Tekrardan selamlar herkese,
Selem bugün elime ulaştı. İlk izlenimlerim şu şekilde. Sele kösele. Şahsına münhasır bir kokusu var. Derinin et kalınlığı yaklaşık 0.5 cm. Malzemeden kaçamak yapılmamış yani anlayacağımız.
Gelelim kurulumuna:
Yukarıdaki demir halkalı parça seleye takılı halde geldi. Yalnız benim sele boruma uymayacağı için çıkardım. Yayların bağlandığı gümüş renkli demirlere normal sele borularımızın sistemi uydu hatasız uyuyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan onu taktım. Kendime göre eğimini ayarladıktan sonra şöyle oldu.
Artık şöyle bir üzerine oturma vakti
Şimdi o ilk anda hissettiğim duygular aynen şöyleydi , hani uzun süre boyunca tahta iskemlede oturup uyuşursunuz da koltuğa terfi edince bir ohhh çekersiniz ya, işte aynen öyle. Bundan önceki selem kalçama gerekli desteği sağlayamadığından 30+ dk sürüşler tamamen bir ızdıraba dönüşüyordu. Bu o kadar kibar bir şekilde kavradı ki beni, kalçam bana teşekkür etti desem az bile olur
İki selemin farkını şöyle göstereyim -->
Tamam sele derisi olsun, şekli olsun çok güzel. Ama her güzelin de bir dikeni oluyormuş meğer...
Bizimkinin de kötü olmasa da alışmam gerekecek yanı da şu --> YAYLAR
Tamam bütün şoku emiyorlar ona lafım yok ancak ilk oturduğumda kendimi sanki trambolinde zıplar gibi hissettim. Oturunca istemsiz bir şelide zıpladım
Yaylar şoku emiyorlar amma ve lakin pedal çevirirken enerjimi de yiyorlar biraz.
Özetleyecek olursak , düz maşalı tur bisikletimi hem şehir içi kısa mesafeli yollarda hem de offroad deneyimlerimde şoku emerek beni rahatlatacağı kesin. Ancak tura çıkacağım vakit kesinlikle ve kesinlikle o yayları sökmem gerekecek.
Eğer sizde benim gibi normal selelerden sıkıldıysanız ve birgün Brooks gibi deri sele kullanma hayalleri kuruyorsanız, çok çok daha uygun fiyata alın ve kullanın. Memnun kalmazsanız da param yandı diye pişman olmazsınız.
Sağlıcakla kalın