Scudo Sports

yazık bu kadar kolay mı, çöpe at demek?

Semiral Öztürk

Aktif Üye
Tepki
64
geçen hafta bisikletimin (scott s30) ön fren vites kolunda (tiagra) bir arıza vardı. vites büyük dişliye geçmiyordu. ön aktarıcı, kolu ittiğimde büyük dişlinin üzerine geliyor bırakınca eski yerine gidiyordu. geçen pazar bisikletimi toplattığım yere gittim. sorunu anlattım. abimiz bana bunun mekanizması dağılmış tamiratı ve garantisi olmaz çöpe at dedi. bende abimiz yarışlarda bisikletlerin yarış öncesi mekanik yeterliliğine karar veren teknikerlerden biri olduğunu söylediği için bende inandım. bu arada açıp bakmadı bile. ucuz bir parça olmadığı için üzüldüm. günlerdir forumlarda tek kol aradım. bu gün ise nasıl olsa dağıldı bu diye aldım elime anahtarları daldım kola. açıp baktığımda yine aynı bisikletçinin taktığı vites kablosunun kola girdiği bölümün içinde çelik telleri açılmış ve mekanizmanın içine girmiş. çelik tellerde vitesin geçmesini engelliyormuş. kabloyu değiştirdim. tıkır tıkır çalışıyor. şimdi ben bu olayı neye yorayım. o yere güvenim sıfır artık. bir tutkum bu var zaten para biriktirmek zaman alıyor iyi bir şey almak için. yazık ya bu kadar kolay olmamalı.

Scudo
Geçmiş olsun...mutlu sonla bitmesi güzel...para kadar bisiklet mekaniği hakkındaki bilgi ve beceremizi de biriktirmemiz gerektiğine yorabilirsin bir de güvenilir mekaniker bulmak cidden zor, kendi ustamız olmak gerekiyor biraz...iyi bir örnek oldunuz...

Ben de benzeri sorunu arabamdaki arızada yaşadım. Tanınmış profesyonel(!) tamirci bana olmaz dedi ama ben - hiç anlamayan biri- yaptım:)

Bisiklette akort harici tüm sıkıntıları giderebilecek düzeydeyim akortu da halletsem tamirciye hiç gerek kalmayacak. Bisiklet kullanan herkes tamirini kendi yapabilmeli diye düşünüyorum. Uğraşmak, çabalamak lazım.

insanlar bazen ticaretin suyunu çıkartıyorlar .. bu şekilde davranarak bir müşteriyi kaybetmek kötü bir durum.. hatta kötü reklam sayesinde birkaç müşteri kayboldu haberi yokk..

• Beğen
Tepkiler: Semiral Öztürk
Geçmiş olsun..
Böyle iki yüzlü satıcılar mevcut... Bence bir daha onlardan alışveriş yapmayın...

Daha ilgili alakalı kişilerle muhattap olun,herkes bu tiplere böyle yaparsa zaten hak ettikleri sonuç ile karşılaşacaklardır...

• Beğen
banada aynı şey olmştu, arka fren kolu sıktıktan sonra biraz takılıo aklıyo gibi oluyo geri düzeliyodu beni çok rahatsız ediyodu, bisikletimi aldğm yere gittim adamlar fren kolunun değişmesi gerek dediler, yanımda para yoktu değiştremdm. mahalle arası bisikletçilerinden birine gittim adam fren telini değiştirdi bide yağladı mis gibi oldu :) bu tarz satıcılar yüzünden durduk yere batıyoruz...

• Beğen
Bisiklet kullananlar, bisikletlerinin mekaniği konusunda biraz araştırmacı olmalı ve birşeyler öğrenmeye çabalamalı. Tamir işini kendisi yapamasa bile en azından problem ortaya çıktığında, problemin kaynağı konusunda bir fikir sahibi olabilecek kadar araştırma yapmaya hevesli olmalı.

• Beğen
bir çift ultremo lastiğe 300 lira para verdim 3 ay sadece hafta sonları gezdim lastiğin her tarafından iplik attı ,aradım firmaya gönderdim,adamın dediği şu
" bunu firmaya göndersem bana kıçıyla gülerler " bu piyasada üç kuruş etmeyecek adamlar esnaf olmuş iş yapıyorlar...bundan sonra ikinci ele devam en azından memnuniyet garantili...saygılar..

Geri