Scudo Sports

Yeni başlık açmak

Forumda soru sormak isteyenlerin büyük çoğunluğu bisiklete veya tamir işlerine yeni başlamış kişiler. Her seferinde yeni başlık açıldığında burası çöplüğe döner. Arama kısmında biraz dolaşırsanız sizin yaşadığınız sorunları daha önce başkaları yaşamış ve çözüme ulaşmışlar. Az gayret.

Scudo
Aslında yeni başlayanların konu açamaması gayet mantıklı sadece arama kısmına "Bisiklet tavsiyesi" yazdım onlarca aynı başlık:eek: bi kaç tanesine baktım foruma kayıt olma tarihleriyle çok yakın başlıkların açılma tarihi

Arkadaşlar beni anladığınızı sanmıyorum, ben de iyi anlatamamış olabilirim. Kısaca tekrar etmeye çalışayım: Forum devri kapandı, bu forumun -dedim ya, şaşırtıcı şekilde- hala aktif olması kimseyi yanıltmasın, son demlerini yaşıyor bu forum da. Bu kadar aktif diyorum forum için ama bunu da bol keseden söylüyorum, yani biraz istatiski olarak, nicel olarak (bilmem herhangi bir anda şu kadar çevrimiçi üye, son 1 ayda şu kadar yeni konu, vb.). Burdan, daha önce bir konunun açılması meselesine gelirsem, bakın aslında çok da aktif değil(miş), neden? Bir konu açılmış, bir soru sorulmuş, ama bakın ne zaman? 5 yıl, 7 yıl, hatta 10 yıl önce!!! Hızla eskiyen, başdöndürücü hızla değişen bir dönemde 5 yıl (7'yi, 10'u geçtim) çok uzun bir süre, en azından güncelliğini yitirmiş bir süre! 5 yıl önce falanca markanın filanca model bisikleti için sorulmuş bir soru, bugün farklı sorulur değil mi? (Örn. V-frenli Surly LHT yok artık!)

İkinci nokta da şu: Bir FB grubunda, şu soru daha önce soruldu, sormadan önce bir arama yap denmez, ki en genel ifadesiyle internet bugün budur, son demlerini yaşayan forum değildir!- Her gün aynı grupta zibilyon tane "3000 TL bütçem var: Carraro mu Mosso mu?" sorusu sorulur. Bunun bir nedeni, bugün ile dün sorulmuş veya yarın sorulacak olan arasında farkın olmasıdır (başka hiçbir şey olmasa bile fiyat farkı!) Gene bir FB grubunda, forumdaki salak-saçma kurala uyarlayak söylersem, yeni bir soru sorman için daha önce sorulan sorulara önce şu kadar yanıt ver (teknik olarak mesajlara/postlara önce şu kadar yorum yaz), ancak sonra kendin bir soru sorabilirsin (yeknik olarak mesaj yazabilirsin) demek anlamsız. Bunları niye yazıyorum burada bilmiyorum ama yıl 2021, kimse böyle şeylerle uğrazmaz artık!

Gene bir FB grubunda, forumdaki salak-saçma kurala uyarlayak söylersem, yeni bir soru sorman için daha önce sorulan sorulara önce şu kadar yanıt ver (teknik olarak mesajlara/postlara önce şu kadar yorum yaz), ancak sonra kendin bir soru sorabilirsin (yeknik olarak mesaj yazabilirsin) demek. Bunları niye yazıyorum burada bilmiyorum ama yıl 2021, kimse böyle şeylerle uğrazmaz artık!
Şahsen ben "salak saçma" facebook uygulamasını ve gruplarını yıllardır kullanmıyorum. Burada ortam gayet güzel. Facebook gruplarında saçma sapan kişilerle uğraşıp aynı soruyu akşama kadar görmek sizin tercihiniz olabilir ama benim tercihim değil. Canım hangi konuyu isterse onu okuyorum. Bu forumu sevmiyorsanız da CTRL+ W yapabilirsiniz. Bu kadar basit.

@Gezegen size davet göndermediğimiz gibi arkanızdan da su dökmeyiz...

Haklısın, kalkmış burada neler söylüyorum? Kendimle çelişiyorum aslında! Yine de söylediklerimin doğru olduğunu biliyorum. Son demleriniz... :) Bisikletforum - bir varmış bir yokmuş, ha varmış ha yokmuş....

Beyler ikinci el kısmında nasıl ilan verebiliyoruz?

Beyler demiş. Kadın üyeler cevap vermesin pls.
Beyler arkadaşı alkışlayın tatmin olsun.

Pardon, kadınlar sizde alkışlayın, sizi kayırdığımı düşünüp üzülmesin sonra. :)

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@jmsceyxdp Daha yazalı 30 dakika olmuş. MTB'ler hakkında bilgim olsa ben yardımcı olacağım ama bişey bilmiyorum maalesef.

@Gezegen Türkiye de forum kültürü hiç yoktu ki bitsin türkiye de forumculuk adı altında soygun sömürü yapıldı yıllardır soruyu sorarlar cevabı alırlar kullanıp atarlar ne reklama tıklarlar ne yardımcı olurlar herhangi bir konuda ne beğen tepkisi verirler ülkemizde emeğe saygı gerçekte yokken sanal alem de olması beklenemezdi ya zaten ! Yurtdışı forumlarına göz at bakalım forumculuk ölüyormu forumlar nasıl güncel ve herkes çıkarsız elinden geldiğince paylaşımlar yayınlar bilgiler sunma peşinde.4pda.ru dan tutta xda ya htcmania ya kadar ve daha yüzlerce...
Bisiklet gibi sürekli güncel araç ekipman veya adına ne derseniz bunun tartışıldığı mecra eskiyebilir mi telegram gruplarıyla yurtdışında ki forumlar bütünleşti geliştiriciler tarafından o bile verimli değil her kafadan ses çıkıyor facebook grupları zaten bok çukuru batakhane....

• Beğen
Tepkiler: potato ve Atasoy
Yıl 2021'den sonrasını okumadım. Fazla bile okumuş olabilirim. Allah'ım nasıl bu kadar aktif olabiliyorum. Hem burada iken hem de başka yerlerde olabilmem nasıl mümkün? Paralel evren aslında var mı? İnsanlar neden hala birbirlerine yardım ediyor? Halbuki renksiz, kokusuz, tatsız ve insanların kendi kabuğuna çekilip yalnız bir şekilde depresif düşünceler içinde çırpındığı bir dünya ne kadar da yakındı... En önemlisi de benim burada ne işim var?

Forum kulturu ölecek falan diyorlar iyi hoşta, esasen facebook gbi sosyal medya sayfalari cok daha oncesinde öldü cenazeleri bile hijyen kurallarina uygun sekilde yikandi ve gomuldu.

Dostum senin sosyalleşmeye ihtiyacın var. Pandemi dönemi seni çok etkilemiş.
Ülkenin büyük oranı senin gibi kişilerden olunca sosyalleşmeye pek de hevesim olmuyor be panpacım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bende foruma yeni kayıt olmuş sayılırım, şimdi traiener'ımı satmak istiyorum fakat başlık açılamıyor. En azından ikinci el kısmında açılması gerekir diye düşünüyorum. Ayrıca başlık açmak için ne yapılması gerekir bilen aydınlatabilirse sevinirim

• Beğen
Tepkiler: leventiluvatar
Geri