BlackJack#
Üye
- Tepki
- 23
- İsim
- Berat
- Bisiklet
- Carraro
28mm lastikler daha çok konfor amaçlı kullanılıyor diye biliyorum.. Performans için değişeceksen bence 25mm lastik kullan. Linkte 23, 25 ve 28mm lastik testi yapmışlar ve burdada 25mm lastiği önermişler.Yol biskletimin üzerinde hutchinson tubeless ready all season fusion 5 diye 28mm bir lastikle geldi. Ben bunun yerine 23 mm schwalbe pro one taksam daha iyi okur mu? Yoksa üretici bunu takmış bundan mı devam edeyim
Ortalama hızın 40km/saatin üzerinde değilse 23mm takmanın anlamı yok.Yol biskletimin üzerinde hutchinson tubeless ready all season fusion 5 diye 28mm bir lastikle geldi. Ben bunun yerine 23 mm schwalbe pro one taksam daha iyi okur mu? Yoksa üretici bunu takmış bundan mı devam edeyim
continental gp5000 f/p olarak çok iyi. kolay kolay patlamaz. 25 yada 28 sizin tercihinizBianchi SLR 200 , üzerinde 700x23 lastik var , bu lastikleri ne kadar kalınlaştırabilirim ve lastik markası önerisi rica ediyorum , tşkler.
Lastiği ne kadar kalınlaştırabilirim diye sorunca daha geniş lastiklere geçmek istediğinizi bu sayede konforu artırmak istediğinizi anladım. Eğer amaç patlama direnci ise bunun için lastik markalarının patlama dirençlerini ölçen şu siteden çok rahat fikir edinebilirsiniz. (link).Bianchi SLR 200 , üzerinde 700x23 lastik var , bu lastikleri ne kadar kalınlaştırabilirim ve lastik markası önerisi rica ediyorum , tşkler.
Bir yerde okumuştum kurtarsa bile 4 mm boşluk korunmalı diyordu. Sürtmese bile 4mm boşluk kalmalı diye düşünüyorumGerçekten teşekkür ederim , cevabınızdan sonra bisiklete gidip baktım arka kurtarıyor , gelgelelim ön maşa nın üst kısmında ters "U" şeklinde bir yuva var ,, lastikle burasının arası 4-5 mm anca var , en ufak bir jant ayarsızlığında buraya sürtebilir diye düşündüm , sürtermi sizce ?
Lastiği ne kadar kalınlaştırabilirim diye sorunca daha geniş lastiklere geçmek istediğinizi bu sayede konforu artırmak istediğinizi anladım. Eğer amaç patlama direnci ise bunun için lastik markalarının patlama dirençlerini ölçen şu siteden çok rahat fikir edinebilirsiniz. (link).
Ne kadar geniş lastik takabilirim diyorsanız maşa ve kumpas fren neyi destekliyor onu bilmek gerekiyor. Tourney, claris veya sora set vardır diye düşünüyorum. Onlar 700*30'a kadar destekleyecektir. İnternetten arattığım kadarıyla Bianchi SLR 200 en fazla 700*28 destekliyormuş.
Tamam dediğinize uyacağım ,Bir yerde okumuştum kurtarsa bile 4 mm boşluk korunmalı diyordu. Sürtmese bile 4mm boşluk kalmalı diye düşünüyorum
SLR 150 sahibiyken 25 mm lastik kullandığımı hatırlıyorum. Deneyebilirsiniz belki.Tamam dediğinize uyacağım ,
bende okudum sanki 4 mm olayını , mecbur 700x23 bakacağım
tekrar teşekkür ederim, iyi günler.
700x25 bir tane alıp öne deneyin eğer olursa arkaya da aynından alırsınız eğer olmazsa 700x25 arkaya takıp 700x23 öne alırsınız.Tamam dediğinize uyacağım ,
bende okudum sanki 4 mm olayını , mecbur 700x23 bakacağım
tekrar teşekkür ederim, iyi günler.