Scudo Sports

Yazın uzun turda bisiklet giyimi nasıl olmalı?

Yeni konu açmadan bu konuyu hortlatiyim. Arkadaşlar yazın tura çıkmayı planlıyorum. Dünki güneş altında 3.5 saatlik sürüşümden sonra kollarım Beşiktaş gibi oldu yazı hiç düşünemiyorum :)) kesin karar verdimki uzun kollu bir şeyler bakıcam. Güneş kremide bir yere kadar korur sonuçta terliyoruz. Muhtemel vücut güneş kreminide ter yoluyla atacaktır.Yalnız forma giymeyi pek sevmiyorum daha çok gömlek istiyorum. Columbiaya baktım maşallah uçmuş gitmiş. Uv korumalı tshirt ya da gömlek öneriniz nedir arkadaşlar nerden bakabilirim ? Fiyatların çok uçuk olmaması iyi olur.
yurt dışı sitelerden bakabilirsiniz. bu tip koruyucu ekipmanlarda para ikinci planda olmalı ama ülke şartları malum.

Scudo
Yeni konu açmadan bu konuyu hortlatiyim. Arkadaşlar yazın tura çıkmayı planlıyorum. Dünki güneş altında 3.5 saatlik sürüşümden sonra kollarım Beşiktaş gibi oldu yazı hiç düşünemiyorum :)) kesin karar verdimki uzun kollu bir şeyler bakıcam. Güneş kremide bir yere kadar korur sonuçta terliyoruz. Muhtemel vücut güneş kreminide ter yoluyla atacaktır.Yalnız forma giymeyi pek sevmiyorum daha çok gömlek istiyorum. Columbiaya baktım maşallah uçmuş gitmiş. Uv korumalı tshirt ya da gömlek öneriniz nedir arkadaşlar nerden bakabilirim ? Fiyatların çok uçuk olmaması iyi olur.

Selamlar.

Ben mutlaka uzun tayt giyiyorum. Üstüne şort çekiyorum. Hem güneş yanığından kaçınıyorum. Hemde sürüş esnasında oluşan rüzgardan faydalanıyorum.

Konu amacından sapmasın ama kendimi bildim bileli kol ve özellikle bacaklarımda amele yanığı var, düzenli olarak binen birisi bence bunu sıkıntı etmemeli. Bisikletçi olduğumuz belli oluyor işte ne güzel :koptum:
O değil de o sıcaklarda uzunlarla zor olmaz mı diye düşündüm, tabi ki herkesin keyfi farklıdır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@bilgin b.
ya orda buldum bir tane ama vücuda yapışan cinsten yolda beni çürütür muhtemel :D
@Ronin45
katılıyorum ama maalesef döviz sürekli yükseliyor. Giyim olarak yurtdışından almam zor eğer uyumsuzluk olur tekrar geri göndermesiydi fln filan çok uzun sürer. Bir tane koruyuculu şapka buldum gibi bir tanede düzgün gömlek bulursam süper. Fotoğraf çok iyimiş bu arada.
@mtb_rider
bacaklarda sorun yok. Bende kısa tayt var üzerine dekatlondan aldığım bacakları fermuarlı pantalonumu giyiyorum çok rahat oluyor. Üst kısmıda makul fiyatlı bir gömlekle çözmek istiyorum.
@undefined
Ya olay amele yanığı değil aslında :D dün akşam kollarımda acı vardı artık. İz olması hiç sıkıntı değil ama işte bugün tekrar aynı şekil sürsem muhtemel tamamen domateze dönücektim. Şöyleki çok ince gömlekler var ve rahatsız etmiyor. Onlardan bakıyorum ama fiyatlar biraz uçuk :D

Havalar soğuk, hepimiz pencereden dışarıya bakıp bisiklet sürme hayaliyle yanıp tutuşuyoruz Eh tabi şu hayal kafamda kendimi geliştirdikçe belirmeye başladı: Yaz için 2 günlük uzun tur hem de 500 km.

Merhabalar. Kıyafet arayışı içerisindeyim. Kışın son demlerinde ve bahar ayları için bisiklet kıyafeti arıyorum haliyle Türk ve Çin sitelerinde gezinip duruyorum. Son kararımı Sora Tekstil'den uzun kollu bir forma, Aliexpress'ten kısa kollu rüzgarlık ve Decathlon'dan termal uzun kollu içlik almaktan yana verdim.

Yazın ortalarında veya Ağustos gibi ekipmanlarımı tamamlar tamamlamaz çıkmak düşüncesindeyim. Bu tur bikepacking kampı olacak. Yol bisikletiyle ve olabildiğince hızlı. Rota 500 km ve 2000 m elev. kazanımlı olacak o yüzden çok çok rampa çıkılmayacak yani. Üstte yazılanları okudum ve uzun kollu forma alma isteğimi iyice pekiştirmiş oldum. Yazın antrenmanlarımda bu uzun kollu formayı deneyeceğim. Uyarsa tura uzun kollu formayla çıkacağım. Biliyorum termal içlik yaza uygun olmayacak. Bu yüzden "baselayer" denilen tabiri caizse bisiklet atletlerinden edinmeyi düşünüyorum yaza doğru. Şimdi alacağım kolsuz rüzgarlığın ise yazınki turumda çok işe yarayacağını düşünmekteyim.

Gece 2 3 gibi yola çıkacağım ve sürüşümü gün içine yaymak fikrindeyim. Kalabalık otoyol kısımlarını serin vakitlere bırakıyorum ki turdan zevk alayım :) Bikepacking çantalarımın içeriğinden kıyafetle ilgili kısmından bahsedeyim. Bir takım şort ve tişört almak fikrindeyim. 2 takım forma ve kısa tayt ve duruma göre hafif esneyip kıvrılabilen bir terlik alabilirim. 1 gecelik konaklama imkanım olacak ve bunu büyük ihtimal pansiyon tarzı bir yerde yapacağım. Bike packing çantalarımda 2 çift çorap ve serin tutan bandanalarımdan da olacak tabii. Güneş kremi aklımda yoktu ama yazıları okuyunca o da eklenecek.

Benim düşündüklerim bu kadardı. Eğer hatalı bir yer varsa eleştirmenizi rica ediyorum, teşekkürler.

@M.İhsan (link) halen satışta mı bilmiyorum ama Sora nın bu uzun kol forması çok güzel hafif esintili geçiş zamanları için. İçini de içliklerle besleyerek ufak sıcaklık farklarına uyumlu hale getirebilirsin. (link) yelek olarak almadıysanız bu yeleği almanızı tavsiye ederim. Yer kaplamıyor ve göğüs rüzgarını çok güzel kesiyor.

@trainspotting35 Teşekkür ederim ilanla ilgileneceğim fakat bedeni uyduğu takdirde. Sora yeleği tavsiye etmişsiniz çok güzel fakat Aliexpress'te bir yelek bulmuştum. Sora ile arasında 70 tl var yani vergilerle beraber en az 50 tl fark var. 50 tl ile de farklı bir ihtiyacımı alabileceğim düşüncesindeydim. Eğer Sora yeleği beni uzun süre konforla götürecekse Aliexpress malına göre o halde Sora'yı tercih etmeliyim ki benim de işime gelir Sora'yı almak(hem kargo süresinin kısalığı hem de kalitesi kafama yatar). Teşekkürler.

@trainspotting35 Teşekkür ederim ilanla ilgileneceğim fakat bedeni uyduğu takdirde. Sora yeleği tavsiye etmişsiniz çok güzel fakat Aliexpress'te bir yelek bulmuştum. Sora ile arasında 70 tl var yani vergilerle beraber en az 50 tl fark var. 50 tl ile de farklı bir ihtiyacımı alabileceğim düşüncesindeydim. Eğer Sora yeleği beni uzun süre konforla götürecekse Aliexpress malına göre o halde Sora'yı tercih etmeliyim ki benim de işime gelir Sora'yı almak(hem kargo süresinin kısalığı hem de kalitesi kafama yatar). Teşekkürler.
Küçük bir uyarıda bulunayım,alideki yelekler maalesef yerli veya muadili kaliteli yabancı ürünler kadar rüzgar kesme özelliğine sahip değil bilginiz olsun,alan bir kaç kişi pişman olmuştu iyi araştırmak lazım.

25 ortalama bile yapsan 10 saat sürüş yapar. 2 saat mola versen 12 saat. Sabah 6 da çıksan akşam altıda varırsın. Bence çok erken çıkmana gerek yok.
Yüzüne 50 faktör yanık kremi. Ben takamıyorum ama yazlık kolluklar seni güneşten korur.

Ben kolluk ve bacaklık takıyorum. Güneş çok fazla rahatsız etmiyor. Sadece görenler "hacı dede içliği mi giydin" diye espri yapıyorlar 😂

Screenshot_2021-01-21-14-20-05-375_com.instagram.android.jpg

@seko35.50 Teşekkürler bunu değerlendireceğim.

@selim82 Aşağı yukarı zaten 26 27 ortalama ile giderim diye düşünüyorum zaten. Gece yola çıkıp güneşin doğuşunu bisiklet üstünde izlemeyi seviyorum. Hem de erkenden yola çıkmış olayım ki yaşayacağım olumsuzlukları gün içinde yaşayayım.
Ayrıca kolluklar ve bacaklıklar çok terletmez mi?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Benim kullandığım kolluk ve bacaklıklar sürüş esnasında kesinlikle terletmiyor. Kolluk funkier bacaklar dhb olması lazım. Yurt dışı alışveriş yaptığım dönemlerde % 80 civarında bir indirim olduğundan bilinçsiz bir şekilde sepete ekleyerek aldım. Kışlık yünden yapılmış kolluk ve bacaklıklarım da var. Kışlık olanlar terletiyor. Beyaz renkli yazlık olanlar Sürüş esnasında terletmiyor. Molalarda çeşmede yıkayıp ıslak olarak takıyorum. Benim hoşuma gidiyor ve güneşten koruyor.

Kamplı uzun turlarda hız derdi olmadığı için, uzun kollu keten gömlek giyiyordum, hem güneşten koruyor hem de müthiş hava geçiriyordu. Kesinlikle tavsiye ederim.

bisiklet forması+şort+güneş kremi etkili olurmu haziran/temmuz

bisiklet forması+şort+güneş kremi etkili olurmu haziran/temmuz
Temel güneşten korunma teknikleri geçerli. Yanmasın diye boyun ve kol bölgelerini , krem olur , kolluk olur, boyunluk olur muhafaza etmelisin güneşten. Yazdıklarım üst gövde ile alakalı. :) Yazın daha rahat olmak için uzun turlarda uzun kollu keten gömlek tercih eden bir çok arkadaş var.
Alt kısım şort olayına gelince inan bilgim yok. Ben özel bisiklet pantolonları veya kapri kullanıyorum. Diğer arkadaşlar bu konu da detaylı bilgi verirler.

@çıkık pedal bugün yüklediğin fotoğraflara da bayıldım. Harika kareler yakalamışsın doğada. Tebrik ediyorum. Hoşgeldin foruma. Üyeliğin hayırlı olsun. :harika:

Temel güneşten korunma teknikleri geçerli. Yanmasın diye boyun ve kol bölgelerini , krem olur , kolluk olur, boyunluk olur muhafaza etmelisin güneşten. Yazdıklarım üst gövde ile alakalı. :) Yazın daha rahat olmak için uzun turlarda uzun kollu keten gömlek tercih eden bir çok arkadaş var.
Alt kısım şort olayına gelince inan bilgim yok. Ben özel bisiklet pantolonları veya kapri kullanıyorum. Diğer arkadaşlar bu konu da detaylı bilgi verirler.

@çıkık pedal bugün yüklediğin fotoğraflara da bayıldım. Harika kareler yakalamışsın doğada. Tebrik ediyorum. Hoşgeldin foruma. Üyeliğin hayırlı olsun. :harika:
Hoşbuldum geri dönüşünüz için teşekkürler başlık açma yetkisine sahip olunca çok detaylı bir soru soracağım belki daha açıklayıcı kendimi ifade edebilirim onu bekliyorum

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hoşbuldum geri dönüşünüz için teşekkürler başlık açma yetkisine sahip olunca çok detaylı bir soru soracağım belki daha açıklayıcı kendimi ifade edebilirim onu bekliyorum
Başlık açmayı çok dert etme. Merak ettiğin , öğrenmek istediğin bir çok alanda arama butonunu kullanarak forumdan yararlanabilirsiniz. Merak ettiğin konularda konu başlıklarından sorularını , fikirlerini ve paylaşımlarını yapabilirsin. Zorlandığın kısımlarda moderatörler ve forumdaki arkadaşlar yardımcı olurlar.

@Anonim merhabalar ilk defa tura çıkacam yazın inş ALLAH akdeniz ve ege türü olacak alt giyim olarak şort ve tayt öneriniz varmı bide pantolan önerebilirmişim. Teşekürler.

Geri