Scudo Sports

Yeni bisiklet hakkında yardım.

FelixTheCat

Forum Bağımlısı
Tepki
868
İsim
Betül
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba arkadaşlar, bisiklet merakım çok geçmişe dayanmasa da beni yeteri kadar idare edebilecek bir bisiklet almak istiyorum. Bir bisiklet almıştım ve fotoğraflarını eklemiştim siteye gelen yorumlarda haklı olduğunuzu anladım. Çift süspansiyonlu bir bisiklete sahibim şu anda ağırlığı ve rahatlığı açısından sıkıntı çekiyorum beni fazlasıyla yoruyor. Yeni bir bisiklet almak istiyorum En fazla 600 tl kadar bütçeye çıkabilirim. Şu an bütçem olmasa da en yakın zaman da biriktiricem. Bisiklet almak bi anlık iş olmadığı için sizlerin yardımcı olabilceğini düşündüm ve konuyu açtım. Bu fiyat aralığında bana önerebilceğiniz bisikletler hangileri? Şehir bisikleti istiyorum aslında asvalt yolda süreceğim için ince teker bisikletlerin ivmelenmesi daha iyi olduğunu biliyorum fakat malumunuz istanbul gibi bir şehirde yol şartları, bisiklet yollarının yetersizliği gibi sıkıntılarla iç içeyiz. Bir arkadaşımın önerisi Salcano astro 270 modeli oldu kendisi de aynısını kullanıyor tek fark erkek olması. Bu arada Şehir bisikletlerinde bayanlara özel olarak üretilmiş düz kadro olmayan bisikletler den hoşlanmıyorum bu modeller haricinde yardımcı olursanız sevinirim. Boyum 1,70

Scudo
astro 270 benim de bisikletim. güzel bisiklet ancak şehir bisikleti değil.
bu bütçe ile Salcano City Sport 24VS alınabilir.
(link)

Astro 270'in şehir bisikleti olmadığını biliyorum ve belirttiğim gibi yollarında ince teker bisikletlere uygun olmadığınıda belirttim. Ne karar verebilceğimi bilmiyorum. Linkini yolladığıız bisikleti inceledim baktıklarım arasında oda vardı. Bi kaç ay içinde alıcam inşallah ama araştırmadan olmuyor

@Betül özkal

ben de aynı mantıkla dağ bisikleti aldım zaten ancak ince tekere göre biraz yorucu olduğundan özellikle bayanlar için zor olur diye düşündüm biraz da... kondisyonunuz yeterliyse astro 270'i öneririm kesinlikle.
kaldırımdan inip çıkıyoruz, bozuk yollardan geçiyoruz, ıslak zeminlerde hatta ıslak mermerlerde kullanıyoruz, yollardaki mazgallardan geçiyoruz... çok şey var ince tekerlekle zorlanılacak.
özellikle dalgınlıkla mazgala girmek benim en büyük korkum ince tekerlekler ile. şimdi rahat rahat gezebiliyorum.

yorulmadan kullanabileceğinize inanıyorsanız güvenlik açısından mtb tavsiye ederim zaten. kim ne derse desin, bu şehir bisikletleri türkiye'nin şehirlerine göre yapılmıyor. ama fiyat olarak da 600 demişsiniz astro 270 şuan 670tl.

Astro 270 öneriydi sadece ona yakın bir bisiklet alabilirim. Bende sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum. Sporcuyum zaten sanırım kondüsyonda oturarak açılmıyor :). 600 Tl önerebilceğiniz model ve marka varmı acaba? Şu an elimdeki bisikleti çıkartmak üzereyim 200 peşin 400 taksitle almam gerekiyor alıcağım bisikleti. Birde istanbuldan nereden alabilirim?

Carraro Spark sizce nasıl?

@Betül özkal

istanbulda yaşamadığımdan bilemem ancak internetten alacaksanız ve taksitli alacaksanız astro 270 o zaman uyabilir gibi bütçenize.
vade farksız 12 taksit oluyor, kargo-kurulum ücreti de vermiyorsunuz. ayda 55tl taksit ile alıyorsunuz peşinat vermeden.
ayrıca worldcard varsa 75tl de bonus kazandığınızdan bir taksitten fazlası bedavaya geliyor ve 595tl vermiş oluyorsunuz.

Öğrenciyim ve sadece bisiklet alabilmek için öğrenci kredi kartı çıkarttıracam bütcesi malum 400 tl falan oluyor o yüzden 200 nakit 400 taksit diye düşündüm. Carraronun 4 modelini inceledim şimdi teknik detayları bilmiyorum. Astro 270 güzel bir bisiklet bütçe malum. Carraro nasıl bir markadır?. carraro Turnur 417, force 612, spark ve remix d modellerine baktım bunlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Bide boyum 168-170 bu aralıkta

@Betül özkal

nakit olarak öncelikle karta para yatırarak limitinizi yükseltebilirsiniz, yapı kredi play var bende de öğrenci kartı olarak. 500tl limit ile açılıyor özellikle farklı limit istemezseniz.
500tl üzerine 200 nakitinizi koyarsanız bu bisikleti alıp 75tl de worldpuan kazanırsınız, istediğiniz yerde başka ihtiyaçlarınızda bu puanı harcarsınız. bisiklet de 595tl'ye gelir.
en mantıklı seçenek bu gibi geliyor bana. tabi yine siz bilirsiniz...
direk hesaptan karta parayı aktararak limiti yükseltebiliyorsunuz yüklediğiniz para kadar.

Bunu bi araştırıcam teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Merhaba,
öncelikle bayan olduğunuz için bayan bisikletlerine bakmanızı tavsiye ederim. Kadrolar bayanların fiziki yapısına uygun olarak üretilir. Size carraro 222 ve 224 un lady modellerini önerebilirim :)

@Ugur Basdag

fiziki yapıdan çok kıyafetleri ile kullanmalarını kolaylaştırmak için üst boru eğik yapılmakta. onun haricinde belirgin pek bir fark olmuyor açılarında. kendi bisikletimden önce ben de bayan bisikleti kullandım bir süre. :D

@Ugur Basdag

kendi bisikletim yoktu, kullanabileceğim tek bisiklet de oydu :D
yani bayan bisikleti olduğunu bilerek kullandım evet. tek sorunu kadro boyu 16inch olduğundan küçük geliyordu, genelde ayakta kullanıyordum kısa mesafelerde.

İki tekeri olduktan, tekerleri döndükten sonra aslında hiç önemi yok ne olduğunun.. Bir kaç ay öncesinde bisiklet benim için hayalden öte değildi. Ama fazla mesai yaparak, bütçemden para artırarak en önemlisi sigarayı bırakarak aldım bisikletimi. Açıkçası aynı durumda ben de binerdim bayan bisikletine :)

@Betül özkal

(link)

şu bisikleti önerebilirim sana. yaklaşık 10.2 kg ağırlığı ile senin bisikletin yaklaşık yarı ağırlığında.
yol bisikletlerinde kullanılan 700x23c ince tekeri kullandığı için yolda gidişi ve hızlanması çok rahat olur.
yol tekeri taşımasına rağmen gidonu düz gidon olduğu için yol bisikletlerine göre daha konforlu olur.
vitesler ve aktarıcılar çok kaliteli değil (genelde ilk itiraz bunlarla ilgili gelir) ama yarışcı olmayan ve giriş seviyesi kullanıcılar için rahatlıkla iş görecektirler.

ince teker - kalın teker muhabbetini kafana çok fazla takma. bu olay lastik kalitesi ile alakalıdır. kaliteli ve patlamaya dayanıklı bir ince teker ile dağ bisikletlerinin lastik patlattığı yerlerden hiçbirşey olmadan dahi geçersin.
ileride patlaklarla sık karşılaşırsan şöyle iyisinden Schwalbe lastikler alırsan onuda çözmüş olursun.

Betül hanım ilgilenirseniz, detaylı bilgi ve resim için mesaj atabilirsiniz.

http://i39.tinypic.com/2yuyl9f.jpg

@ismail eren

Yol gidonunun ergonomisini ve konforunu, bizzat kullanan biri olarak yaşadığınızı varsayıyorum. Düz gidonu nasıl daha konforlu buldunuz, merak ettim. :)

@Berke1903

İlginiz için teşekkür ederim fakat nakit olarak düşünmüyorum taksitle almam gerekiyor

@ismail eren

Daha çok asvaltta süreceğim için aslında şehir ve yol bisikletlerine gözüm ilişti daha çok fakat istanbulun engebeli yollları malum o yüüzden dağ bisikletine yöneldim. Şu an Aklımda Salcano Astro 270 var bakalım alana fikrim değişicekmi. Elimde ki bisikleti çıkartmam gerekiyor öncelikle

Geri