Scudo Sports

Yarış gündemi

Peki dişli oranları neydi?
Visma sram grup setini kullanıyor, pek hakim değilim oranlarına ama muhtemelen Shimanoda 55/42 yada 54/40 denk gelen bir orandır. Zira pro pelaton genelde bu oranları kullanıyor.

Scudo
Bahar Klasikleri başladı. Gent'teki yarışı ekşi'de bir yazar (link) paylaşmış. Pazar günü de Kuurne-Brussels-Kuurne var. Bu pave taşlı bölüm Paris-Roubaix kadar zalim değil ama yokuş kısmı kaosa döner.

1740833360393.png

1740833806158.png

Son düzenleme:
Pogacar’a nazar değdi. Strade Bianche’de tarlaya yuvarlandı desem yeridir. Neyse ki kafasını bir yere çarpmadı. Bu düşüşe rağmen şu an önde gidiyor ve takip grubuyla arasında 1 dk, peletonla 1,5 dk farkı koruyor.

1741445995377.jpeg

Düşüş videosu:

(link)

İzlemedim ama Pidcock Pogacar’la 80 km kala kaçtıktan sonra Pogacar’ın kazaya rağmen devam ettiğini farkedince bekliyor kendisini, 20 km kadar kala da Pogacar tekrar kaçıp farkla kazanıyor tabi. Başta kalan mesafelerden bihaber olduğum için nezaketen bekledi gibi düşünmüştüm ama 50 km kendi başına gidebileceğini düşünmedi muhtemelen, yaralı Pogi’yi hırpalayıp sprintte bitiririm dediyse belki de. Belki de zaten her halükarda kaybedeceğini düşünerek bekleyeyim de hem prim yaparım hem de ufacık da olsa bi şansım olur diye de düşünmüş olabilir. Ne oldu ne bitti tam bilemiyorum ama Pogacar bi yarış daha kazandı, Cancellara’nın 3 Strade Bianche rekoruna ortak oldu, ilk kez arka arkaya klasik kazanan sporcu olmuş falan, yine yıla efsane başladı hakkımızda hayırlısı..

İzlemedim ama Pidcock Pogacar’la 80 km kala kaçtıktan sonra Pogacar’ın kazaya rağmen devam ettiğini farkedince bekliyor kendisini, 20 km kadar kala da Pogacar tekrar kaçıp farkla kazanıyor tabi. Başta kalan mesafelerden bihaber olduğum için nezaketen bekledi gibi düşünmüştüm ama 50 km kendi başına gidebileceğini düşünmedi muhtemelen, yaralı Pogi’yi hırpalayıp sprintte bitiririm dediyse belki de. Belki de zaten her halükarda kaybedeceğini düşünerek bekleyeyim de hem prim yaparım hem de ufacık da olsa bi şansım olur diye de düşünmüş olabilir. Ne oldu ne bitti tam bilemiyorum ama Pogacar bi yarış daha kazandı, Cancellara’nın 3 Strade Bianche rekoruna ortak oldu, ilk kez arka arkaya klasik kazanan sporcu olmuş falan, yine yıla efsane başladı hakkımızda hayırlısı..
Pidcock, Pogi düşünce atak yaptı hatta aradaki farkı 30 sn kadar çıkarttı. Sonra baktı yarış daha uzun tek gidemeyecek bekledi.. Pogi ise atak yaparken ayağa bile kalkmadı tırmanışta. Ama Pidcock'u Ineosta'ta yarıştığından daha iyi gördüm bu sene. Yeni takım yeni heyecan getirdi sanırım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Aynı zamanda, UCI gökkuşağını giyip, Bianche kazanan ilk sporcuymuş.

Bence centilmenlik veya sportmenlik olsun maksadıyla Pidcock bekledi ama burada kendisinden kaynaklanan hata yok. O yüzden beklemesine de gerek yoktu.

Pidcock, Pogi düşünce atak yaptı hatta aradaki farkı 30 sn kadar çıkarttı. Sonra baktı yarış daha uzun tek gidemeyecek bekledi.. Pogi ise atak yaparken ayağa bile kalkmadı tırmanışta. Ama Pidcock'u Ineosta'ta yarıştığından daha iyi gördüm bu sene. Yeni takım yeni heyecan getirdi sanırım.
Ineos’ta böyle bi kariyer bitirici bi hava var, bi ölü toprağı var gibi geliyo bana bu ara. Thomas gibi artık yaşlı sayılan adamlarla büyük tur kovalıyorlar falan, azcık günü yakalamak lazım sanki ya.

Şöyle demiş Pidcock bey;

1741456890191.png

Son düzenleme:
Pogi müthiş motivasyonlu

Aynı zamanda, UCI gökkuşağını giyip, Bianche kazanan ilk sporcuymuş.
Lotte Kopecky var o yarışı gökkuşağı mayo ile kazanan geçen sene. Hatta Pogi röportajda bile spikeri düzeltti, kral adam :)

Lotte Kopecky var o yarışı gökkuşağı mayo ile kazanan geçen sene. Hatta Pogi röportajda bile spikeri düzeltti, kral adam :)
İrfan abicim, o bir gadın. Ana rahmine düştüğü gün, delüğanlı yiğitler arasına değil, yaman hatunlar kategorisine girdi. Kendisini gökkuşağıyla tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

1741615447597.png

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Milan - Sanremo yarışı var Eurosport’ta. Hava baya soğuk ve yağmurlu, 200 küsür km, hadi hayırlısı.

Milan - Sanremo yarışı var Eurosport’ta. Hava baya soğuk ve yağmurlu, 200 küsür km, hadi hayırlısı.
Uzun mesafe klâsik bisiklet yarışını sevmiyorum. Çok fazla süre rutinde sürülüyor heyecan yok. İzliyorum ama eh işte, spikerler Allah'tan sarıyo, sohbet muhabbet iyi

Son 20km enfes geçiyor Pogaçar ve Mvdp hem çok iyi arkadaş hemde rakip👍 Ganna zorluyor arkadan

• Beğen
Tepkiler: myjourney
Adama helal olsun pogacarın onca atağına 1 atakla cevap verdi koparamasa da 2.ci defa kazanmayı başardı. Yanlız Ganna reis sen neymişsin helal olsun, hırsını tebrik ederim

Uzun mesafe klâsik bisiklet yarışını sevmiyorum. Çok fazla süre rutinde sürülüyor heyecan yok. İzliyorum ama eh işte, spikerler Allah'tan sarıyo, sohbet muhabbet iyi
Gerçekten izlenme sebeplerinden biri de güzel muhabbet, çok haklısınız.

Geri