Giro,bugünkü etabın son 15 kmsinde başladı diyebiliriz..Dün de dağlık bir etap vardı ama asıl dağlık etap bugündü..Haliyle favorilerin ne durumda olduğunu bugün gördük..
Bugün 13.etap yapıldı ve favoriler yeni meydana çıktı..Olan şu..Dün çıkılan bir yokuşu saymazsak,12 gün genel klasmancılar uyudular..2 gün de zamana karşıydı..Haliyle genel klasmancı dediğimiz,iyi yokuş çıkabilen sporcular form tutamadılar,sürekli düz etaplar yüzünden yoruldular..Bugün ilk defa genel klasmancıların sahneye çıkacağı gündü ve yarışın en önemli iki favorisi Lopez ve Yates,ciddi fark yediler..Benim ''yarışı kazanır'' dediğim Yates,şu anda 12.sırada ve 8 dakika 14 saniye geride

Zaten Yates'te benim dediğim gibi bir şey söylemiş..''Uzun düz etaplar sonunda formdan düştüm'' gibi bir şey demiş galiba..Hatta başka şeyler de demiş,egosu biraz fazla anlaşılan ama normal bunlar..
Lopez'in geriye düşmesini de ben böyle yorumluyorum..
Roglic,şu anda diğer favorilere ciddi fark atmış durumda ama bu işler belli olmaz..Daha erken..8 etap kaldı..Son etap zamana karşı..Sanırım 7 etabın 6'sı dağlık..Haliyle her şey bitmiş değil..Bence şu anda Giro'yu 10 kişi kazanabilir..12.Yates'ten sonrası olmaz..Yates ve önceki sporcuların şansları var..
Movistar'dan Landa ve Carapaz ''biz de varız bu yarışta'' dediler,çokta iyi oldu..Zakarin'in etabı kazanması da iyi oldu..Hem Zakarin'in,hem de Katusha'nın böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı..Sivakov'un bugün abileriyle beraber kalması,ne kadar kaliteli bir sporcu olduğunu/olacağını gösterdi..
Tam bir bilinmezlik..Ne olacağını kestiremiyorsunuz..Yates,8 dakika geriden gelip Giro'yu kazanabilir,ya da Bora'dan Majka Giro'yu kazanabilir..Hiç belli olmaz..Bu bakımdan son 1 hafta kaçmaz..Müthiş zevkli etaplar bizi bekliyor..Özellikle takım olarak Merida ve Movistar bugün iyi gözüktüler..Pozzovivo Nibali'yi çok iyi çekti,Carapaz'da Landa'yı..Diğer favoriler yalnızlar..Nibali,akıllı yarışırsa,Pozzovivo sayesinde Giro'yu alır..Bakalım ne olacak