Geçmiş olsun, hepimizin başına gelmesi muhtemel bir durum sizin başınıza denk gelmiş, elinizden geldikçe önlem almışsınız güvenli bir yer olduğunu düşündüğünüz yere bisikletinizi kilitlemişsiniz lakin yeterli olmamış.
Ben de bu sebeplerden dolayı markete vs bisikletle gidemiyorum çünkü biliyorumki çalınmayacağına dair garantisi yok. yasalarda bunun cezası nedir bilmiyorum ama uygulama adına yasayı dinleyen yok, maalesef polis bile inanmıyor hırsızların bulunacağına.
Bisiklet yolu falan diyoruz sürekli ama sanırım güvenli park konusu da en az yol kadar önemli bir konu. Forum olarak bir araya gelip yapabileceğimiz ne varsa katılmak isterim. Hırsızlıklar bu derece sık olduğuna göre bunun bir pazarı ve talep yaratan alıcıları olmalı, ikinci el bisiklet satan pazarlar olduğundan bahsedilmişti, bunların bariz şekilde bunlarla bağlantıları olduğu açık değil mi? en azından yeterince uğraşılsa bu çetelerden bazıları çökertilemez mi? ya da en azından bunların satın alınmaması gerektiği konusunda insanların bilinçlendirilmesi yapılabilse?
Geçmiş olsun demekle bu konunun mağdurlarına ne kadar yardımımız dokunuyor, gerçekten yapabileceğimiz somut olarak hiç mi bir şey yok?