Scudo Sports

Yarış gündemi

Pogacar gene kacti ve farkida aciyor. Gecmis olsun tüm katilimcilara busenede rainbow jersey onda gibi duruyor.
Remco açıkçası şaşırttı beni, şansı yok diyordum podyum için. 2-3 kere bisiklet değiştirmesine rağmen ön tarafı yakaladı muhtemelende Gümüş madalya ile podyum yapacak.

Scudo
Bugün Elit Erkekler Avrupa Şampiyonası Yol Yarışı var, Eurosport 1’de 16:00-18:30 arası görünüyor yayın. Pogacar, Evenepoel ve Vingegaard uzun bi aradan sonra bi arada yarışacaklar. Bu üçü içinden bence favori tabi Pogacar (insan olmadığı için), 2. sırada Evenepoel (yorgun olduğu için), 3. sırada da Vingegaard geliyor (tecrübesiz olduğu için), bakalım görelim nasıl olacak. Parkur da Ruanda gibi bi vahşet içermiyor..

HBO max Avrupa yol şampiyonası yayınını veriyor ama sunucular yok kimse anlatım yapmıyor

Bugün Elit Erkekler Avrupa Şampiyonası Yol Yarışı var, Eurosport 1’de 16:00-18:30 arası görünüyor yayın. Pogacar, Evenepoel ve Vingegaard uzun bi aradan sonra bi arada yarışacaklar. Bu üçü içinden bence favori tabi Pogacar (insan olmadığı için), 2. sırada Evenepoel (yorgun olduğu için), 3. sırada da Vingegaard geliyor (tecrübesiz olduğu için), bakalım görelim nasıl olacak. Parkur da Ruanda gibi bi vahşet içermiyor..
Bizimkiler yine şaşırtmadı şükürler olsun.

DNF Örken Ahmet
DNF Akpinar Ahmet
DNF Yiğit Tahir

Bari ilk tırmanışı geçseydiler iyiydi, ama yine Di2 sorun yapmıştır bizimkilerde.. Aaaahh Shimano sen yokmusun sen, hep bizim yarışçıların üzerine oynuyor.. Sanırım avrupa gerçekten bizi kıskandığı için hep bu ali cengiz oyunları!

Vingegard'da patlamış 120km kala

Vingegard'da patlamış 120km kala
Etaplı ve büyük turlarda canavar gibi olan Jonas'ın tek günlük yarışlara çok çalışması lazım. Şu hali ile avaraj bir sporcu seviyesinde tek günlük yarışlarda. Ama röportaj vermişti, artık tek günlük yarışlarda beni daha sık göreceksiniz diye.

neler oldu ki acaba yarışta.
101 kişinin katıldığı yarışı, sadece 17 kişi bitirmiş.

sonuçları nereden görebiliriz? bakındım ama bulamadım.

neler oldu ki acaba yarışta.
101 kişinin katıldığı yarışı, sadece 17 kişi bitirmiş.
101 yarışçıdan zaten en az 60 tanesi liderleri için çalışan domestikler. Kalanıda bizim ülke sporcuları gibi işte. Ama Lüxemburg'a helal, 3 kişi girmiş 1 kişi bitirmiş sonuncu olarak bitişe gelmiş olsada. :komik:

Uzay mekikleri; roketlerini, yakıt tanklarını bırakır en son mekiğin kendisi kalır ya domestikler de teker teker düşmüş geriye Pogacargiller kalmış.

Space_shuttle_mission_profile.jpg

Houston selamun aleyküm, ilk @Can Çelik i bırakıyorum, sonra @makaram , en sona @Cemal Ç. i bırakıyorum.

101 yarışçıdan zaten en az 60 tanesi liderleri için çalışan domestikler. Kalanıda bizim ülke sporcuları gibi işte. Ama Lüxemburg'a helal, 3 kişi girmiş 1 kişi bitirmiş sonuncu olarak bitişe gelmiş olsada. :komik:
Orasını biliyorum, domesticler de.
Mesela 2024'de bitiren sayısı : 79
2023 : 87
2022 : 125

Bu yıl farklı birşey olsa gerek. UCI puanı da ilk 30'a dağıtılıyordu. Oradan gelecek puanlar bile boşa gitmiş.
Kimse bu yarışı iplemiyor demek ki.

Tevede verdiklerini sonradan fatkettim ki son kısımlarına denk geldim. Güzergah da biraz yıpratıcı sanırım, sert bir iniş yapıyorlardı.

Bu yıl farklı birşey olsa gerek. UCI puanı da ilk 30'a dağıtılıyordu. Oradan gelecek puanlar bile boşa gitmiş.
Bu seneki parkur zordu, son 3 seneki parkur sprinterlar içindi desek yanlış olmaz. Ayrıca çoğu yarışçı görevini yaptığı için ve parkurun zor olmasından ya zorlamak istemedi yada cut off zamanına takılmıştır.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.

Cevap ''etap profilinde'' gizli. Bu seneki etap profilinde sporcular 3 kere üst üste -roller coster gibi- yokuş inip çıkmışlar.Bu tırmanış ve inişler ilk başlarda olduğu için sporcuları daha da hırpalamış.(Doomestiklerin tempo yapmasına en uygun yerler de zaten burası) Eğer ki bu ''tur'' lar etap sonunda olsaydı doğal olarak yarış bitirme oranı daha yüksek olurdu.Ayrıca bu üç turdan sonra hatırı sayılır yokuşlar olsaydı; domesticler dişlerini sıkar olağan şüphelilere yarış sonuna kadar destek olurdu, bitirme oranı da yüksek olurdu.
Bir de şu var ki geçen senelerdeki şampiyonalarda etap profilleri düz ve kolay imiş ; bu da geçmiş yıllardaki bitirme oranının yüksek olmasını sağlıyor.
Bilindiği üzere genelde tek günlük yarışlarda hatta monumentlerde bile domestikler işini bitirir usulca seyircilerin arasına bisikletini sürer ve çekilir.

Bu seneki profildeki üç tur
uec-road-european-championships-2025-result-sprint-98a04621492b2ff15a92.jpg

Dönüş yolunda Ahmet Örken'in bisikleti çalınmış :kötü:
(link)

Geri