Scudo Sports

Yaş 39 kilo 125.Hangi bisiklet?:)

@Cihan Kılıç

bianchi sauk 26 " bir dağ bisikletidir.kesinlikle 28" değil.bilginize:)

Scudo
Kullanım amacınız nedir ? Cevabı tercihinizi etkileyecektir.
Genellikle arazi orman sürüşleri yaparım derseniz DAĞ bisikleti, yok ben genellikle yol seyahati yaparım yada şehir içi kullanacağım derseniz YOL bisikleti edinin.
KASK uyarısında bulunan arkadaşıma teşekkür ediyorum, bende ilave olarak iyi bir eldivende alın diyorum.

@erdomsuper

Merhaba dostum.Evet haklısınız onu zaten dün akşam AVM ye uğradığımda yakından bakınca gördüm.26 jant imiş doğrudur.Şöyle bir baktım da yok bana göre değil 28 olmalı herhalde.Benim boy da 1.81.Biraz küçük geldi sanki.

Diğer taraftan bu son günlerde biraz yoğunluğum var halen şöyle iyi bir mağazaya gidip bakamadım.Bakalım daha arştıracağız.

Bana SAUK size uzun yollar katettirir gibi geliyor. 100 kg da ben varım ve XCM (V2 olmayan) maşa benim gibi birinin ağırlığında gayet güzel çalışıyor. Boşluk falan da yapmadı 3-4 yıldır. Ve aynı seti kullanıyorum: Deore (hoş benim göbekler LX ama...).

Jantların çift kat v profil olması iyi bir avantaj sanki. Tek bilmediğim kadrosu (Alüminyum 6061 HF). Ama Bianchi'nin kadro bakımından kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. Yani bulduğunuz fiyat da gayet güzel görünüyor...:rolleyes:

Sele konusunda biraz sıkıntı çekebilirsiniz, bilemiyorum. Değiştirmeniz gerekebilir sürerken rahatsızlık verirse.

Şu teker çapına gelirsek; benim bildiğim, teker çapı değil de kadro boyu daha önemli boyunuz açısından. Yanlış bilmiyorsam bu kadrolar 18" büyüklüğünde ve tahminim; size uygun boydadır.

Bende Antalya'da yaşıyorum. Güllük-Bahçeli arasında bir bisikletçi var, orada size göre güzel bisikletler bulabilirsiniz. Birde Konyaaltı İl Sağlık Müdürlüğü karşısında bir yer var. Buralara bir bakın bence.
AVM'lerde ki satışcılar bisikletten tam anlamadığı size uygun bir bisiklet vermeyebilirler. Çünkü amaçları sadece satış yapıp bisikletin elinden çıkmasıdır. Dikkatli olun derim...

• Beğen
Tepkiler: alper öztürk
bencede işin ehlisinden almak daha mantıklı olacaktır. hem size uygun bir bisikleti almanıza onlarda yardımcı olacaktır :) şimdiden alacağınız bisiklet hayırlı olsun :)

@Cihan Kılıç

bisikletin 26 veya 28 jant olmasının boyunuzla bir alakası yok. Bu tamamen bisikletin modeliyle alakalı. Eğer dağ bisikleti alacaksanız standart olarak jantlar zaten 26' dır. Boyunuza göre kadro boyları değişir. Boyunuz 1.81 ise 18 inç bir bisiklet almanız gerekli. Eğer 28 jant bir bisiklet alacaksanız onun da boyunuza göre 18 inç kadrolu olması gerekir bir şey fark etmez

kilonuz biraz fazla. bu yüzden dağ bisikleti mtb tercih edin. teker ve dişli çapları küçük olduğu için rahat edersiniz. Yine kilonuz biraz fazla olduğu için bisikletin kırılma tehlikesi var bu yüzden Türkiyede servisi ve garantisi güçlü bir firmayı tercih edin aşağıda linki olan cannondale işinizi fazlasıyla görür

(link)

Geri