Scudo Sports

Yarış gündemi

Dauphne bitti. Beklendiği gibi bitti de sayılabilir, Ramco’nun beklenenden zayıf kalması haricinde en azından beklendiği gibiydi. Benim bu turdan çıkardığım 2 önemli sonuç var; birincisi Vingegaard’ın eskisinden çok daha canayakın bi tavrı vardı. Yüzü daha çok gülen ve etrafındakilerle daha yoğun iletişim kuran bi Vingegaard vardı. İkincisi de Pogacar’ın ukala tavırları. Yok “Urska’nın yarışını izlemek için tempo yaptım”, yok sanki kendileri daha önce yapmamış gibi “inişte atak yapılmaz” falan gibi demeçler, son etabın finişinde sprinte girmemeler.. Çok büyük yetenek, çok başarılı ve harika bi sezon geçiriyor evet biliyoruz ama UAE’nin işleri batırması ve pelotonda bombok bi konuma düşmeleri de bi anlık iş, dikkatli olmakta fayda var.

TdF zevkli geçecek bence, Pogacar’ın da bi noktada kırılacağını göreceğiz diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve MakRo
Scudo
İş yerinde bayram tatili üstü yoğunluktan yarışı sadece özetlerden takip edebilmiştim ancak bugün canlı izleme fırsatını buldum.

Forumda fırsatını bulsa Pogacar'ın yoluna raptiye dökecek "Pogi'yi bir kaşık suda boğmak isteyenler" derneği var. :) Eurosport yayınında biri Caner Eler'e de bu konuda bir soru sormuştu.

Kendisinin de belirttiği gibi çok başarılı olanın çok göze batması durumu mevcut. Ayrıca ergenlikten yetişkinliğe kameraların önünde geçiş yapan, bu esnada attığı her adımı olay olan daha 26 yaşındaki bir gençten bahsediyoruz. Ben onun yaşındayken yediğim nanelerin haddi hesabı yok.

Bu zamanda böyle bir yeteneği canlı yayında seyredebilmek bana göre bir ayrıcalık. Sadece onu değil tabiki, en büyük rakibi Vingegaard ve zamana karşı canavarı Evenepoel de yaşlarının çok ötesinde işler yapan büyük adamlar.

Visma ekibi takım halinde daha iyi yarışıyor gibi. Bireysel etkenleri ayırırsak visma uae Emirates takımından daha başarılı. Ki zaten en iyi takım seçildiler. Ama vingegardın yerine başka bi lider mi seçilmeli diye düşünüyorum bazen

Visma ekibi takım halinde daha iyi yarışıyor gibi. Bireysel etkenleri ayırırsak visma uae Emirates takımından daha başarılı. Ki zaten en iyi takım seçildiler. Ama vingegardın yerine başka bi lider mi seçilmeli diye düşünüyorum bazen
Neye göre en iyi takım seçilmişler? UCI sıralamasında ezici bir fark ile UAE en iyi takım olarak 1. sırada.

Screenshot_20250617_074231_Chrome.jpg

Bir büyük yarışta genel klasman iddiası olan bir takımın lider olarak seçeceği kişide bazı ayırt edici özellikler bulunması gerekir.

Genel klasman sıralamasına önemli ölçüde etki eden etaplar genellikle çok zorlu dağlık, zirve finişli ya da zamana karşı etaplarıdır. Bu durumda takımın en iyi yokuş çıkabilen, dayanıklılığı en yüksek, zamana karşı performansı en iyi elemanının lider olması beklenir. Zamana karşı ve yokuş aslında birbirine zıt iki vücut tipi gerektirir. Ganna gibi yapılı bir sporcu daha yüksek watt üretebildiği için bu alanda daha başarılıdır. Lakin bu onu daha ağır yaptığı için yokuşlarda dezavantajlı duruma getirir.

Ancak yokuş ve zamana karşı becerisi de tek başına yeterli değildir. Yüksek yarış okuma becerisi, takım arkadaşlarından en ideal şekilde faydalanabilecek liderlik ve üç hafta sürekli istikrarlı performans gösterebilecek, tehlikelerden sakınıp hedefe odaklanacak yüksek öz disiplin de gerekir.

Giro d'Italia 2025'te canlı gördüğümüz üzere UAE takımında yarışa lider olarak gelen Ayuso, doğru seçim olmadığını gösterince doğal liderlik becerisi olan Del Torro görevi devraldı. Colle delle Finestre etabındaki taktik saçmalık olmasaydı ilk liderlik denemesinde pembe mayoyu da alacaktı.

Visma içinde halihazırda Vingegaard haricinde bu pozisyonun isterlerini karşılayabilecek bir sporcu bulunduğunu zannetmiyorum. Onun talihsizliği Pogacar gibi nükleer güçle çalışan bir rakiple uğraşmak zorunda olması.

Criterıum yarışı özelinde kastetmiştim hocam
Yarışta en iyi takım seçme diye birşey yok. Takım sıralaması, takımda bulunan yarışçıların bitiş çizgisini geçtiği süreler baz alınarak hesaplanır. Seçme olsaydı 1 etap bile kazanamayan bir takımı seçmezlerdi zira ortada yarış boyunca sonuç bakımından bir başarıları yok.

Yarışta en iyi takım seçme diye birşey yok. Takım sıralaması, takımda bulunan yarışçıların bitiş çizgisini geçtiği süreler baz alınarak hesaplanır. Seçme olsaydı 1 etap bile kazanamayan bir takımı seçmezlerdi zira ortada yarış boyunca sonuç bakımından bir başarıları yok.
Pogi artık rakipten değil, onun ligi ayrı artık, Jonas diğer ölümlüler arasında en iyisi :)

Ulusal Şampiyona yarın teknik toplantı ile Isparta'da başlıyor :) İzlemeye gidiyorum

1750787185599.png

Geri