Semiral Öztürk
Aktif Üye
- Tepki
- 64
geçen hafta bisikletimin (scott s30) ön fren vites kolunda (tiagra) bir arıza vardı. vites büyük dişliye geçmiyordu. ön aktarıcı, kolu ittiğimde büyük dişlinin üzerine geliyor bırakınca eski yerine gidiyordu. geçen pazar bisikletimi toplattığım yere gittim. sorunu anlattım. abimiz bana bunun mekanizması dağılmış tamiratı ve garantisi olmaz çöpe at dedi. bende abimiz yarışlarda bisikletlerin yarış öncesi mekanik yeterliliğine karar veren teknikerlerden biri olduğunu söylediği için bende inandım. bu arada açıp bakmadı bile. ucuz bir parça olmadığı için üzüldüm. günlerdir forumlarda tek kol aradım. bu gün ise nasıl olsa dağıldı bu diye aldım elime anahtarları daldım kola. açıp baktığımda yine aynı bisikletçinin taktığı vites kablosunun kola girdiği bölümün içinde çelik telleri açılmış ve mekanizmanın içine girmiş. çelik tellerde vitesin geçmesini engelliyormuş. kabloyu değiştirdim. tıkır tıkır çalışıyor. şimdi ben bu olayı neye yorayım. o yere güvenim sıfır artık. bir tutkum bu var zaten para biriktirmek zaman alıyor iyi bir şey almak için. yazık ya bu kadar kolay olmamalı.