Scudo Sports

Yeni başlık açmak

Scudo
Bu yaz yani 10 gün sonradan itibaren fatsada olacağım. Gittiğimde tek turlar yapmayı planlıyordum ama kendime bir yol arkadaşı bulmak kötü olmaz diye düşündüm. Burada belki birilerini bulurum diye başlık açmak istiyordum. Teşekkürler başka başlıklarda birşeyler buldum daha aktif oldukça açarım zaten .

• Beğen
Tepkiler: Orhan78
Bu yaz yani 10 gün sonradan itibaren fatsada olacağım. Gittiğimde tek turlar yapmayı planlıyordum ama kendime bir yol arkadaşı bulmak kötü olmaz diye düşündüm. Burada belki birilerini bulurum diye başlık açmak istiyordum. Teşekkürler başka başlıklarda birşeyler buldum daha aktif oldukça açarım zaten .
Şu başlık sanırım ihtiyacınızı karşılayacaktır:
Bu yaz nereye turlayacağız version.2021

Mert; Oraya gittiğinde şehir içerisinde biraz gezersen mutlaka sana arkadaşlık edeceğin, birlikte turlayabileceğim birilerini bulacağına eminim amcam. İlla bir başlık olsun istiyorsan, Yönetim ile karşı karşıya gelmeyi göze alıp ben sana bu konuda bir başlık açabilirim. Tabi mevcut başlıklar da senin işini görür. Bursa'ya gelirsen birlikte turlayabiliriz. @cazci Cem amcan da bizimle gelir.

Mert; Oraya gittiğinde şehir içerisinde biraz gezersen mutlaka sana arkadaşlık edeceğin, birlikte turlayabileceğim birilerini bulacağına eminim amcam. İlla bir başlık olsun istiyorsan, Yönetim ile karşı karşıya gelmeyi göze alıp ben sana bu konuda bir başlık açabilirim. Tabi mevcut başlıklar da senin işini görür. Bursa'ya gelirsen birlikte turlayabiliriz. @cazci Cem amcan da bizimle gelir.
Sağol abi teşekkür ederim 😁😁 artık bir şekilde bulurum gerek kalmadı farklı başlıklara yazdım oraya gidince de denk gelir büyük ihtimalle birileri. Teşekkür ederim.

Ben de bu olayı saçma buluyorum. Yetki vermemek yerine belli bir süre inaktif kalan konular silinse daha mantıklı. Konu açma yetkim olsa geçen sene 1.5 aylık yol bisikleti toplama maceramı detaylı bir şekilde açıklayacaktım. 0'dan hiçbir bilgim olmadan, aynakolun ne demek olduğunu bilmeden başladım toplamaya. Hatta furş takımı parçalarını burda Murat hocam tek tek anlattı sağolsun. Bu yüzden açıklamalarla çok faydalı, herkesin okuyup öğrenebileceği bir konu olurdu fakat gel gör ki bu saçma uygulama yüzünden açamadım konuyu.

Forumun arama sistemi zaten çok kötü. 2013'ten post gösteriyor bana.

@gyunbie
- Güzel bilgiler içerse bile, uzun süre inaktif kalan başlıklar silinsin mi?
- Toplama maceranızı toplama ile ilgili bir başlığa yazsaydınız daha az ilgi göreceğini mi düşündünüz?
- Zaten halihazırda var olan konularla ilgili yeni başlık açılmamasının nesi "saçma" geliyor?
- 2013'ten post göstermesinde sorun ne? İçeriğin yararlılığını tarihine göre mi belirleyeceğiz?

@gyunbie
- Toplama maceranızı toplama ile ilgili bir başlığa yazsaydınız daha az ilgi göreceğini mi düşündünüz?
- Zaten halihazırda var olan konularla ilgili yeni başlık açılmamasının nesi "saçma" geliyor?
- 2013'ten post göstermesinde sorun ne? İçeriğin yararlılığını tarihine göre mi belirleyeceğiz?
Konu paylaşımları ile soru cevap kısmı ayrılabilir. Güzel arşivlik cevaplar belli bir beğeni sayısını aştığında otomatik olarak ilgili konu paylaşımlarına bir başlık olarak eklenerek devam eder. Açıkçası ben de bir sorunun cevabını görmek için arama yapıp sayfalarca artık kimseye bir faydası kalmamış diyalogları taramak zorunda kalmak istemiyorum.

Açıkçası ben de bir sorunun cevabını görmek için arama yapıp sayfalarca artık kimseye bir faydası kalmamış diyalogları taramak zorunda kalmak istemiyorum.
Bunun sebebi, artık gereksiz başlık açılamasa da, zamanında açılmış benzer başlıkların ayrık şekilde veritabanında durmaya devam etmesi. Biraz mesai harcayıp bunları tasnif edecek insan lazım.

Bu forum forum kültürünün dışında diskette datası tutulan bir forum. Açılan konuların yaptığı şişirmeye karşı videoları datada tutmak çok ilginç.

arkadaşlar bi yardım konusu açmak istiyorum bisikletimle ilgili ama konu açmaya yetkiniz yok diyor. nasıl konu açabilirim?

konu açmak için mesaj sınırı kaç bilen var mı?

Konu başlığı yeterince açıklama içeriyor..@mfi

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@gyunbie

Gerçekten güzel bilgiler içeriyorsa zaten inaktif kalmaz. Ayrıca hocam ben AliExpress'ten yenice sipariş verdim. Gelip forumda arama yapıyorum ama hep eski konular. 2013'ten bu yana ne düzenlemeler geldi siz de bilirsiniz. Aradığım şeyi bulamıyorum bu sitede.

Toplama maceramı bir konu altına yazsam, açacağım konunun alacağı görüntülenmenin belki de yüzde birini alır. Arayan adam da bulamaz zaten o mesajı. Bunun için uğraştığıma değmez. Dürüst olalım kaç kişi bir konuda orta sayfalardaki mesajları dolaşıyor?

Hali hazırda var olan konular demişsiniz ama bisiklet toplamayla ilgili hep parça parça bilgi buldum burdan, kapsamlı bir konu yok. Yabancı dilim olmasa muhtemelen elimde patlardı. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim AliExpress mevzusu var. Konuya girip 10 sayfa mesaj okudum neler dönüyor anlamak için. Bunun yerine konuyu bir moderatör idare etse ve ilk sayfada en çok aranan/cevaba ihtiyaç duyulan (vergi, kargo süresi, iade gibi) şeyler yazılsa hem daha çok insana ulaşır hem de zamanı olmayanlar hızlıca okuyabilir.

Son olarak arama sayfasının çözümü basit, her forumda olan başlıkları/mesajları tarihe göre sırala özelliği. Kullanılan altyapıdan mı yoksa bilgisizlikten mi bilemiyorum bu özellik burda yok.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren ve RTFM
Dürüst olalım kaç kişi bir konuda orta sayfalardaki mesajları dolaşıyor?
Ben dediğiniz gibiyim. Dürüstüm yani. İlgimi çeken konuda zamanım da varsa sırayla her iletiyi okurum.
İşin üstadı sayın @necmeddin 'dir. Arşivlenmiş, yeni ileti yazılmayan konuları bile okuyormuş.

Gerçekten güzel bilgiler içeriyorsa zaten inaktif kalmaz. Ayrıca hocam ben AliExpress'ten yenice sipariş verdim. Gelip forumda arama yapıyorum ama hep eski konular. 2013'ten bu yana ne düzenlemeler geldi siz de bilirsiniz. Aradığım şeyi bulamıyorum bu sitede.

Toplama maceramı bir konu altına yazsam, açacağım konunun alacağı görüntülenmenin belki de yüzde birini alır. Arayan adam da bulamaz zaten o mesajı. Bunun için uğraştığıma değmez. Dürüst olalım kaç kişi bir konuda orta sayfalardaki mesajları dolaşıyor?

Hali hazırda var olan konular demişsiniz ama bisiklet toplamayla ilgili hep parça parça bilgi buldum burdan, kapsamlı bir konu yok. Yabancı dilim olmasa muhtemelen elimde patlardı. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim AliExpress mevzusu var. Konuya girip 10 sayfa mesaj okudum neler dönüyor anlamak için. Bunun yerine konuyu bir moderatör idare etse ve ilk sayfada en çok aranan/cevaba ihtiyaç duyulan (vergi, kargo süresi, iade gibi) şeyler yazılsa hem daha çok insana ulaşır hem de zamanı olmayanlar hızlıca okuyabilir.

Son olarak arama sayfasının çözümü basit, her forumda olan başlıkları/mesajları tarihe göre sırala özelliği. Kullanılan altyapıdan mı yoksa bilgisizlikten mi bilemiyorum bu özellik burda yok.
Bisiklet toplama

Sağ üstteki büyütece bisiklet toplama diye yazdığımda sonuçlarda zaten çıkıyor.

Çok eski olan bazı konu başlıkları ve paylaşımlar o kadar kıymetli bilgiler içeriyor ki... Şahsen ben tarihçeye göre konu başlıklarının silinmesini önerenlere ne yazık ki muhalif olacağım.

Foruma ilk girdiğimde, şahsen, benim de "çok konu başlığı açasım" vardı. Herhalde böyle bir ihtiras, dürtü, iç güdü oluşuyor. Ama şu an açabilecek yetkim varken, ihtiyaç duymuyorum. Öyle kıymetli forum yazarı arkadaşlar var ki, öyle detaylı yardımlarda bulunuyorlar ki "sorduğumuzda" konu başlığı açmamıza gerek bile kalmıyor.

Bu vesile ile foruma ve forum yazarlarına teşekkür etmek istiyorum. Var olsunlar. 🙏

Bence her gelenin dakka bir gol bir bailık açamaması doğru bir uygulama. Ben ilk geldiğimde foruma bunun mantığını kavramam çabuk olmuştu Allah'a şükür. Foruma her gelen başlık açsa her tavsiye isteyen başlık açardı ve saçma saçma konular ortalıkta dolaşırdı. Özellikle ilkbahar aylarında çok fazla tavsiye için TEK KULLANIMLIK siteye giren insanlar var. Böyle şeyleri idrak edebilince gayet mantıklı. Hem çoğu üye -gerçekten üye- olan insanlar her başlığa bakıyor. Yani kendimden örnek vereyim: Strava günlüğünden günün fotoğrafına, tavsiye bailıklarından tamir başlıklarına uzun lafın kısası her konuya bakıyoruz neredeyse. O yüzdeb ilgi çekmeyecek korkusu da gereksiz. Zaten forumda her konuyla ilgili fikirleri olan , işin ehli adamlar var. İllaki onlar o eski açılmış konu başlıklarını da kontrol ediyorlardır. Ve bence eski konularda konuşulanlar boş değil bilgiler. Düzgün okununca istenen bilgi kapılabilir :) (anlatım bozuklukları için özür dilerim.)

Son düzenleme:
Bisiklet toplama

Sağ üstteki büyütece bisiklet toplama diye yazdığımda sonuçlarda zaten çıkıyor.

Sonuç elbette var, yarısından çoğu toplama mı satın alım mı diye sormuş. Moderasyon ekibi baştan özense bu konular birikmez, konu açımını da engellemeye gerek kalmazdı. Arama olarak da mesela furş takımını, parçalarını açıklayan bir konu bulabilir misin hocam? Burada önemli olan o konuyu ne kadar sürede bulacağın.

İnsanlar hala soruyor toplama zor mu, daha mı ucuz gibi. Benim düşündüğüm şey kapsamlı, video uygulamalı bir konu açmaktı mesela. Sıfırdan giren bir adamın yarım saatte tüm parçaları, ne işe yaradığını öğrenip çıkacağı türden. Toplama işini düşünüyorsa kesin karara varacağı türden. Ha diyorsanız ki arasın dursun şu konuda göbek çeşidi, şu konuda furş parçaları anlatılmış, foruma gerek kalmıyor zaten. Ayrı ayrı bulunacaksa Google amca her şeyi buluyor.

Sonuç elbette var, yarısından çoğu toplama mı satın alım mı diye sormuş. Moderasyon ekibi baştan özense bu konular birikmez, konu açımını da engellemeye gerek kalmazdı. Arama olarak da mesela furş takımını, parçalarını açıklayan bir konu bulabilir misin hocam? Burada önemli olan o konuyu ne kadar sürede bulacağın.

İnsanlar hala soruyor toplama zor mu, daha mı ucuz gibi. Benim düşündüğüm şey kapsamlı, video uygulamalı bir konu açmaktı mesela. Sıfırdan giren bir adamın yarım saatte tüm parçaları, ne işe yaradığını öğrenip çıkacağı türden. Toplama işini düşünüyorsa kesin karara varacağı türden. Ha diyorsanız ki arasın dursun şu konuda göbek çeşidi, şu konuda furş parçaları anlatılmış, foruma gerek kalmıyor zaten. Ayrı ayrı bulunacaksa Google amca her şeyi buluyor.
Moderasyon ekibini ve yazılan diğer şeyleri salla. Sen başlık altına olması gerektiği gibi ayrıntılı ve uygun bir yazı yaz da, biz Oğulcan başlığı olması gerektiği yere koydu diyelim. Asıl olan başlık sahibi olmak değil; Yazdıkların altında sana katılan ve aynı fikir altında toplanan insanlar bulmak.

Sen bir @mariokaldato kimdir, açtığı başlıklar nedir bir araştır. Ondan sonra başlık açmak iste.

Geri