Scudo Sports

Yeni başlık açmak

atölye ana başlığında frenler başlığı altına yeni konu başlatacağım ama "yeni konu" butonu yok.

• Beğen
Tepkiler: burak doğançay
Scudo
@fatihfx , öncelikle foruma hoşgeldiniz..
3 mesaj yazıp hemen konu açmanız pek mümkün değil.
Forumda belirli süre geçirip, "forumdaşlar için anlamlı" 50 civarı ileti yazmanız sizin konu açabilmenizi sağlayacak.
Arşivden arayarak ilgili konuları taramadan konu açmayı önermiyoruz.
İyi forumlar dilerim...

oraya baktım da benim elektrikli bisiklete dönüşüm ile ilgili sorularım var arada kaynar gider muhtemelen. ayrıca bir kaç model soracağım. yeni başlık açılması daha uygun olur diye düşünüyorum.

en azından fren seti ürün önerileri gibi bir şey olsa güncel olarak oradan takip edilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bence en azından soru-cevap kısmına yeni üyeler de konu açılabilmeli.

• Beğen
Tepkiler: egesenkaya
Herkesin sorusunu sorabilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sadece bir başlık açmak için günlerce forumda takılmak saçma geliyor.

Ne konuda başlık açacaktın yazar mısın. Geçrekten çok merak ettim.
şu anda aklıma gelmiyor fakat forumda bulamadığım ve hakkında az bilgiye ulaşabildiğim bir konuydu. Yurtdışı forumlarda birkaç kez adı geçiyordu ama dediğim gibi hangi parça olduğu aklımda değil. Ama tekrar ihtiyacım olursa konu açıp size de bilgi veririm.

Forum içerisinde tek bir aratma ile açacağınız başlığın konusu zaten bulunuyor, ne gerek duyuyorsunuz aynı sorulmuş soruları sormak için tekrardan başlık açıp forumu kirletmenin ne anlamı var? Foruma üye olduğumdan beri 609 adet mesajım bulunuyor, şuana kadar hiç bir tane bile konu açma gereği duymadım, aradığım tüm cevaplar diğer konularda verilmiş zaten hadi onu geçtim bir şey sormak istediğin zaman önceden açılmış konuların altına yazıp sorabilirsin basit bir şekilde. Forum zaten trafiği aşırı fazla olan bir yer değil, yardım etmek isteyen ediyor neden foruma yeni gelip 1 mesajı olup böyle her şey de konu açma gereksinimi duyuyor anlamıyorum.

Örneğin forumdaki çoğu insanlar yardım sever, dm aracı ile bana yardımcı olan insanlar var.

Bu arada şöyle de bir durum var, başlık açmak için kotasını doldurmuş, başlığını açıp sorusunu sormuş olan kişilerin de hepsi cevap alamamış zaten. Bir kaç defa aklıma takılan konularla ilgili arama yaptığımda böyle bir durum da dikkatimi çekmişti.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Bu arada şöyle de bir durum var, başlık açmak için kotasını doldurmuş, başlığını açıp sorusunu sormuş olan kişilerin de hepsi cevap alamamış zaten. Bir kaç defa aklıma takılan konularla ilgili arama yaptığımda böyle bir durum da dikkatimi çekmişti.
Her konu açan cevap alacak diye bir kural yok, dolayısıyla konusuna kimse cevap vermiyorsa demek ki sorusunun cevabını bilen yok forumda, varsada konuyu görmemiştir.

Diğer Türk forum sitelerinde de üyeliğim olmasi ve yarı aktif olarak çoğuna girdiğimi söyleyebilirim. Her türlü sorunun sorulduğu forumlardan tut da bıçak yapımı ile ilgili özel forumlar, elektrik elektronik/yazılım ile ilgili forumlar.. Ve şunu söyleyebilirim ki bisiklet forum yerli olanlar arasinda en kaliteli forumlardan. Yukarıda bahsi geçen kuralların bu kalitede emeği çok büyük. Bir forumu kirletenler yüksek çoğunlukla yeni üye olan ve forum kullanmasını bilmeyen arkadaşlar. Ayni konuda 10larca başlık açılması, konu açan arkadaşların konu başlığına uygun isim verememeleri (örn acil yardim, lutfen cevap verin...), konunun yanlış kategoride açılması vb durumlar bir forumun kirligini oluşturur. Forum yalnizca bir acil cevap bulma ortamı değildir. Yillar sonra dahi, ayni sorunu yasayan biri daha once sorulmus sorularin cevaplarina ulasabilmelidir. Iste bahsettiğim kirlilikle bunu yapmak çok zorlaşıyor. Ben bu forumda 2011deki konulardan dahi sorunlarima/sorularima cevap buluyorum. Ve istediğimi rahatça yapabiliyorum 10larca ayni konu uzerine acilmis başlıklarda gezinmem gerekmiyor istedigim cevap 1 2 konu icerisinde mevcut. Forum sadece tekdüze sorulara cevap veren bir ortam da olmamalı, seviyesiz, ici bos sohbetlerin olduğu bir ortam da olmamali. Ici dolu, bolgi odakli sohbetlerin seviyeli bir bicimde tartisilmasi, forum uzerinde sohbete konu olmasi, fikir alisverislerinin bulunmasi olmali. Bunlar da forumu kaliteli kılar. Bisiklet forum da bunlarin hepsi var. Ben bu kalitenin yuzde90 ını dogrudan yada dolayli olarak yukaridaki bahsi gecen kurallara bağlıyorum.

Her konu açan cevap alacak diye bir kural yok, dolayısıyla konusuna kimse cevap vermiyorsa demek ki sorusunun cevabını bilen yok forumda, varsada konuyu görmemiştir.

Size niye cevap vermediniz veya sorulara cevap verilmesi zorunlu olmasına rağmen verilmemiş diye laf söylemişim gibi bi tepki vermişiniz, oysa ki amacım zaten sorulan soruların hepsine cevap alınamıyorken her soru için başlık açılmasının gerekizliğini vurgulamaktı. Burası bisiklet forumu, bisiklet uzmanları forumu değil, biliyorum.

Ha ama uzman olduğunu düşünen, sürekli insanların yaptığı yorumları aşağılamaya çalışan ve kişilerin bisiklet üzerindeki performanslarını falan irdeleyip ona göre tavır takınan insanların da varlığından haberdarım, keşke alt tarafı bilgi paylaşılan, belli bir konu üzerine sosyalleşilen bir platform şeklinde kalsa bari şu ortam.

Size niye cevap vermediniz veya sorulara cevap verilmesi zorunlu olmasına rağmen verilmemiş diye laf söylemişim gibi bi tepki vermişiniz, oysa ki amacım zaten sorulan soruların hepsine cevap alınamıyorken her soru için başlık açılmasının gerekizliğini vurgulamaktı. Burası bisiklet forumu, bisiklet uzmanları forumu değil, biliyorum.

Ha ama uzman olduğunu düşünen, sürekli insanların yaptığı yorumları aşağılamaya çalışan ve kişilerin bisiklet üzerindeki performanslarını falan irdeleyip ona göre tavır takınan insanların da varlığından haberdarım, keşke alt tarafı bilgi paylaşılan, belli bir konu üzerine sosyalleşilen bir platform şeklinde kalsa bari şu ortam.
Nereden çıkarttınız tepki verdiğimi, muhabbet eder gibi yazmıştım ama yazdıklarım kırıcı olduysa kusura bakmayın öyle bir niyetim yoktu, haddimede değil zaten.

Temel konulardaki başlıklar fazlasıyla yeterli. Ilgili başlıkları bit okursanız soru sorma ihtiyaci bile kalmıyor. İlgili konuyla ilgili spesifik bir sirunuz varsa da başlık altına sorabilirsiniz. Ancak genelde hazir cevaplar arıyoruz şu şunla olur mu , bunun yerine bu daha mi iyi.
Her soruya başlık açılması gereksiz bir kirlilik yaratır ve tersine cevap almanızi da zorlastirir.
Atelyö olsun spesifik bisiklet basliklari olsun ozellikle ilk sayfalarini bir okursaniz ayni yada benzer sorularin sorulup çabaladığını da görebilirsiz.
Tavsiyem aramayı kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Haberdar olsan ne olacak, olmasan ne olacak. Bir yaptırım kuvvetin var mı? Bahsi geçen durum hakkında yorum yaparken öne kendi kurduğun cümlelere dikkat et. Zaten yazdıklarını beğenenden amacın, rengin ortada. Kendi yazdığın yoldan çıkma derim. Bisiklet hakkında bilgi paylaşımı yap.

Adil bey, yazdığımdan neden rahatsız oldunuz? Bana emir kipiyle cümle kurma hakkını nerden aldınız?

Nereden çıkarttınız tepki verdiğimi, muhabbet eder gibi yazmıştım ama yazdıklarım kırıcı olduysa kusura bakmayın öyle bir niyetim yoktu, haddimede değil zaten.

Rica ederim, forum gerginliği diye bişey var resmen insanlar sürekli bir laf çakayım çabasında olduğu için düz şekilde okuduğum normal mesajların da pek çoğu saldırı amacı güdüyor gibi geliyor. Siz de kusura bakmayın lütfen.

• Beğen
Adil bey, yazdığımdan neden rahatsız oldunuz? Bana emir kipiyle cümle kurma hakkını nerden aldınız?

Rica ederim, forum gerginliği diye bişey var resmen insanlar sürekli bir laf çakayım çabasında olduğu için düz şekilde okuduğum normal mesajların da pek çoğu saldırı amacı güdüyor gibi geliyor. Siz de kusura bakmayın lütfen.
Seni böyle yorumlar yapıp, üst notlardan konuşma hakkını nereden aldıysan bende oradan aldım.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Seni böyle yorumlar yapıp, üst notlardan konuşma hakkını nereden aldıysan bende oradan aldım.

Adil bey yaptığım yorumları rahatsız olmanız için yapmadım, gerçekten niyetim gelip burada tanınadığım insanlarla laf dalaşına girmek falan da değil. O yüzden rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın, birbirimizle muhattap olmadan da forumda vakit geçirebiliriz nihayetinde.

• Beğen
@fatihfx , öncelikle foruma hoşgeldiniz..
3 mesaj yazıp hemen konu açmanız pek mümkün değil.
Forumda belirli süre geçirip, "forumdaşlar için anlamlı" 50 civarı ileti yazmanız sizin konu açabilmenizi sağlayacak.
Arşivden arayarak ilgili konuları taramadan konu açmayı önermiyoruz.
İyi forumlar dilerim...
Hocam merhaba ; belli bir zaman geçirmek mesaj (ileti) atmak gerekli lakin şöyle bir durumu örnek vereceğim kendim için. son 1 hafta içerisinde bisikletle sorun yaşadım aldığım yerle ilgili bilgi almak isteyeğim için konu açmam gerekiyor ama açamıyorum. belli bir zaman geçirmek ve mesajlar (iletiler) atmak benim için zaman kaybı olacak çünkü bilgiyi ne kadar erken alırsam benim için daha iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: atakanozsoy21
Geri