Scudo Sports

Yeni başlık açmak

Bir konu hakkında başlık açmak istiyorum. Ancak konu başlığı açamıyorum. Neden?

Scudo
2015 yıllarında forum daha aktifti konu açmak daha kolaydı. Şimdi ise konu açmak için onay gerekiyor. Forumda sürekli aynı konular dolaşıyor farklı şeyler yok denecek kadar azaldı aktiflik düştü. Sorulan sorular konu altında kayboluyor

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Site başlıklarımı yayınlamıyor. Ayrılmak istiyorum. Artık burada yokum.

arkadaşlar eskiden konu açabiliyordum şu an konu açma düğmesini bulamıyorum yeni bir kural mı getirildi

@TolgaGungormus merhaba, belirli bir süre aktif olmadığınızda sistem kapatıyor konu açma yetkinizi. Foruma tekrar katılım gösterdiğinizde kendiliğinden aktif olacaktır, iyi forumlar.

Selamlar,

Hiç bir forumda yeni başlık aç düğmesi yok, yada varda ben mi göremiyorum? Bilgisi olan var mı?

Selamlar,

Hiç bir forumda yeni başlık aç düğmesi yok, yada varda ben mi göremiyorum? Bilgisi olan var mı?
Bende var belki sizin kullanıcınızda bir sorun olabilir yada forumda aktif değilseniz yukarıda belirtiği gibi konu açma yetkiniz yoktur

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Bende var belki sizin kullanıcınızda bir sorun olabilir yada forumda aktif değilseniz yukarıda belirtiği gibi konu açma yetkiniz yoktur
Selamlar, yetkim yok ise bunu anlayabilmem için düğmeyi görmem ve uyarı almam lazım. Böyle ise saçma olmuş.
Ayrıca daha önce konu açabilirken sonrasında açamaz hale gelmekte ayrı bir saçmalık.
Bir diğer saçmalıkta ayda yılda bir bisiklet turu yapan ve bunu paylaşmak isteyen insanlara konu açtırmamak. Bu forumde lüzümsuz bir tutuculuk var. Herkesin fan gibi sürekli burada olmasını beklemek çok ciddi bir ego göstergesi.

• Beğen
Tepkiler: zaz
@Ahmet UĞURLU Merhaba. Konu açamamanız hesabınızla alakalı değil. Çok eski forum üyelerinin bazı başlıklar içerisinde hala konu açamadığını ve açtıktan sonra da yayınlanması için onay beklediğini söyleyebilirim. Serzenişte bulunmanızda haklı taraflarınız var ancak forum açısından baktığınızda (sizi tenzih ederim) bunun ucunu açık bırakmak forumu çöplüğe çevirir. Bir çok forumda buna benzer şekilde işliyor. Bana kalırsa ilk 1 ay yeni üyenin hiç konu açamaması lazım bunun ego ile alakası yok. Herhangi bir konu hakkında mesaj yazmadan ya da yeni başlık açmadan önce, konu ile ilgili arama butonunun kullanılarak ilgili, benzer diğer mesajların kontrol edilmediğini biliyoruz. Forumların çoğunda yardım, imdat, yetişin, şu/bu nedir vs. şeklinde başlıkların havada uçtuğunu düşünürsek aslında yeni üyelere yeni konu açmanın kapalı olmasıda gayet normal.
@nohackmove Merhaba, forumda aktif olmadığınız için şu an yeni konu açamazsınız maalesef, konulara yeterince katılım gösterip aktif olduğunuz gözlemlendiğinde konu açabiliyor olacaksınız. Bu arada konu açmadan önce aradığınız bilginin forumda olup olmadığını lütfen arama butonunu kullanarak kontrol ediniz, iyi forumlar.
Mesela sayfanın başında Ömer beyin mesajı varmış.

Son düzenleme:
Yeni üyelerin konu açması için şartlar daha esnek olmalı. Örneğin 10 mesaj sınırı gibi... Eski konular üzerine katkı yapmak pek hoş değil çünkü adam yaklaşık 10 yıl önce açmış, konu şişmiş de şişmiş... Bu konuya çözüm şart gibi...

@vatanamillete diğer türlü de konu değil forum şişecek aynı isimde onlarca konu olacak maalesef.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Görüyorum ki hiç sözlüklerin çaylak sıralarında onay beklemekten telef olmamışsınız.
Gene de on mesaj mantıklı gibi^^

konu şişmiş de şişmiş...
ben bu kadar saçma bi laf duymadım. ''konunun şişmesi'' nedir? mesajınla ilgili halihazırda bir başlık var ise tabii ki yeni başlık açılmayacak? bunun nesi garip? donanımhaberde 1 sene önce açılmış başlığa yeni ileti gelince ''güzel hort'' yazan takımı bu siteden uzak olsun zaten. burası bir forum, quora değil.

ben bu kadar saçma bi laf duymadım. ''konunun şişmesi'' nedir? mesajınla ilgili halihazırda bir başlık var ise tabii ki yeni başlık açılmayacak? bunun nesi garip? donanımhaberde 1 sene önce açılmış başlığa yeni ileti gelince ''güzel hort'' yazan takımı bu siteden uzak olsun zaten. burası bir forum, quora değil.

Şöyle ki: Bir aerobar tavsiyesi alacağım ama bir başlık var diyelim ve o başlıkta 200 mesaj bulunuyor varsayalım. Kabul edelim ki her mesaj insanların eksisi artısı ile sadece aerobardan bahsettikleri mesajlardan oluşmuyor. Kişisel karşılıklı mesajlar DOĞAL olarak belkide konunun yarısını dolduruyor. Ben bunları okumaya mecbur muyum? Üstelik burası teknolojik olarak gelişmeleri takip etmek zorunda olan bir topluluk (forum). Aynı markanın bir yıl önceki modeli bile önceki ile aynı özelliklere sahip değil iken, üst üste yığılmış mesajlar arasında hangi modelden bahsedildiği dahi bir süre sonra anlaşılmıyor. Bunlar beni görüşlerim.

Öte yandan ön yargılı olmak ve bu tip aşağılayıcı hitap tarzı kullanmak size bir şey kazandırmaz; en fazla kraldan çok kralcı olan (yaşınızın psikolojiniz ile orantısız gelişim gösterdiği) atarlı bir "ergen" olursunuz. Beni kovmak sizin haddinize değil; hele ki görüş-öneri-şikayette bulunan herkese böyle davranıyorsanız vay halinize...

Benim ne sözlük ne DH gibi yerlerde işim olmadı, sistemlerini, nasıl işlediklerini de bilmem (ki oraları kullanmak ayıp olmadığı gibi, her DH ve sözlük kullanıcısı da ergen ya da geri zekalı değildir kanaatimce). "Her Türk vatandaşı tüm sözlük veya başka forumları kullanmak, kurallarını bilmek zorunda" diye anayasa maddesi de duymadım, bilmiyorum.

Neyse, benimki sadece bir öneri idi. Patronlar daha iyisini bilir.

Bence profil fotoğrafı olmayan da başlık açamasın.

@vatanamillete eğer işine yarayacak mesajları bulmayla uğraşmayacaksan (ki doğal bir durum, benim de sayfalarca gezinmeye üşendiğim oluyor) o başlığa yeni bir mesaj atıyosun sorunu soruyorsun, forumun paylaşımcı insanları da bildiği kadarını söyleyerek bu paylaşımcı ortamın devamlılığını sağlıyorlar. ''bunun cevabı yukarıda var, git bul'' diyen olmuyor yani. bir başlıkta aynı sorudan bir kaç tane olması, her soruya ayrı bir başlık açılması kadar saçma bir durum değil.

Forumumuz arşivinde merak edilen konuların büyükçe bir bölümünün açılmış başlıklar içinde yanıtları bulunmaktadır.
Güncel ve gündeme ilişkin, yeni, öncü, marjinal v.b. konuları açarken arşive bakmak faydalı olabilir.
Ki neden-sonuç ilişkisi ya da analiz-sentez yapmak ve "hiç bir şeyin yoktan var, vardan yok olmadığını" da unutmamak adına...
Anımsayanlar vardır; foruma yeni üye olup ürün satmaya çalışanlar, kayıp-çalıntı v.b. konular için başlık açanlar olmuştu.
Konuların okunma/ileti yazma çokluğuna göre sıralandığını hesap edersek, kişiler "en son ileti"nin en üstte göründüğü düzende kendilerine yer kapmak adına türlü madrabazlıklara başvurabildiği gerçeğini de göz ardı etmeden düşünelim...
Geçen ay konu açmadan bana özelden yazıp yardım isteyen bir üyemiz vardı. Olası riskleri belirtip yorum yazılmasını istemiyor, iletişim bilgileri bırakıp kendi belirlediği nitelikleri taşıyanlardan grup kurmak istiyordu.
Konu her ne kadar riskli ve çıkarcı olsa da konuyu açmasını ama yorumlara engel olamayacağımızı, gerekli olursa kurallara uymayan iletileri silip konuyu arşive kaldıracağımızı belirttim. Konu açıldı ve zıt kutupların meydan savaşına döndü...Konu sahibi de inanç ve cinsiyet ayrımcılığına vardırdığı için konu kitlenip kaldırıldı...
Böyle yüzlerce örnek verilebilir.
Açılıp yüzlerce sayfa ileti yazılmış çok yararlı konular olduğu gibi konu açan kişinin ilk iletisi dışında bir ileti olmayan da epey çok konu başlığı var. Bu nedenle hem konu kirliliği hem de üyeleri gereksiz meşgul etmemek adına: ilk önce var olan konuları tarayıp ardından üyelerin gerçekten ilgisini çekebilecek içeriğe sahip sportif, öz yaşamsal, bilimsel, teknolojik v.b konuların "kopyala-yapıştır" kolaycılığına ve sosyal medya tuzaklarına düşülmeden açılmasını rica ediyorum...
Esen kalınız...

bende bu durumdan muzdaribim soru soracağım soramıyorum uygun başlık yok bende sırf bunun için alakasız mesaj atıp milletin zamanınıda çalmak istemem açıkçası

• Beğen
Tepkiler: mavi182002
Eğer yeni üyeler başlık açamayacaksa ne anlamı kalıyor ki? Sorumuzun net cevabını alamıyoruz.

Üye olduk ama forumda kısıtlama olduğu sürece hiçbir yeni üye kendisini net bir şekilde ifade edemez. Forumu 3-5 yıldır kullanan insanlar değiliz. Yaklaşık 15-16 yıldır forum kullanıyorum ama başlık açmama sınırı kadar mantıksız başka bir şey görmedim.

Geri