kadroya da eşit mesafedeyim ama ikisinden birini tercih etme durumunda kalsam hiç tereddüt etmeden JBC Pro Lightning derdim.
çok büyük bir tartışma içine de girmem bu konuda...

@Selçuk Çilek

geometrisi doğrudur zaten xtc kompozite göre ağırdır diye bi iddamda olmadı.hafiftir de dedim zaten ,ama o söylendiği ağırlıklar hiçbirzaman çıkmıyor dedim tartarız o söylediğinden ağır çıkarsa bende alırım kadronu(birazda ben cem yılmaz laşayım):) fiyat,hafiflik ve sağlamlık işte bunlar o yüzden bu konu çok tartışmaya açık zaten bende tartışmam.teşekkürler.kolay gelsin.

• Beğen
kendi sitesinde 1230 gr diyor...genelde sitesinde yazdığı hafiflik çıkmıyor....ayrıca protipi örnek alınarak üretilen orjinalinden hafif olamaz diye bir kural yokmuydu...(giant örnek alındıysa)..gianttan hafif olabilir.. fiyatta süper lakin ben yinede 1230 gr dan fazladır diye düşünüyorum(1250 gr mıydı acaba)sonuçta iki forum bilginide(selçuk-şölen)haklı bence....

• Beğen
@samsung

şu bir gerçek...benim tartım herhalde ? "o kadar" hassas değil ama ben o kadroyu tarttım ve 16.5 ta gerçekten 1176gram geliyordu. ben de biraz yanılma payı ekledim ve ayrıca mehmet te bunu ölçmüştür diye düşündüm...
o da 1180 yazınca ...bu veride çok fazla bir yanılma payının olmadığını düşünüyorum...
ayrıca bu bilgi bana (XTC den kesinlikle daha hafif)çok hassas tartıları olan bir bisiklet mağazasının sahibinden de teyit edildi...
slm

• Beğen
@bts.elektronik

Eski bir BMX ve MTB sporcusu olan Jerry Liao aktif sporculuk döneminde sponsoru olan Hodaka ile işbirliği yaparak kendi markasını yaratmıştır.
şu link:
(link)

Fiyat bilgisini maille gönderdim.Zafer Bey e iletebilirsin.

• Beğen
@Selçuk Çilek

bu fiyat konusu niye ozelden yapılır anlamam :( yani baska merak edenlerde vardır direk yazsanız daha guzel olurdu kanımca bende mrek ettim:rolleyes:

Geri