Scudo Sports

Yaşamış Olduğum Olay ve Bisikleti Bırakışım

Olayı analiz edersek
1- Şehir merkezine çokta uzak olmayan bir mahalde olmuş. Fakat bölgeye çok yakın bazı köyler var. Motorsiklet kırsal yörenin bir aracı olarak kullanılabilir bu bölgede. Yol istikametindeki yakın bölge köylerine dikkat(bu noktada olayın gerçekleştiği noktanın bir Google maps imajınıda koysaydınız)
2- askeri bölgeden kayıt almak deveyi iğne deliğinden geçirmekten zordur. Uzun bir prosedürü izlemek gerekir.
3- Eskişehir insanı, insani gelişmişlikte her zaman ilk 5 te yer alan bir ilimizdir. Yalnız periferisinde çok bıçkın ve tehlikeli bazı tipleride barındırır. Tecrübe ile sabittir.
4- Bisikletçi ülkemizde alt ekonomik bazı (bakın bazı diyorum) grupların potansiyel hedefindeki kişidir. Bu kişiler çok pahalı ulaşım aracına binen ukala kişilere doğrudan tehdit oluşturmaz. Çünkü bunun bedelini bir şekilde ödeyeceklerini ve bu insanlarında gaddarlıkta en az kendileri kadar pis olabileceklerini bilirler. Bunun yerine efendi, eli yüzü düzgün, mürekkep yalamış, biraz çiçek çocuğu biraz pippa baçça karakterini içinde barındıran saf ama savunmasız bisikletçileri kendilerine hedef seçerler. Heleki drop bar bir bisiklete binmiş ve hız yapıyorsan heleki vayki vay vay birde üzerinde tayt, şort gibi onlar seviyesinde kırmızı görmüş muamalesi gören giysiler varsa direk hedeftesindir. iyice gıcık olurlar bu öküzlerin hışmından kurtulman mucizelere kalmıştır.
5- Bisikletçi insan kimseye zarar vermeyen tip aurası yayar etrafına. hayvanat takımı toplu olarak kendilerinde bir güç vehmeden çakal takımı tıpkı tek kalmış yiğit bir bizona arkadan saldırdıkları gibi bu bisikletçilerede saldırırlar.
6- Ülkemizin bazı bölgeleri, bazı bölgelerin bazı mahalleri tekin değildir Biz istesekte istemesekte böyledir. (80 li yılların meşhur dizi karakteri şerif taytıs kadar acımasız olmasada birden başınız belaya girebilir.)
7- Her gördüğümüz insanı kendimiz gibi sanmamak ilk prensibimiz olmalıdır. Yav bize bir şey olmaz demek başımıza her an bir şey gelebilmesinin ilk basamağıdır. onun için yola çıkmadan önce riskleri gözden geçirmeli ona göre önlemler alınmalıdır.
8- Geçen aylar içinde ölen bisikletçilere çarpan araçların fren izinin dahi olmaması bu kazaların kasıtlı olduğu izlenimini akla getirmektedir. Arabaların üzerine sürülmesi, küfür etmeler, su şişesi fırlatmalar ve buna benzer bisikletçilere yönelik bir yığın olayın psikososyal boyutları açığa kavuşturulmalıdır. Yukarda biraz amatörce ucundan kıyısından değindim ama daha ciddi bir kökeni olabileceğini düşünüyorum.
9- Gelelim türk meselesine. Türk bu topraklarda ninniden önce kulağına mevlanaların , hacı Bektaşların, yunus emrelerin insana dair, sevgiye dair mısralarının fısıldandığı adamdır. Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil yetmiş iki millet bile elin yüzün yumaz değil diyen bir felsefenin ürünü olan türk değil bunu yapmak bunu yapacak köpeği bile evine bekçi diye koymaz.

Scudo
Geçmiş olsun. Olayın yaşandığı bölgenin yakınlarında MOBESE kamerası falan varsa, yer-zaman ikilisinden yararlanarak, bir şeyler bulunabilir belki. O anlarda yanından geçtikleri bir kamera bile olayın takibi için işe yarayabilir. Polisle konuşun mutlaka.

Geçmiş olsun hocam . Olayın sıcaklığıyla böyle karar almanız doğal , biraz zaman geçsin bakalım üstünden . Daha ciddi bir şey olabilirdi , neyseki emniyetliymişsiniz , atlatmışsınız ufak sıyrıklarla ... Sadece sizden isteğim bisikleti bırakabilirsiniz , o sizin alacağınız karar bir şey diyemem . Ama olayın peşini asla bırakmayın . Yarın öbür gün size bunu yapanlar giden bir arabanın camına yumurta atıp bir aile faciasına da yol açabilirler . Denyo oldukları ortada . En azından polise şikayet edin , illaki o plaka çıkar ortaya , tabi varsa eğer ;)

Hocam Öncelikle Çok Çok Geçmiş Olsun.Bunlar Gibi Niceleri Var Güzel Ülkemde Bunlara Vericelek En İyi Ceza Peşlerini Bırakmamaktır Arayın Tarayın Bulun Birde Araba Aynısını Yapın Kısasa Kısas.Şerefsiz Haysiyetsizler.Birde Hocam Tedaviniz Bittikten Sonra Bisiklete Tekrar Başlamanızı Öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Engin ATAL
Sorun 19-20 yaşına giren bir gencin yaz tatilinde 3 ay çalışarak bir motor alabilmesinde yada 1 yıl para biriktirip bir şahin alabilmesinde. 18-24 yaş aralığı için kask-eldiven olmadan motor kullanımı yasak olacak ve 1 defa bu durumda yakalanırsa 25 yaşına kadar motora binmesi yasaklanacak. Ve 18-24 yaş aralığında ki bir gencin parasını biriktirerek alabileceği basit bir arabayı alması yasaklanacak. Her önüne gelen yaz boyunca amelelik yapıp biriktirdiği 3 kuruş para ile araba alamayacak. Sonuçta araba bu, bir çok insanın hayatı bir araba yüzünden tehlikeye girebilir.

Bisikleti bırakmayı 3-4 aylık deneyimimde ben de çok düşündüm. Çünkü şu bir gerçek, 10 km sürdüğümüzde bile hayatımız büyük tehlikede. Tamam emniyet şeridinde gidiyoruz fakat 1 dolmuşun emniyet şeridine girip bizi ezmeyeceğini kim söyleyebilir ki ? Daha önce olmadı mı ? Devamlı hayatımızı tehlikeye atıyoruz. Bu hobiyi/sporu bırakan arkadaşlar gayet haklı.

Ben de bırakmayacağım hobiyi fakat yol bisikletine geçip daha hızlı bir şekilde kullanmak istiyordum, bundan vazgeçtim. İlk zamanlar da bazen trafik de aralardan geçiyorum, kırmızı ışıkta bekleyen araçların önüne geçiyordum aralardan, artık bu tehlikeye girmiyorum. Daha dikkatli, daha yavaş, daha bilinçli kullanıyorum. Bazen arkada ki araç yol verir diyerek sağa dönüşlerde düz gideceksem durmuyordum. Artık arabaların geçmesini bekliyorum, hatta bazen durup bisikletden inip geçiyorum karşıya.

Yapacak pek bir şey yok, umarım bisiklet kültürünün olduğu bir ülke de yaşayabilirim/yaşayabiliriz.

Onlarda iki tekerlek üzerindeler, Allah cezalarını verecektir, geçmiş olsun. :(

• Beğen
Geçmiş olsun.İlk sayfa dışında yazılanları okumadım, son durum nedir bilmiyorum.Geçen sene benzeri bir şey benim de başıma gelmişti, aynen böyle bir karar alıp bisikleti bırakmıştım.Ancak 2 ay kadar sonra dayanamayıp tekrar binmeye başladım.Güzergahımı ve biniş saatimi değiştirerek (akşam olmuştu olay).

İnsanın morali gerçekten çok bozuluyor ama sonunda unutuluyor.O olayın sıcağıyla bir şeyler yapmış olsaydınız sonuçları daha uzun süreli ve unutulmaz, hayatınızı çok daha derinden etkileyici olabilirdi.İşe bir de bu açıdan bakmak lazım.

• Beğen
Arkadaşlar öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum. Benim bel fıtığı sorunum vardı ve darbe aldığım yerde belim olunca çok korktum. Çünkü fizik tedavi sürecine girmiş bir hastayım. Olayın gerçekleştiği bölgede kamera olmadığının cevabını aldım. Saldırganlar ilerde dükkanların olduğu bölgeye kadar ilerlemeyip , daha çok kırsal bölgeye giden yollardan döndüklerini biliyorum. Yani gittikleri güzergahta kamera yok eğer olsaydı benim işim çok daha kolay olacaktı. Darbe aldığım yer yüzüldü ve dünden bu yana kafa ağrısı çekiyorum. Doktora gittim fakat birşeyimin olmadığı söylendi. Onlar yapıyor biz çekiyoruz..

@mehmetsunu

Bisikleti bırakmak isteyişimin nerdeyse tüm nedenlerini açık ve net yazmışsınız. Kimse kusura bakmasın ama bizim insanımıza asla ama asla bisiklet aşılanamaz. Ben bunu imkansız olarak görüyorum. 10 insan 8i bisikleti ezilmesi gereken , öldürülmesi gereken taşıt olarak görüyor.

@Çağlayan

Benzine veya akaryakıta zam geldikçe enflasyon artıyor.
Bizim marketlerde satın aldığımız her yiyecek tırlarla kamyonlarla taşınıyor. Mazota gelen zam, lojistik maliyetini artırdığından satın aldığımız tüm yiyeceklere biniyor. Ek olarak sadece yiyecek değil, satın aldığımız tüm diğer eşyalar da tır/kamyon vs. ile taşındığından her şeye maliyeti yansıyor.
Hatta gemiler bile akaryakıtla çalışıyor. Kamyonlara malı ilk getiren de gemiler.
Sanayide maliyetler artıyor. Örneğin fabrikada kullanılan forklift, daha pahalı yakıt kullanınca maliyetler yine artıyor. Ek olarak sanayi maliyetinin artması ihracatı baltalar; pahalı olan malımızı yurt dışına satamayız.
Sanayide ve her şeyde sıkça kullanılan jeneratörler de akaryakıtla çalışır.
İnşaatlarda çalışan tüm iş makineleri akaryakıtla çalışıyor.
Bu liste uzar gider.
Sonuç itibarıyla akaryakıta gelen her kuruş zam; bizim arabamız olmasa bile bir şekilde cebimizden çıkıyor.

@Engin ATAL

gerçekten çok geçmiş olsun bu arada bu sporu bırakma benimde başıma buna benzer bir olay gelmişti geçen ay arabda 3,4 genç bana küfürler filan savurmuşlardı su şişeleri filan fırlatmışlardı bende bu olaya çok sinir olmuştum k.maraşta yaşadığım için çok fazla araba yok ondan dolayı o arabayı park halinde bir sokakta rastladım ve gidip dört lastiğinide patlattım boydan boya çizdim arabasını bundan sonrada başka bisikletçilere bir şey yapamazlar .
bence gelin eylem yapalım sesimi duyuralım 10-15 kişiyle değil en az 500-600 kişi olursak sesimizi duyurabiliriz

@mehmet ertuğrul duyan

Çok teşekkürler , ama biz bu canilerin arabalarını çizsek ya da lastiklerini patlatsak bile değişen birşey olmayacak çünkü kafa yapısı aynı. Eylem yapılıyor ve eylemde bile bizi öldürmeye çiğnemeye kalkıyorlar. Bunun önüne geçilemez , ülkemizde beyinden yoksun çooook canlı var

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Ancak fikrimi söylemem gerekirse bu tip olaylar yüzünden bir tutkundan vazgeçmemelisin. Henüz 1 aydır bisiklet kullanıyorum, 2 gün önce ilk kazamı yaptım. (Klasik ön fren acemi kazası.) Sağ dirsek olekranon kemiğimi kırdım, kolum komple alçıda, sol el bileğimde ödem, sağ dizimde yüzeysel yara ve sağ kaburgamda incinme var. Anlayacağın kamyon çarpmış kadar oldum. Sonra İzmir'de bir akrabamın haberi geldi, plajda ayağı kaymış ve ayak bileğini kırmış kayalıklarda. Demem o ki, bisiklete binmek, araba kullanmak, plajda yürümek hatta evde oturmak bile belli riskler taşır. Senin başına gelen olay yürürken de başına gelebilir. Ben çoluk çocuk sahibi biri olarak bu halde en çok üzüldüğüm şey iyileşene kadar bisiklete binememek :) Kolum alçıdan çıktığında da işlevsel olarak bir problem yaşamaz isem yapacağım ilk iş pedala basmak olacak. Kısacası kardeşim; 2 tane sığırın tutkunu elinden almasına izin verme. Bu kadar sevdiğin birşeyi bırakmak sana verebilecekleri en büyük yaradır zaten. Tekrar geçmiş olsun.

@ermang
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum fakat ne zaman tayt giyip , kask taksak yolda görenler bizi ezilmesi görülenler olarak belliyor. Onlar benim canımı almadan bende en sevdiğim hobimden uzun bir süre ayrı durmaya karar verdim. Son 1 ay içersinde yaşadığım 3. tatsız olay ve adım adım soğudum. Yani son olaydan ötürü doğrudan bırakma kararı vermedim bunlar evre evre gelişti. Üzülerek söylüyorum ki bu ülkede yaşamak çok zor.
Unutmadan ; sizede geçmiş olsun umarım en kısa zamanda toparlarsınız. Sağlıcakla hoşçakalın

Çok zor bir durum, geçmiş olsun.
Bu cezasız kalmaz, Allah'ın izniyle.
Bisikleti bırakmanı önermem bende arkadaşlar gibi.

• Beğen
Geçmiş olsun, gerçekten bıkmasan satmaz ve bu sporu bırakmazdın. Çok geçmiş olsun, hepimiz bu tür olayların içinde bulabiliriz kendimizi yinede çok dikkatli olmamız gerekli. Aadli yoldan hakkını aramıyorsan Allahın adaletine havale et, o en iyisini bilir.

Hocam büyük geçmiş olsun.

Maalesef bilinçsiz (aslını sorarsanız kendini bilmez densiz) kişilere her zaman her yerde rastlamak mümkün.

Bu ve benzeri kişiler yüzünden hepimiz maalesef çekinerek ilerliyoruz.

Allah beterinden korusun, umarım bu olayı da unutur yeniden bisiklete binmeye devam edersiniz.

Geri