Yeni Bir Fikir...

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Forum istatistiklerine baktım da 36.000'den fazla üye var forumda. Diyorum ki güvenilir bir yönetici belirlenip bir hesap açılsa ve burdan çok değil kimseye dokunmayacak miktarlarda 3'er 5'er TL gönderip her ay durumu olmayan birisine bir bisiklet alınıp gönderilse acaba nasıl olur. Veya o bütçeyle bisiklet adına tanıtım gibi farklı şeyler yapılsa. Şehirlerde bisikletle ilgili afişler vesaire.. Bu ülke insanının bu sporu(yaşam tarzını) benimsemesi için bir şeyler yapılsa. En azından bisikletin yaş sınırının 14-15 olmadıklarını anlamaları bile bu sporun gelişmesine bir katkıdır. Millet mahalle baskısından bisiklet binemiyor. O baskıyı aşıp sokağa çıkanlara kireç torbası atıldığını bile duydum bu forumda. Olur veya olmaz az veya çok fakat kimse bir anda büyük bir işi başarmamıştır. Bunun gibi küçük adımlarla da olsa bir yerden başlamanın gerekli olduğunu düşünüyorum.

Avrupa resimleri koyuluyor foruma. Herkes bisikletle geziyor, yaşlısı genci.. Kaykay mı paten mi ne ararsan var. Biz de bu bilinci bu topluma kazandıralım. En azından kazandırma adına bir şeyler yapalım. Yapalım ki millet kaskla gezen birini görünce şaşırmasın, yapalım ki üzerimize kireç torbaları atılmasın.

Bu sadece bir görüş. burada 36.000'den fazla kişi var. Aramızda doktoru da mühendisi de reklamcısı da öğrencisi de bir çok insan var. El ele verirsek bu sporun gelişmesi adına gerçekten bir şeyler yapacağımıza inanıyorum...
 
Scudo

Göker Gülay

Daimi Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
208
Tepki
83
Şehir
izmir
Bu dediklerinizin olması için örgütlenilmesi lazım. Onun da yeri derneklerdir. Her şehirde bir çok bisiklet derneği olur ve bunlar olması gerektiği gibi çalışırsa bahsettikleriniz gerçekleşir. Anahtar kelime örgütlenmedir. Maalesef aynı zamanda en büyük eksiğimiz de budur.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Öyle veya böyle ama bi yerden başlanması lazım. Yattığı yerden etrafına faydası dokunan tek canlı tavuktur. En azından forum yöneticileri onaylasa birçok kişiden destek gelecektir. Harekete geçmek için en uygun zaman 1 Ocak değil bugündür. Bir şeylerin yapılması gerek. Forum alışveriş sitesine dönüyor farkındaysanız. Bu spor sadece bisiklet kullananları değil herkesi ilgilendiren bir spordur. Millet mahalle baskısından kask takamıyor eldiven giyemiyor tayt giyemiyor. Acaba ne derler diye düşünüp bu sporu rahatça yapamıyor. Bunun için sadece bizim değil çevremizdeki insanların da bilinçlenmesi lazım. Sizce de yazık olmaz mı kask takmaya utanıp da kasksız bisiklet sürerken kaza geçiren birinin ölmesine veya sakatlanmasına.

Bu millet bilinçlenmeli ve bu zamana bırakılmamalı. Görmüşsünüzdür forumda kask takamıyorum tayt giyemiyorum gibi konuları mesajları. Bunlar kask takamıyor, tayt giyemiyorsa bu onların değil bisiklet kültüründen yoksun insanların garip bakışları yüzündendir.

Ben sadece bir yerden başlanması gerektiğini düşünüyorum... Bir şeyler yapılmalı, yapılmalı ki bu sorunlar aşılsın...
 

Göker Gülay

Daimi Üye
Kayıt
16 Temmuz 2010
Mesaj
208
Tepki
83
Şehir
izmir
@Mücahit TARAKÇI

Mucahit Bey kaygılarınızda haklısınız. Zaten bisiklet sporuyla alakadar olmuş herkes aynı hisleri paylaşıyordur. Lakin dediğim gibi örgütlenme derneklerin çatısı altında gerçekleşirse resmi ve nizami bir kimlik kazanır. Forum içinde kısa vadeli ve sınırlı çözümlerin dışına çıkamayız. Zaten olay sadece birileri yüzünü buruşturuyor diye kask takamamaktan da ibaret değildir. Bisikletliler trafikte ve sosyal yaşamda yok sayılmaktadır ülkemizde. Açıktır ki bu sorunlara çözüm bulmak için yerel ve üst yönetimlerle iletişim kurmak gerekmektedir. Bunu da ancak resmi bir örgüt kimliği ile yapabilirsiniz.

Şu an İzmir'de var olan İzmir Bisiklet Derneği'nin yanına iki yeni dernek kurulması için çalışmalar yürütülüyor. Bisiklet binmek için bir araya gelen ve mevcut derneğin yetersiz kaldığını düşünen insanlar bahsettiğiniz sorunlara çözüm bulmak için örgütleniyorlar.

Bence tek çözüm herkesin bulduğu en yakın bisiklet derneğine üye olması, yok eğer dernek içtihatını beğenmiyorsa birleşip yenisini kurması ve mücadelesini örgütlü olarak sürdürmesidir :) Çoluğumuza çocuğumuza bisiklete binebileceği daha rahat bir çevre bırakmak istiyorsak buradan başlamalıyız.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Benim dediğim bir öneriydi. Kabataslak bir fikir attım ortaya. Tabiki de bunun detaylı bir şekilde değerlendirilmesi lazım. Dernek de var fakat bütünlük yok. Bazı arkadaşları görüyorum toplanıp şehire bisiklet yolu yaptıranlar bile var. Birlik olup yapılmalı bunlar. Kimse 3-5 kişi için bisiklet yolu yapmaz. Bir de sadece bu değil bunun bilincine varmak da büyük bir mesele. Yeni nesile bunları kazandırmak gerek.

Bu ülkede etrafta en çok ne varsa insanlar ona özeniyor. Bu bisiklet olsa bisiklete özenilir. Fakat eline 3-5 bin TL geçen faça şahin alıyor sesi açıyor milleti rahatsız ede ede bir şeyler yapmaya çalışıyor. Herif doğalı beri bunları görüyor, bunun hayaliyle büyüyor. Trafiğe, doğaya verdikleri zararlar da cabası. Ama maalesef durum bu. Bu topluma bisiklet veya farklı uğraşlar özendirilmeli. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yolu da bunları fiiliyata dökmekten geçer...