Scudo Sports

Yarış gündemi

1 haftalık bir başka yarış,Paris nice başlamış,ilk etabı da Dylan Groenewegen kazanmış..Bu sene Dylan Groenewegen iyi gidiyor..

Scudo
@ahlaksız
Çok kuvvetli yandan esen rüzgar vardı yarış süresince. Bazı yarışçılar rüzgar nedeni ile yoldan falan çıktılar. Çoğu takım organize olamadı sprint için. Lotto visma çok iyi organize olarak Dylanı sprinte taşıdı ve santimler ilede olsa hakettikleri sonucu aldılar :)

Dün yine Dylan Groenewegen kazandı..Pelotondan kopan 7-8 kişiden biriydi..Sprintte affetmez dedim,affetmedi kimseyi..Çok formda..
Bugün 3.etap var..

Dün Dylan Groenewegen,Paris Nice'te 3'te 3 yapabilirdi ama yapamadı..Sprinte kalkıp,kısa süre sonra seleye oturdu..Çok ender görülebilecek bir şeydi bu..Bir sprinterın sprinte başlayıp,birkaç saniye sonra bittiğini görmek ilginçti..2 gün rüzgarın da etkisiyle,çok zorlanmış demek ki..Dün ya Dylan Groenewegen,ya da Sam Bennett alır dedim ve Sam tabi ki Dylan Groenewegen sprinten ortasında seleye oturunca etabı aldı..
Bugün biraz yokuşlu bir etap vardı..Bu sene Quick steple beraber en fazla kazanan takım Astana..Bugün de Astana'dan Magnus Cort Nielsen veya Magnus Cort,etabı aldı..Kaçanların arasındaydı,son 1 km kala akıllıca bir atakla kendi başına kaçtı ve kazandı..

Haftalık yapılan bir başka yarış Tirreno Adriatico'da bugün başlamış..İtalya'da yapılıyor bu yarış..Önemli isimler var..Sagan,Nibali,Alaphilippe,Pinout,Roglic gibi..
Bugünkü zamana karşıyı,mitchelton Scott kazanmış..

Bazı bireysel zaman karşıcıların ağzının suları (salyaları) niye akıyor acaba bilen var mı? Ağızlarını balık gibi açık tutanları gördüm yeni bir nefes tekniği mi gelişti haberimiz yok? Bu arada S. Yates zamana karşısını geliştirmiş geçen seneye göre , artık bir zamana karşıcı diyemeyiz belki ama tırmanma yeteneğiyle birleşirse giro’da benim favorim olur kendisi , plasesi ise roglic diyorum .

@ippon
Tüm gücüyle pedal basarken mümkün olan en iyi nefesi almak için ağızlarını kocaman açıyorlar. O esnada o kadar yoruluyor ki, ağzını tükürüğünü toplamaya hali kalmıyor garibimin.

Paris Nice 5.etabını Kwiatkowski kazanmış..Bireysel zamana karşı etabı..

Tirreno Adriatico yarışının 2.etabı yapıldı bugün..Etap sonunda Roglic ve Lutsenko'nun ne yaptığını anlamadım..O kadar saçmasapan bir etap sonu yarıştılar ki,etabı resmen Alaphilippe'e hediye ettiler..Alaphilippe arkada yattı yattı,etabın sonunda ortaya çıkıp,algı geçti etabı..Çok acayip..Umman'da şov yapan,bu sene iyi giden Lutsenko,etap sonunda akıllı yarışsaydı,yormasaydı kendini,Alaphilippe'e vermezdi etabı..Roglic'te kendini sanki kasıtlı olarak yordu gibi gözüktü..Sanki Alaphilippe,Roglic'e çalışması için para vermiş gibi bir görüntü ortaya çıktı..Takımlar/sporcular resmen Quick stepe çalışıyorlar,ben anlamıyorum bunu..
Greg Van Avermaet yine kaybetti..Bu sene iyi yarışıyor,sona kadar iyi geliyor ama hep kaybediyor..Bu sene sadece Valencia'da bir etap kazandı..
Pinout hiç ortalarda gözükmedi..Form tutuyor galiba..
Tom Dumoulin,öndeki rekabete girmek için uğraştı ama olmadı..
Nibali ve Geraint Thomas gibi isimler de geride kaldı..
Sagan'ın lastiği patladı..Yine de yarışa dahil olabilirdi ama umursamadı bence..

Paris Nice yarışında dünkü kraliçe etabını Daniel Martínez kazanmış..İlk defa böyle bir yarışta,bir etap kazanmış..22 yaşında..Kolombiyalı tabi:)
Bugün yarış bitiyor..Genel klasmanda kim birinci anlamadım..Tv'de Egan Bernal gördüm sanki..Nette Michal Kwiatkowski yazıyor..Neyse,bugün belli olur..

Dün Tirreno - Adriatico yarışında 4.etap yapıldı..Gece izledim özet görüntüleri..Müthişti bence..Geçen gün eleştirdiğim Alexey Lutsenko,ne kadar doğal yarıştığını dün kanıtladı herkese..Çok güçlü ama çokta amatör..Dün tek başına favorilerin arasından kaçıyor,favoriler de Roglic,Yates gibi isimler yani..Tek başına basıyor,o kadar acemice sürüyor ki bisikleti,gidip duvara tosluyor:krktm:
Hemen toparlanıp yola devam ediyor,arkadakilerle arasında 50 saniye filan var..Yine acemice basıyor da,basıyor..Arkadan üç kişi deli gibi geliyorlar..Bu yine düşüyor:krktm:
Yine hemen atlıyor bisiklete ama son kmye girerken arkadaki üçlü yakalıyor bunu..Alexey Lutsenko'da saf değil ama sprinter sonuçta..Roglic'in arkasında son 150 metreye kadar gelip,sprinte kalkıyor ve kazanıyor..Çok acayipti..
Sonra ne mi oluyor?O stresle,o mutlulukla,o yorgunlukla ağlıyor tabi:agla:
Bu azmi yüzünden bence herkes Alexey Lutsenko'yu ayakta alkışladı..Ben de alkışlıyorum:harika:

@ahlaksız
buda görüntüleri.

• Beğen
Tepkiler: smhkvs
@ahlaksız
Genel klasmanda Egan Bernal birinci, ikincilikte 45 sn arkasında P. Gilbert üçüncü sırada 46 sn arkasında Quintiana var. Kwiatkowski Yeşil mayo yani puan sıralamasında birinci sırada. :)

@Bigpatron
Egan Bernal şampiyon oldu..Daha 22 yaşında ve böyle önemli bir yarışı kazandı..:harika:
Bugünkü etabı da Ion Izagirre kazandı..Yine Astana..Astana bu sene çok acayip..:harika:

@ahlaksız
Aynen Astana takım olarak formda görünüyor inşallah bu şekilde devam ederlerde yarışlarda rekabet artar. Bernalı bence geleceğin Froome yapacaklar. Ayrıca Sky KOM forması hariç bütün formalarida topladı. Bu arada sky sponsoruda garantiledi gibi birşey, kulis arkasında ingilterenin en zengin iş adamının firması INEOAS ana sponsor olacak deniliyor. Şayet bu firma ana sponsor olursa SKY şuan sahip olduğu bütçeden daha fazla bütçeye sahip olacak 2020 sezonunda.

Belçikada pazar günü yapılan amatör bisiklet yarışında görevlilerin yanlış yönlendirmesi sonucu bazı sporcular aktif trafiğin olduğu yola girmiş. 19 yaşındaki Stef Loos yaşamını yitirmiş ayrıca 2 sporcuda ağır yaralıymış.

D17UzlRWwAA9Ly1-708x700.jpg

Son düzenleme:
Tirreno Adriatico yarışının bugünkü sprint etabını Quick step'ten Julian Alaphilippe kazandı..İlginç bir sprint oldu..Aslında Viviani için çalışan iki Quick stepli,Viviani'nin ön tarafa geç kalması yüzünden sprinte kendileri devam ettiler..Bence spontane bir şekilde oldu bu..Takım stratejisi filan değildi..
Bugün Sagan kazanır/kazanmalı diyordum,Bora'da iyi çalıştı önde ama Sagan iyi sinyaller vermiyor bence..Ya kendini zorlamıyor,ya da eskisi gibi iyi değil..Cumartesi günü Milano San Remo yarışında Sagan'a yakından bakmak lazım..O yarışta Sagan'ın form durumu belli olur..

Primož Roglic,Tirreno - Adriatico yarışını kazandı..
UAE turunu da kazandı bu sene..2019'da iki yarış kazandı..:harika:

Bugünkü TT heyecanlıydı. Yarışın galibi 1 saniye ile belli oldu. Roglic'e yanlış mayo verilmesi de ilginçti.

Şaka gibi ya :)) şöyle güzel kaliteli bir yarışta böyle hata :) beşer şaşar :)

Bugün Bredene-Koksijde Classic yarışını Bora'dan Pascal Ackerman kazandı..
(link)

Geri