Scudo Sports

Yaşanmış Bisiklet Tarihi

Ayla hanım,

Ben de konuyu şimdi gördüm 5.11.2010 tarihinde. Eskiyi ve hatıraları çok seven biri olarak çok duygulandım, okurken gözlerim doldu. Bence siz bu foruma girdiğiniz için ve bizimle paylaşımda bulunduğunuz için çok şanslıyız.
Bu resimleri görme imkanı elde ettik. Resimleri ekleyip emek verdiğiniz için de çok teşekkür ederiz.

Babanız da spora gönül vermiş kıymetli bir insan. Keşke eşi de ona spor konusunda destek olsaydı.. Neticede babanızın kötü bir şeye bağımlı olmasındansa (örn.kumar), spora bağımlı olması ne kadar güzel ve sağlıklı bir şey aslında. Elbette annenizin de kendine göre haklı sebepleri vardır, kimbilir neler yaşadılar...

• Beğen
Tepkiler: ayla abdan
Scudo
yazılarınızı yeni okudum,mutlu oldum, teşekkür ederim.bisiklet binmeyi öğrenirken ki o duygularımız ,anılarımızda hala sıcak, helede benim gibi 70 yaşında olmama rağmen ve geçmişteki baz anılarımı unuttuğum halde, 9 yaşında bisiklete binebilmek için verdiğim mücadeleyi hala ilk gün gibi hatırlıyorum. babam bisiklet sporuyla ilgilendiği için evimizde her zaman yol bisikletleri bulunurdu, ve ben bunlarda birini alıp biraz yokuş yukarı çıkarıp. oradan ayaklarım pedallara yetişmediği için kendimi yokuştan aşağıya bırakır. bir kaç dakika sonra evimizin bahçe duvarına çarparak dururdum. bazı zamanlarda daufak yaralanmalar olurdu. bacaklarımdan kanlar sızarak tekrar yukaşa çıkar yine ayni şekilde duvara çarparak dururdum. bu yaşımda hala yıllar önceki baçaklarımda açılan yaraların izlerini taşıyorum. sonraları babam bir şekilde pedalları kullanabildiğim bir bisiklet derledi. aldı diyemiyorum, çünkü spor yapanların bile bisikletleri derlemeydi. şimdilerde o şahane bisikletleri hasretle, gıptayla birazda ahlarla vahlarla seyrediyorum. bu zamanda olsaydım. belkide sporcu olabilirdim. kim bilir. belki bu dünyaya bir sonraki gelişimde bu hayalim gerçekleşir.

Bu konuyu nereden buldum, nereden buraya geldim hatırlamıyorum. Bunu bana unutturan şey ise bu yazıların, yaşanmışlıkların tarihleri ve gerçekliği. Yıllar önce konuşulmuş ve unutulmuş bir konu..

İlk kez bir şeylerin açıklanmaya başlandığı 2009 yılında ben 5 yaşındaymışım. Şimdi neredeyse 10 sene geçmiş ve okulda tarih kitaplarından başka yerde duymadığımız o eski tarihlerin içinde yaşamış birinin gözünden; benden yaşça çok çok büyük olan Sayın @ayla abdan Hanım 'ın dilinden okumak ilgimi çekti.
Hayatın sadece yaşadığımız yıllardan oluştuğunu sanan, ne geçmişini ne de geleceğini düşünen bir nesille yaşıt olmak beni çok üzüyor. Keşkeler dünyasında varlığımızı sürdürüyoruz. "Keşke bu nesilden olmasaydım", "Keşke ekonomi daha iyi olsaydı", "Keşke şu olmasaydı, keşke bu böyle olsaydı" demekten başka ne yapıyoruz ki?
Neyseki "İyiler olmasaydı, kötüler olmazdı". Kendimin dahi beğenmediğim bu neslin içinde, şükürler olsun ki azınlık sayılacak miktarda benim gibi geçmişin tozunu temizlemek ve geleceği aydınlatmak isteyen bireyler var.

Benim şimdiki isteğim ise şudur: Bu oldukça eski ve dikkat çekici konuda bazı fotoğraflardan bahsedilmiş fakat tahminimce, foruma fotoğraf yükleyen site kapandığı için bu pek kıymetli emanetler kaybolmuş.
Acaba bu konunun fotoğraflarından elinde olan var mı?
Bunu sorarken çekiniyorum ama sormak zorundayım, Ayla Hanım hakkında bilgisi olan var mı, galiba en son 2012 yılında aktifmiş. Umarım yaşıyorlardır :(

Vayy bee gerçektende insanın tuhaf olmaması elde değil, yalnız bahse konu olan fotoğrafları çok merak ettim. Hepsinden önemliside acaba ayla hanim hayattamı Konuyu açtığı sıralar 68 yaşındaymış Suan hayyata ise 80 yaşının üzerinde olması lazım. Umarım yaşıyordur. Vefat etti isede Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
@Ekones1 Bu arada ufak bir araştırma yaptım yanlış kişi değilse kendisi hayatta galiba instagramida gayet iyi kullanıyor gibi =)
@M.İhsan Abi kendisi hayatta bu arada instagram kullanıyor.

Son düzenleme:
Vayy bee gerçektende insanın tuhaf olmaması elde değil, yalnız bahse konu olan fotoğrafları çok merak ettim. Hepsinden önemliside acaba ayla hanim hayattamı Konuyu açtığı sıralar 68 yaşındaymış Suan hayyata ise 80 yaşının üzerinde olması lazım. Umarım yaşıyordur. Vefat etti isede Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
@Ekones1 Bu arada ufak bir araştırma yaptım yanlış kişi değilse kendisi hayatta galiba instagramida gayet iyi kullanıyor gibi =)
@M.İhsan Abi kendisi hayatta bu arada instagram kullanıyor.
Evet ya şimdi baktım, gerçekten çok sevindim, mesaj atsam mı acaba?
Dayanamayıp mesaj attım, biraz konuştuktan sonra imkanı varsa, foruma bir süreliğine dönmesini isteyeceğim.

Son düzenleme:
Ben mesaj gönderdim kendisine. Bu konunun linkini de attım kendisine :) umarım şifre ve kullanıcı adına hatırlar ama biraz zor gerçi yöneticiler yardımcı olurlar
bu konuda kendisine.Umarım paylaşımlar yapmak için döner .

Süper! Eğer dönerse konuya mükemmel olur :)

Var mı gelişme ablamızla iletişim sağlandı mı. Gerçekten ben de çok merak ediyorum.
Allah uzun ömür versin değerli büyüğümüze.

@ayla abdan foruma tekrar gelirseniz. Şeref duyarız..

Var mı gelişme ablamızla iletişim sağlandı mı. Gerçekten ben de çok merak ediyorum.
Allah uzun ömür versin değerli büyüğümüze.

@ayla abdan foruma tekrar gelirseniz. Şeref duyarız..
Valla iki kere instagramdan mesaj yazdım.Kendisi beni ekledi.Fakat cevap vermedi.Ayrıca gönderdiğim mesajları da göremiyorum. Neyse Umarım cevaplar.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Yaşanmış bisiklet tarihinde Pinarello Montello FM1 aero bisikletin Kayseri il sınırları içine girmesi nasıl olmaz? Ben varya bu tarihi asla kabul etmem arkadaş. Bel kemiği eksik bu tarihin.

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Yaşanmış bisiklet tarihinde Pinarello Montello FM1 aero bisikletin Kayseri il sınırları içine girmesi nasıl olmaz? Ben varya bu tarihi asla kabul etmem arkadaş. Bel kemiği eksik bu tarihin.
Muhammet abiye ayrı kitap yazacağız. :harika:
Serkan abi okudun mu eski yaşanmış tarihi? Dergilere yazı olur eski toprakların hikayesi.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Muhammet Ağrı Abi Abla instagramda hatta bana kısa bir anısını anlattı daha yakın zamana kadar bisiklete biniyormuş hemide yol bisikletine daha sonra kaza yapmış bisikletine araba çarpmış onda sonrada daha binmemiş
IMG_20210104_203147.jpg

Geri