Scudo Sports

Yeni aldığım Specialized Rockhopper MTB bisikletim çalındı

@mariokaldato Cumhur bey, çok kahve içiyorum bu zalımlık ondan sanırım bırakacağım hayırlısıyla sigarayı bıraktığım gibi zamanında sadfsdafgrhtjhsfhfgjn

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Geçmiş olsun. Ne güzel vallahi, hiç emek harcama kendi malınmış gibi gönül rahatlığıyla al götür. Bu kaçıncı! Hırsıza sorsanız bir Tanrı' ya iman ediyor, bir dine inanıyor, her vatandaş gibi gidip seçimlerde oyunu kullanıyor, aramızda bir 'onurlu' vatandaş gibi dolanıyordur. Hey yavrum hey.

@master06
zamanında çok fazla jet li , burus li , van daym izlemekten oluyo hep bunlar :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
Aynı dertten muzdarip birisi olarak geçmiş olsun diyorum dilerim bulunur...

Son durum nedir?

Arkadaşlar Merhaba,

Dün Saat 15.00 civarları Brandium Avm Decatlon bisiklet park alanından , bisikletin kilidi kesilmek süretiyle çalındı gören olursa 534 310 13 83 no dan haber vermesini rica ederim.http://i64.tinypic.com/72y9g5.jpg

@Crysania

Çok geçmiş olsun.. Kamera kayıtlarından falan belki birşey çıkar, denediniz mi?

Başka yeri anlarım da, Decathlon'da bu nasıl olabiliyor? Orası bir spor mağazası, oraya insanlar bisikletleriyle gelirler diye bir bisiklet parkı yapılıyor, e nasıl bir güvenlik olmaz?

Hırsızlar için membağ o zaman orası yahu, illa bisikletli birileri oraya gelir kitler bırakır, getir kerpeteni, götür bisikleti..

Hadi bunu beceremiyorlar, o zaman bisikletle girişe izin versinler, mağaza içinde bir yere fiş karşılığı kitlensin, çıkışta da güvenliğe o fiş verilmeden hiç bir bisiklet çıkartılamasın. En azından biraz daha zorlayıcı olur.

@Crysania Çok geçmiş olsun, iki aydır tek bir günü boş geçmiyoruz, her gün mutlaka en az bir tane çalıntı haberi var forumda. İkinci el satış sitelerini falan da takip edin lütfen, umarım bulabilirsiniz bisikletinizi, geçmiş olsun.

@Mert E. bölgeyi gören kameraların çalışmadığını söyledi güvenlikler.
Katılıyorum size anadolu yakasında decatlon açıldı diye boy boy reklam yapacaklarına gelen misafirlerinin güvenliği konusunda yeni yollar izlenebilir.

2.el siteleri favorilere ekledi gün gün takip edicez artık.

Çalınıpta tekrar bulunabilen bisiklet nadir inşallah bulursunuz.

dechatlona ne zaman gitsem bisikleti kitlerden kafama takılıyor. bisiklet üzerine onca satışı olan mağzanın park alanındaki dandikliğie bak !!!

@mertalicanakcay bisikletinizi bağladıktan sonra ne kadar süre uzaklaştınız, birde kilit cinsi zincir mi yoksa celik kablolu kilitlerdenmiydi
bende bisikletimi şehir içinde sağa sola park edip kilitleyerek işlerimi halleden birisiyim, böyle çalıntı durumlarında hep meraklanıyorum kusura bakma, bu arada geçmiş olsun, inşallah bulunur bisikletin

@Crysania Geçmiş olsun. Umarım bulunur. @Volkan Metin Kilit cinsi, fotoğrafta, sele borusundaki kilit sanırım. Büyük ihtimalle birçoğumuzun kullandığı kilitlerden. Ben okul kütüphânesinin girişine ve spor yaptığım tesise bu kilitle yalnız tekerle kadroyu doluyorum. Kamera var, güvenlik var. Öğrenci dışında birisi gelip alırsa ne âlâ! Kullandığım kilide güvenmediğim için bisikletimi başka bir yere koyamıyorum. Sanırım iki adet U kilit alıp seleyi de sökmem gerek artık.

Geçmiş olsun, hepimizin başına gelmesi muhtemel bir durum sizin başınıza denk gelmiş, elinizden geldikçe önlem almışsınız güvenli bir yer olduğunu düşündüğünüz yere bisikletinizi kilitlemişsiniz lakin yeterli olmamış.

Ben de bu sebeplerden dolayı markete vs bisikletle gidemiyorum çünkü biliyorumki çalınmayacağına dair garantisi yok. yasalarda bunun cezası nedir bilmiyorum ama uygulama adına yasayı dinleyen yok, maalesef polis bile inanmıyor hırsızların bulunacağına.

Bisiklet yolu falan diyoruz sürekli ama sanırım güvenli park konusu da en az yol kadar önemli bir konu. Forum olarak bir araya gelip yapabileceğimiz ne varsa katılmak isterim. Hırsızlıklar bu derece sık olduğuna göre bunun bir pazarı ve talep yaratan alıcıları olmalı, ikinci el bisiklet satan pazarlar olduğundan bahsedilmişti, bunların bariz şekilde bunlarla bağlantıları olduğu açık değil mi? en azından yeterince uğraşılsa bu çetelerden bazıları çökertilemez mi? ya da en azından bunların satın alınmaması gerektiği konusunda insanların bilinçlendirilmesi yapılabilse?

Geçmiş olsun demekle bu konunun mağdurlarına ne kadar yardımımız dokunuyor, gerçekten yapabileceğimiz somut olarak hiç mi bir şey yok?

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
geçmiş olsun..

https://i.hizliresim.com/kvJb4A.jpg

fotoğraftaki kilit benzeri kilitler kullanan arkadaşlar,
o kilitleri peynir ekmek gibi kesiyorlar haberiniz olsun..
bisikletinizi bi yerlere bırakmak zorunda kalırsanız
daha dayanıklı kilitler kullanın ki, caydırıcı bi faktör olsun :okyrm:

Yorumlarınız iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Kilit makasla değilde teskere ile kesilmesi de ayrı değinilmesi gereken konu ( vakit olarak daha uzun sürer)
Pazar günü İstanbul turu öncesi bu olayın yaşanması , katılamıyor olmam üzdü sadece.

@Crysania

Çok geçmiş olsun. Bu kalınlıktaki bir çelik örgü kilidi testere ile kesip bisikleti alıp götürüyorlar...... Burası nasıl bir yer Allahaşkına ? Çevresinde hiç mi görevlisi - personeli yok bu avm'nin ?...

ben avrupa yakasındaki şubeye bisikletle girmiştim. bi yarım saat sonra güvenlik görevlisi geldi bisikletinizi dışardaki bisiklet park yerine koyabilirsiniz dedi. dedim güvenliğinden sorumlu musunuz? hayır dediler. o zaman bende mağaza içinde dolaşamaya devam ediyorum dedim (bisikleti sürmüyordum elimdeydi ) sonra yürümeye devam ettim ve yarım saat içinde çıktım.
migrosa bile bisikletle giriyorum ben bisikletimi kesinlikle kilitli bir şekilde dışarda bırakmam.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Geri