Arkadaşlar beni anladığınızı sanmıyorum, ben de iyi anlatamamış olabilirim. Kısaca tekrar etmeye çalışayım: Forum devri kapandı, bu forumun -dedim ya, şaşırtıcı şekilde- hala aktif olması kimseyi yanıltmasın, son demlerini yaşıyor bu forum da. Bu kadar aktif diyorum forum için ama bunu da bol keseden söylüyorum, yani biraz istatiski olarak, nicel olarak (bilmem herhangi bir anda şu kadar çevrimiçi üye, son 1 ayda şu kadar yeni konu, vb.). Burdan, daha önce bir konunun açılması meselesine gelirsem, bakın aslında çok da aktif değil(miş), neden? Bir konu açılmış, bir soru sorulmuş, ama bakın ne zaman? 5 yıl, 7 yıl, hatta 10 yıl önce!!! Hızla eskiyen, başdöndürücü hızla değişen bir dönemde 5 yıl (7'yi, 10'u geçtim) çok uzun bir süre, en azından güncelliğini yitirmiş bir süre! 5 yıl önce falanca markanın filanca model bisikleti için sorulmuş bir soru, bugün farklı sorulur değil mi? (Örn. V-frenli Surly LHT yok artık!)
İkinci nokta da şu: Bir FB grubunda, şu soru daha önce soruldu, sormadan önce bir arama yap denmez, ki en genel ifadesiyle internet bugün budur, son demlerini yaşayan forum değildir!- Her gün aynı grupta zibilyon tane "3000 TL bütçem var: Carraro mu Mosso mu?" sorusu sorulur. Bunun bir nedeni, bugün ile dün sorulmuş veya yarın sorulacak olan arasında farkın olmasıdır (başka hiçbir şey olmasa bile fiyat farkı!) Gene bir FB grubunda, forumdaki salak-saçma kurala uyarlayak söylersem, yeni bir soru sorman için daha önce sorulan sorulara önce şu kadar yanıt ver (teknik olarak mesajlara/postlara önce şu kadar yorum yaz), ancak sonra kendin bir soru sorabilirsin (yeknik olarak mesaj yazabilirsin) demek anlamsız. Bunları niye yazıyorum burada bilmiyorum ama yıl 2021, kimse böyle şeylerle uğrazmaz artık!