Forumumuz arşivinde merak edilen konuların büyükçe bir bölümünün açılmış başlıklar içinde yanıtları bulunmaktadır.
Güncel ve gündeme ilişkin, yeni, öncü, marjinal v.b. konuları açarken arşive bakmak faydalı olabilir.
Ki neden-sonuç ilişkisi ya da analiz-sentez yapmak ve "hiç bir şeyin yoktan var, vardan yok olmadığını" da unutmamak adına...
Anımsayanlar vardır; foruma yeni üye olup ürün satmaya çalışanlar, kayıp-çalıntı v.b. konular için başlık açanlar olmuştu.
Konuların okunma/ileti yazma çokluğuna göre sıralandığını hesap edersek, kişiler "en son ileti"nin en üstte göründüğü düzende kendilerine yer kapmak adına türlü madrabazlıklara başvurabildiği gerçeğini de göz ardı etmeden düşünelim...
Geçen ay konu açmadan bana özelden yazıp yardım isteyen bir üyemiz vardı. Olası riskleri belirtip yorum yazılmasını istemiyor, iletişim bilgileri bırakıp kendi belirlediği nitelikleri taşıyanlardan grup kurmak istiyordu.
Konu her ne kadar riskli ve çıkarcı olsa da konuyu açmasını ama yorumlara engel olamayacağımızı, gerekli olursa kurallara uymayan iletileri silip konuyu arşive kaldıracağımızı belirttim. Konu açıldı ve zıt kutupların meydan savaşına döndü...Konu sahibi de inanç ve cinsiyet ayrımcılığına vardırdığı için konu kitlenip kaldırıldı...
Böyle yüzlerce örnek verilebilir.
Açılıp yüzlerce sayfa ileti yazılmış çok yararlı konular olduğu gibi konu açan kişinin ilk iletisi dışında bir ileti olmayan da epey çok konu başlığı var. Bu nedenle hem konu kirliliği hem de üyeleri gereksiz meşgul etmemek adına: ilk önce var olan konuları tarayıp ardından üyelerin gerçekten ilgisini çekebilecek içeriğe sahip sportif, öz yaşamsal, bilimsel, teknolojik v.b konuların "kopyala-yapıştır" kolaycılığına ve sosyal medya tuzaklarına düşülmeden açılmasını rica ediyorum...
Esen kalınız...