Scudo Sports

Yarış gündemi

Scudo
Bizim bisiklet federasyonunun Ruanda'nın elinden su içmesi gerek. Adamlar bisiklet sporunu kendileri için bir çeşit dünyaya isyan , belki de tam tersi olarak bisiklet ile dünyaya kendini ispatlama olarak görmüş; yıllarca bir şeyler yaptılar ,uğraştılar bir yerlere gelmeye başladılar.Helal olsun Ruanda'ya. Bizimkilerse makam arabalarına binsin, göbeklerini kaşımaya devam etsin.
Kültür meselesi. Bisiklet Ruandada bukadar imkan yokluguna ragmen ciddi bir ulasim araci. Bizde bisiklete binene çocuk gözüyle bakiliyor. Bu kafa yapisi degismedikce basari beklemesin kimse.

Cumarteside sezonun son anıtsalı ll lombardia yarışı var.
(link)
Pogacar onu da kazanacak galiba. Bugün Gran Piemonte diye bi yarış vardı onu da Del Toro kazandı mesela. Sıkıcı olmaya başladı artık bu UAE dominasyonu ama adamlar yarışıyor ne diyebilirsin ki..

Kültür meselesi. Bisiklet Ruandada bukadar imkan yokluguna ragmen ciddi bir ulasim araci. Bizde bisiklete binene çocuk gözüyle bakiliyor. Bu kafa yapisi degismedikce basari beklemesin kimse. Ayrica takim sporcularimiz çok zayif antreman yapiyorlar. Pogacar mvdp dediginiz adamlar senede 40bin kmden asagiya surmuyorlar.

Pogacar onu da kazanacak galiba. Bugün Gran Piemonte diye bi yarış vardı onu da Del Toro kazandı mesela. Sıkıcı olmaya başladı artık bu UAE dominasyonu ama adamlar yarışıyor ne diyebilirsin ki..
Galiba öyle olacak yine,salı günüydü galiba tire valli yarışında son 20km atağa çıktı bir tane insan evladı yetişemedi yahu!

UAE’nin Lombardia kadrosunu gördünüz mü? Takım olarak bişey deneyecekler galiba :)

İlerleyen yaş, b12 eksikliği, psikolojik buhranlar, vb. sebepler editi: Israel Premier Tech Il Lombardia’ya katılmıyormuş, malum sebeplerden..

UAE’nin Lombardia kadrosunu gördünüz mü? Takım olarak bişey deneyecekler galiba :)

İlerleyen yaş, b12 eksikliği, psikolojik buhranlar, vb. sebepler editi: Israel Premier Tech Il Lombardia’ya katılmıyormuş, malum sebeplerden..
Sadece UAE değil, Vingegaard haricinde neredeyse tam takım TdF kadrosu var start list'te.

Pogi varken diğerlerinin işi zor tabiki ama keşke şöyle başaltı favorilerden birine gitse. Trek'ten Matthias Skjelmose hep çok iyi yarışıp Pogi'ye karşı kazanamayanlardan. Bu sefer o alsa keşke.

Bu Slovenyalı yarışmıyor, alıp başını gidiyor ve takipçileri kurdeşen oluyor...
Böyle giderse tüm zamanların zirvesine yerleşecek. Kendi açımdan ne kadar takdir etsem de paradoksal duygular içindeyim: Rakipler rekabet edemiyor, takım stratejileri işe yaramıyor. Meyveli ağaç taşlanır ama şimdiye kadar kural dışı bir durumu da olmadığı gibi sempatik ve sıcakkanlı da... Peletonla arası iyi ve kıskançlık tribi yapan da yok.
Dünya çapında genç yetenekler arasından bir kaç yeni süperstar çıkmadıkça, şu anda izlediğimiz yarışlar beklediğimiz çekişmeyi bize yaşatmayacak, hatta bu spora emek veren herkesin motivasyonunu düşürmesinden kaygılanır oldum...

Adam uzun turlarda çok kuvvetli, gün be gün kuvvetini geri toplama konusunda rakipsiz, tek günlük yarışlarda da çok kuvvetli, bu sene katıldığı hiç bir tek günlükte silkelenmedi, kopmadı, ciddi anlamda geride kalmadı, çok yakın tarihlerde koşulan tek günlüklerde de çok kuvvetli, 2-3 haftadır boyuna yarış kazanıp duruyor. Başardıkları keyif verici değil, gerçekçi hiç değil. Bizim zamanımızda oyunların şifreleri içinde en çok kullanılanı ‘god mode’ olurdu genelde, bundan keyif alıyoruz diye bize bunu veriyorlar, ben başka bi açıklama bulamıyorum. Üstelik işin içinde ve başında araplar var..

WTCC'de öndeki otomobillere handikap yaratmak için ekstra ağırlık koyarlardı; o hesap Tadej'in vücuduna ekstra 20 kg bok bağladık mı tamamdır bu iş. Bak noluyo? Hem ağırlık dezavantajı hem de domestikler yanında duramaz. :harika:

Bu adam ezber dışı değil, mantık dışı.

Çok yarış takip eden biri değilim. Ancak bana bile gına geldi bu Poğaça'dan. Hamur işine küstürecek beni tövbe estağfurullah. 😒

Giro’nun da 2026 başlığını açsam mı dedim ama vazgeçtim son anda hadi yine iyisiniz :)

2026 Giro Bulgaristan’dan başlıyorumuş..

Giro’nun da 2026 başlığını açsam mı dedim ama vazgeçtim son anda hadi yine iyisiniz :)

2026 Giro Bulgaristan’dan başlıyorumuş..
"Tour of Turkey 2071" açarsın dediydik ama Giro ile Le Tour ile uğraşıyorsun :ssrtcbya:

2027 Türkiye'den başlasın bari:hhhhhh:
Şu L’Etape organizasyonlarından ASO ne kadar memnun bilemiyorum ama bu dediğiniz ‘problem’ belki de küçük bir maddi kaynak ‘çözümüne’ bakıyor olabilir :)

Geri