@Ahmetgitar
15 temmuzda f16 lardan bilmem kaç tanesi tepemde uçtu 8 bomba hissettim. 6 sı yere atılan 2si ses hızını aşmacasına. ses hızı aşılınca salavat getirdiğimi hatırlıyorum. bekarım. ankarada yaşıyordum. annem ve babam 68, 71 yaşlarındalar ve izmirdeler. bombalamalar geçtikten sonra 21 gün kadar her uçak geçişinde tedirgin oldum. ailem de bırak işi gel demeye başlamışlardı. birşey olursa yanımızda olsun diyen annelerden benimkisi, tek çocuğum.
4 yıl evvel başlayan ve 3 yıl süren bir mobbing e kurban gittim üstelikte bir GSM şirketinde. geceleri çalışmama rağmen oradaki yöneticilere yaranamadım çünkü tek çocuk olarak ben yalakalık yapmaya ihtiyaç duymadım. o nedenle de 3 yıl benle kitabına göre uğraştılar.
işte 4 yıl evvel araba borcumu kapattım. 3 yıl evvel "borçlandırılmış insanın imali" diye bir kitap geçti elime ve o kitaptan sonra kredi kartını kapattım. 45 gündür ailemleyim. sabah kahvelerini yapıyorum, alışverişlerini yapıyorum, beraberce yiyip içiyoruz, kazandığım para yetmezken şimdi paraya ihtiyacım olmadığını, gerekenin sağlık ve huzur olduğunu anladım. dışardan yemek yerken ankarada izmirde ne pişerse onu yiyoruz ama az ama çok.
gsm den sonra patron şirketine girdim orda da dönen dolaplar midemi bulandırdı. 15 temmuz benim işime yaradı, patronun işleri sekteye uğradı ben de ailemle vakit geçirme şansı buldum.
kredi kartı yok, otomobil yok, bisiklet ve toplu taşıma var hayatımda. kıyafet mağazalarına girmem gerekmiyor zira şeklimi pazarlamak zorunda olduğum bir işim yok. birtek odtü kütüphanesine kitap bağışlamak için kitap alıyorum 875 kitap oldu şimdiden 1000 kitap olunca bırakacağım ve bir de geçen sene kalp krizi geçirip vefat eden liseden arkadaşımız için çydd ye aydan aya verdiğimiz bir burs var. 22 kızımızı okutuyoruz hasbelkader.
sistemin dışında olmak ürkütücü gözüküyor ama ben çıktım burda su sıcak ve boyu geçmiyor.
@Şükrü Güllüoğlu
benim aldığım en pahalı telefon GSM şirketindeyken indirimle 1450 liraya aldığım note4 ve hala onu kullanıyorum. o beni bırakmazsa benim onu terketmeye, yeni bir telefonla onu aldatmaya hiç niyetim yok.