ag249
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.715
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Kazanmak istediği bir yarış ama şuanda katılacağını sanmıyorum. Zira klasikçilere karşı dayanabilmesi için biraz kilo alması lazım ki, büyük turlar varken sanmam kilo alsın. 30+ yaşlarda katılacaktır bu tarz yarışlara zira endurance kapasiteside iyice tavan yapmış olacak ozamanlarPogi gözünü Paris Roubaix yarışına dikmiş olabilir.
Bence kasıtlı olan bir şey yok . Son gücüyle gözlerini kapatıp sprinte kalkmış, ileri bakmayı unutmuş, farketmeden bariyerlere sürmüş. Yoksa intihara meyilli mi çocuk bilerek kendi de çarpsın. Kamikaze mi yapıyor 13 yaşında.
Kasıtlı veya değil ama şimdiden eğitilmesi şart. Aksi halde bu spora devam ederse Nacer Bouhanni'den farkı olmaz, ya kendi düşer sprintte yada başkalarını düşürür, şuan yaptığı gibi..Bence kasıtlı olan bir şey yok . Son gücüyle gözlerini kapatıp sprinte kalkmış, ileri bakmayı unutmuş, farketmeden bariyerlere sürmüş. Yoksa intihara meyilli mi çocuk bilerek kendi de çarpsın. Kamikaze mi yapıyor 13 yaşında.
Eğitim-öğretimsizlik yüzünden yapıyor bunu zaten. Benim lafım doğrudan hata yapan çocuğu karalamaya çalışanlarda. Hocası bilerek öyle yapmasını söylemişmiş de bilmem ne. O adrenalin ve yorgunlukla pro seviyedekilerin bile yapabileceği bir hata.Kasıtlı veya değil ama şimdiden eğitilmesi şart. Aksi halde bu spora devam ederse Nacer Bouhanni'den farkı olmaz, ya kendi düşer sprintte yada başkalarını düşürür, şuan yaptığı gibi..
Sanmam bir eğitimcinin 13 yaşındaki çocuğa/öğrencisine rakibine yada rakiperine bu tarz bir harakette bulunmasını öğrettiğini. Kasıtlı olarak yaptı isede bu hocaısnın değil, gençliğin verdiği kazanma hırsından dolayı yaptığı bir hatadır bana göre. Hangimiz bu yaşlarda iken deli gibi hırslara sahip değildik ?Eğitim-öğretimsizlik yüzünden yapıyor bunu zaten. Benim lafım doğrudan hata yapan çocuğu karalamaya çalışanlarda. Hocası bilerek öyle yapmasını söylemişmiş de bilmem ne. O adrenalin ve yorgunlukla pro seviyedekilerin bile yapabileceği bir hata.
Çok küçükler tabi daha ama yine de sporculara ilk öğretilenin saygı olması gerektiğine inanıyorum. Ne olursa olsun rakibine geçilmemeye öylesine odaklanmış ki kendi yarışıyla, parkurla, çevreyle hiç bir alakası kalmamış bi şekilde yarışıyor. Profesyonel sporcu olmadım hiç ama basketbol oynadığım dönemlerde koçlarımız smaca kalkmamızı, bağırmamızı, aşırı sevinç gösterilerini yasaklardı, bu yaşta smaç falan rakibe saygısızlık olur diye eğittiler bizi hep, kendi işimize odaklanıp rakibi tahrik edici veya aşağılayıcı her hareketten sakınmaya çalışırdık. Şimdi bakıyorum mesela Zayn Sofuoğlu gibi bi örneğe; müthiş yetenekli, müthiş imkanlara sahip falan ama en önden başladığı yarışın ilk turunda motorunu kenara çekiyor ve bütün rakiplerinin kendisini geçmesini bekleyip sonra tekrar hepsini geçip kazanıyor yarışı. Rakipleri de 6-7 yaşlarında çocuklar, ayıptır yav.Sanmam bir eğitimcinin 13 yaşındaki çocuğa/öğrencisine rakibine yada rakiperine bu tarz bir harakette bulunmasını öğrettiğini. Kasıtlı olarak yaptı isede bu hocaısnın değil, gençliğin verdiği kazanma hırsından dolayı yaptığı bir hatadır bana göre. Hangimiz bu yaşlarda iken deli gibi hırslara sahip değildik ?
Pogacar iyi silkeledi grubu ama onu zorlayabilecek seviyede biri olduğunu söylemek de pek mümkün değildi.Araplar, BAE turunda, paranın satın alamayacağı bir şeyi, yine, dünyaya kanıtlamış oldular: seyirci. Hava 30-32 derece gibi ama etrafta kimseler yoktu desem yeridir. Pogacar'ın son etapta, yokuştaki atağıyla silkelenenleri görünce, seviye olarak başka bir yerde olduğu ve bu sene rakiplerini çok zorlayacağını öngörmek mümkün.
Dün, İspanya'daki Endülüs turunda ise Cebelitarık civarlarında dar yollarda, yoldan daha dar köprü geçişlerinde, kameramanı taşıyan motorluların sık sık önde egzoz dumanını sporculara yedirmesi gözüme çarptı. Hatta yarıştan o kadar kopuk sürüş sergilediler ki, dar bir köprü geçişinde az daha kazaya sebep oluyorlardı.
Pogacar formda başlıyor zira klasiklere giriyor, Jonas klasiklere katılmadığı için erkenden formunu arttırmasına gerek duymuyor muhtemelen.Pogacar hep formda basliyo sezona. Vingegaard sonradan aciliyor genelde. Busene bence kaza falan yasamassa bu ikili tourdefranceda iyi bir kapisma olur. Ama pogacarin krank boyunu ufaltip yeni stili ile tirmanmaya baslayali korkunc bir performans sergiliyor. Uae turunda ciccone gibi bir safkan yokuscuyu resmen yirtti gecti.
Peki dişli oranları neydi?Jonas geçen gün 150 mm krank kolu ile yarıştı, bir şeyler deneniyor