Scudo Sports

Kilo, egzersiz, bisiklet, kalori ve bunlarla olan ilişkimiz

gagarinlerden olan kardeşim ben de ordu dayım bir çay ısmarlayıp anlatabilirim size

Scudo
@mehmetgz
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir. Malesef biz orduda değiliz. Burada anlatırsan belki birçok kişi bilgiden faydalanabilir :)

Arkadaslar bosuna ugrasmayin hepimiz kiloluyuz :)
Şaka bi yana kalori ne demekti kalori emekti valla durduk yere @mariokaldato olasim geldi abi bi el atsana
Arkadaslar kilo ve saglik guzel dusunceleriniz yine basarili teorilere fazla takilmayin birakin kalori nedir diye takmayi ne kadar fazlam var diyin neden fazlam var diyin hareketsiz insan yazin da kisinda ayni kilo alir kendimden biliyorum donem donem asiliyorum zayifliyorum ( yanlis anlasilma olmasin bisiklete asiliyorum yemegi ogunleri azaltiyorum :rolleyes: ) zaman zaman bu donemlere giriyorum hep stabil kalamiyosunuz . Kalan da uzaylidir diyerek bitireyim yaziyi ( ciddiye almayin bazi laflarimi sonra kaş göz olmayalim ) :harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Runtastic balance adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Günlük yediğiniz her şeyi not edip kaç kalori aldığınızı, almanız gereken miktarı, kaç gr protein, yağ ve karbonhidrat aldığınıza kadar günlük şeklinde tutuyor. Hem kullanımı çok basit hem de ücretsiz bir uygulama.

Arkadaşlar bu yağ yakma olayı metabolizma hızıyla alakalı bir durum. Metabolizma hızını etkileyen değişkenleri sıralarsak;

Kişinin kas kütlesi
Gün içerisinde tüketilen su miktarı
Akıllı beslenme ve atıştırma yöntemlerinin kullanımı
Hormonların dengeli çalışması için iyi yağlarla beslenme
Yeterince protein ve lif tüketilmesi (lif için kuru erik. 100 gr. kuru erikte 146 gr. lif var)
Düzenli egzersiz (hem kardiyo hem kas çalışması içermeli)
Glisemik endeksi düşük yiyeceklerin tüketilmesi
C vitamini içeren yiyeceklerin bolca tüketilmesi
Pektin lifi içeren meyvelere ağırlık verilmesi (elma, böğürtlen, greyfurt)
Sarımsak, soğan ve baharat kullanımı
Güne mutlaka kahvaltı ile başlamak
Aktif bir hayat
Kişinin cinsiyeti ve yaşı
Stres ve uyku hali
Kalsiyum ve demir minerallerini düzenli tüketmek
vb. değişkenler metabolizma hızımızı etkiliyor.

Bunun yanında arkadaşlar sürekli tavsiye ettiğim ve bıkmadan usanmadan tavsiye etmeye devam edeceğim "yağ yakma bilimi" isimli yazıya (link) ulaşabilirsiniz.

Geri