Scudo Sports

Yarış gündemi

Bugün zamana karşı olunca aklımıza tabiki büyük üstad Fabian Cancellara geldi.Ne yapıyor diyene gelsin: Nusret ile :D

Ddz8-EVV4AEdPPt.jpg

Scudo
HAdi CanIM
HAh hahh haaaaaaa:D

Bu arada İtalyanlar rezil olmamak için konuya el atmadan önce Aru'nun durumu şuydu, tarihe kaydedilsin:)
Ddz3JXUU8AM7DGP.jpg

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@MehmetAliB. UAE Team Emirates;Aru'ya verilen 20 sn, Conti ve Ulissi'ye verilen 2 dakikalık cezaları kabul ettiklerini söylüyor.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Herkes biliyordu zarların hileli olduğunu ......

Bugün genel klasmancılar için fırtına öncesi sessizlik dönemi.Kapışmanın sprinter takımları ile kaçış uzmanları arasında geçmesi bekleniyor.Yine etap başından tırmanış olması bize hızlı ve zorlu bir başlangıç vaadediyor.Bu sefer etabın son bölümü düz olduğu için kaçış bölümünü sprinter takımların nötralize etmesi beklenebilir.Scott ve Sunweb gibi genel klasmancı takımlar etabın sonunda kazanacakları bir şey olmayacağı için pek müdahil olmayacaktır.

stage-17-profile.jpg

Etap sanki kaçış grubuna gidecek gibi. Denz,Luıs Leon Sanchez,Mohoric,Bouwman,De Marchi gibi kaçışçılar herzamanki olağan kaçış uzmanı şüpheliler.
Eğer kaçışçılar yakalınırsa senaryo doğal olarak sprint finişine kayacak:Elia Viviani,Sam Bennett,Sacha Modolo,Danny Van Poppel,Nicolo Bonifazio...

Bugün Garda Gölü'nü göreceğiz.
6-2.jpg

@Çağdaş78
Bu Cumaki 19.etap.
Colle Delle Finestre, çima koppi.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@hamlet2006

Manzara çok güzel ya :harika:

• Beğen
Merhaba arkadaşlar durum nedir? Bilgisi olan var mi?

Herkes kaçmayı denedi. Kimse kaçamadı. Toplu sprinte kaldı etap. Bennet pozisyon bulamadı geriden açmak zorunda kaldı sprinti. Vivianni kazandı.

Viviani in kazanmış oluduğunu öğrendim...

gene bennett geride kaldı
düzgün pozisyon alsa bence rahat geçecek viviyi ama işte birçok faktör var
baya da sıkıcı sprint etapları,alayı TDF ye gidiyor

• Beğen
@hamlet2006 @MehmetAliB. Dumulen neden kaçış denemiyo başka hiç bi şansı kalmadı. Oturup Yates düşsün problem yaşasın patlasın diye beklemek çok acayip değil mi :D ikinciliğe mi razı acaba

@Cem cm
Dünkü Roveroto zamana karşısından minimum hasarla çıkan Sir Simon Yates;artık savunmaya geçtiğini ,atak yapan değil atakları karşılayan taraf olacağını söylemiş.
Yarınki Prato Nevoso etabının neredeyse '' yokuş zamana karşı etabı'' şeklinde olduğu tam da Dumoulin'e uyacağı söyleniyor.(eğim hem makul ,hem de düzenli)Yarın Dumoulin'in max atak pozisyonunda olacağı kesin.Eğer yarın da bir şey yapamazsa işi çok zor.Burada da ne kadar fark açar; bence çok açamaz.Yates kalan etaplarda çok kötü bir gün geçirirse ancak şansı olur.Dumoulin'in yokuş performansı bildiğin gibi atak yapmaktan çok,kendi temposu ile çıkmaya ayarlı.Her etapta birşeyler denemeli.
İşin ilginç tarafı geçmişte üçünçü haftalarda Simon Yates, hep zaman kaybetmiş.Ama bu Yates, o Yates değil.

stage-18-prato-nevoso.jpg

Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa Eurosport sunucusu Berkem Ceylan, bugün Domenico Pozzovivo'dan bir sürpriz beklediğini mi söylemişti? Gerçek anlamda kaçıp gidebilen bir kaçış grubu da oluşmadı, velhasıl çok beklenmedik biçimde gelişen bir etaptı.

Arkadaş bu İtalya ne güzel memleketmiş, güneyi kuzeyi, fakir Sicilya'sı ayrı, zengin Lombardia'sı ayrı güzel.

@ahlaksız
-Bu yarışa gelmeden önce hazırlık aşamasında katıldığı Katalunya Turunda ve Paris Nice'de birer etep kazandı.Paris Nice'de 2.liği aldı.Ayrıca Andorra'nın dağlarında yüksek irtifa kampı yapıp iyi hazırlandı.
-En önemlisi Team Sky gibi katı ve hiyerarşinin sert işlediği bir takımın tedrisatına girmeyip Mitchelton Scott gibi Avustralyalı relax ,rahat bir takımda mücadele etmesi
-Simon Yates,Pist bisikletinden geldiği için nerede nasıl atak yapacağını herkesden iyi biliyor.
-Simon Yates,Pist bisikleti Puan Yarışı Dünya Şampiyonu olduğu için ''sprint'' i de çok iyi.Bu yokuş sprint özelliğini ilk hafta kazandığı etaplarda çok iyi kullandı.
-Etaplar çok uydu.En zayıf olduğu zamana karşı etaplarında bile şans yanındaydı.Batı Kudüsteki etap yokuşlu olduğu için zaman kaybını sınırladı.Roveroto zamana karşısında ise rüzgar arkadan esti yine avantajına gelişti.Punchy etaplar da çok uydu.Mesala punchy yokuşlar Froomey'e uymaz.
-Domestikleri çok iyi iş yaptı.

@Cem cm
Zamana karşıda güvendiği dağlara kar yağdı Tom'un. Tırmanabilen biri ama ne kadar iyi olursa olsun bu konuda mükemmel değil. Üç zorlu etap geliyor. Bunlarda da yine önde kalır, bir iki atak denemesi yapar, kaderine razı olur. Aman rakiplerine "hadi yardımlaşalım" demesinde. Takım liderlerine, hele hele gk liderine hiç yakışmıyor.

@hamlet2006 yates giro da parladı gerçekten iyi işi çıkardı şimdiye kadar ama bunun bir çok nedeni var.En önemli nedeni rakiplerinin afallaması oldu bana göre turun en büyük favorisi Froome bilhakis bende beklemiyordum bu kadar geride kalacağını (oda diğer rakipleri zamana karşıda kötü zaman alınca podyum potasına girdi) tom ise turun ikinci büyük favorisi olarak hala yatesin en büyük rakibi ama önümüzdeki yokuşlara bakarsak pek şansı kaldığını söyleyemem atak yapsa bile yates kolayca savunma yapacaktır.Podyum hedefi olan pinot ise zamana karşıda bu kadar kötü bir performans alarak zaten podyum şansını iyice kaybetti diyebiliriz ancak yinede ataklar yapacaktır.Fabio aru tam bir hayal kırıklığı yarattı , ben zamana karşıda göremedim neden bu kadar iyi diye meğersem motor arkasından gitmiş :) oda bu sene istenileni veremedi.Böylece yates turu çok fazla rakibi olmadan kolayca kazanabilecek duruma geldi.

Geri