Scudo Sports

Yarın ne cevap vereceğiz?

@makaram

Saygısızlığın sana göresi, bana göresi, yoktur. Size göre düşüncelerinizi kendinize saklayacak, ayıp diye nitelendirme cüretini kendinizde bulmayacaksınız.

Benim yazdığımda nerede saygısızlık? Sokaktaki cami sayısından müslümanlık ölçümü müslümanlığa saygısızlık değil, bu mu saygısızlık? Sokağa mı yapmışım saygısızlığı dinden çıktı diye?

Ha keza, ikinci mesajda da saygısızlılık yok. Tüm yaradanları yazmış adam, din varsa ve bana bu sorulacaksa bu cevabı vereceğini söylemiş. Siz vereceğiniz cevap olmadığı için endişe duyuyorsunuz diye verecek cevabı olan adam niye saygısızlık yapmış oluyor? Allah'ın soru sorması mı saygısızlık? Oysa Kuran'ı okusanız bilirsiniz, Allah kullarına soru sorar.

Yok öyle iftira atıp "yani bana göre" demek. Açık açık göstereceksiniz saygısızlığı. Diyeceksiniz ki siz dinin şu değeriyle dalga geçmişsiniz, aşağılamışsınız, küçümsemişsiniz. Aksi takdirde müfterisiniz.

• Beğen
Tepkiler: Hsynozky
Scudo
@serchester
dostum ben ironi yapmıştım , yanlış anladın :)

@Mehmet Metin Levent

Cep seccadesi tanıtmak namaz kılan arkadaşlara tur esnasında yardımcı olmak show mu? Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek dediğin sadaka, zekat vs. (Sadakayı gizli vermek, açıktan vermekten efdaldir. Ancak, örnek olmak, teşvik etmek için açıktan verilen sadaka, gizli sadakadan efdaldir.) [Deylemi] Namazda aynı şekilde. Namaz kılmak ve bisiklet turlarında namaz kılmakla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak show değildir.

Suriyeliye yardım niye din iman tartışmasına döndü yaw

@thieft3000

Onu buradaki din iman düşmanlarına soracaksın

@Triban
suriyeli yada başka biri yardıma muhtaç olması ona yardım etmeye değer kılmıyor mu ?

@makaram
Camilerden rahatsız olduğumu nereden çıkardınız anlamadım. Benim rahatsız olduğum her şeyin bir şekle dönüşmesi. Çimenlerin üstünde de kılınabilir. Toprağın üstünde de kılınabilir. Seccade kutsal bir nesne mi? Haddinizi aşmadınız tabi ki :) Yazı dilinde tartışınca yüz ifadesi görünmediği için sert anlaşılır.

• Beğen
Tepkiler: makaram
@Türko

2 gündür trend topiciz birinci sırayı koruyoruz. islamı yayacağız arkadaşlar haha :komik::koptum:

@Türko
Gayrimüslimleri aşağılamaya devam edin işte..Körler,sağırlar filan..Ayetleri de ekleyebilirsiniz konuya..
Ben kenardan okuyup,gülüyorum da:hhhhhh:

Ya pardon ama siz 4 sayfadır neyin savaşındasınız? Türkiye'de mi dininizi yaşayamıyorsunuz, bu ülkede mi dini inancınıza hakaret ediliyor gerçekten? Siz "ben oruç tutuyorsam herkes tutmalı, ben namaz kılacaksam tüm dünya önümde yer açmalı" mantığıyla giderseniz, insanların her yaptığını saygısızlık olarak görürsünüz. Oruç tutuyorsanız kendiniz için tutuyorsunuz, namaz kılıyorsanız da aynı şekilde. Diğer insanların ne yapıp ne yapmadığı sizi hiç ilgilendirmediği gibi ne yapmaları yada yapmamaları gerektiğini söylemeniz sizin haddiniz değil.
Ramazan ayında sevap kazanmak için bu başlık açılmış, inanın yardım yapmak isteyen insanlar sizin bu açtığınız başlığa ihtiyaç duymadan yardımlarını yapıyorlar zaten. Sizin burada yaptığınız islam misyonerliğinden başka birşey değil, insanlar size bunu söyleyince de mağdurum edebiyatı yapıyorsunuz.
Bu ülkede bir anne çocuklarını ısıtamadığından fön makinesini verip intihar etmiştir, bir baba yardım gelmediğinden ölen çocuğunu saatlerce sırtında şehre indirmiştir. Burası güllük gülistanlık bir ülke değil, suriyeye yaptığımız yardım zaten ekonomimizin çok çok üstünde.
Sırf müslüman diye terör faaliyetlerine yardım eden bir örgüt için burada misyonerlik yapmak ancak Doğu Türkistan'da, Çin'de katledilen Türk kardeşlerimiz için bir kelime laf etmemeniz zaten amacınızı açıkça belirtmektedir.
Umuyorum bu tarz faaliyet gösteren insanların emellerini gerçekleştirmek için açılan bu tarz başlıklar için gereği yapılır.
Saygılar

Bazı siyasiler yüzünden baya soğumuş dinden arkadaşlar. Peki kötü zenginler yüzünden neden paradan soğumuyorsunuz hala çözemedim :komik:

@Triban
Bakara suresi yani inandığım kitap bunu emrediyor. Ben demiyorum.
Bakara 18: (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
@onur caliskan

Siz "ben oruç tutuyorsam herkes tutmalı, ben namaz kılacaksam tüm dünya önümde yer açmalı" mantığıyla giderseniz, kim böyle bir mantıkla gitmiş?

abi ülkenin her yerinde cami var, sabahın 5'inde benim hürriyet özgürlüğüm hiçbir şekilde düşünmeksizin çevredeki 15 tane cami ses ayarlarını hiç önemsemeden ezan okuyor. ramazan geldi, gece 3'te oruç tutmayacağım halde davulcuların zoraki bam güm sesiyle uyandırılıyorum. ve hala hala din düşmanları diye ağlıyorsunuz. hiç mi bitmez bu islam mağduriyeti yahu?

cep seccadesi tanıtmak size kalmadı. suriyelilere yardım edin demek size kalmadı. bu ülke müslüman bir ülkedir demek size kalmadı. herkesin kendi aklı, fikri yerinde bir nebze olsa da. turlarda namaz kılmak isteyen kendi alternatifini yaratır. suriyelilere yardım etmek isteyen kendi alternatifini bulur. ülkelerin dini olmaz, bir dine mensup olan vatandaşları olur. türkiyede müslüman nüfus çoğunlukta olması eşit değildir ki bu ülke islam ülkesidir, islamın kurallarına göre yaşar.

din düşmanı değiliz. dini bu kadar zoraki şekilde dayatmanıza, reklamını yapmanıza, laftan anlamamanıza düşmanız. din düşmanı olmak da bir hakaret değil, olunamaz bir şey değil. din toplumların afyonudur diye mantık kuran herhangi bir insan dine düşman da olabilir, buna laf edemezsiniz de. gerçekten baydı artık bu bitmek bilmez müslüman mağduriyeti.

giro d'italia koşuluyor forumda tek bir başlığı bile yok, internetin her yerine yayılmış bu zoraki islam savaşını burada veriyoruz yahu. harbi, ne kadar gereksiz işler bunlar arkadaş.

@dukehayda

"cep seccadesi tanıtmak size kalmadı." ne demek? Bisiklet turlarında namaz kılmakla ilgili bir konuyu ben burada açamaz mıyım? Bisiklet turlarında mola verip bira içen ve fotoğraflarını paylaşan insanlara bir şey yazıyormuyuz biz ?

@Türko
Ben kimseye yardım yapmam..Suriyeli veya Türk,banane insanların ne durumda olduklarından..
''Yarını'' düşünen sizler yardım edin,evinizin bir odasını paylaşın,maaşınızın yarısını Suriyelilere harcayın,banane..
Ben daha önce başka konularda Suriyelilerle ilgili görüşümü belirtmiştim..Ben sokakta dilini bilmediğim birisini görmek istemiyorum..Ayrıca köpekte görmek istemiyorum..Hatta bazı Türkleri de görmek istemiyorum..
Şimdi...Irkçı,hayvan düşmanı seni diyen biri çıkacak.. :kahve:

@Triban

demeye gerek yok zaten ortada =)

Bak moderatörler de mesaj atmama rağmen bilerek kapatmıyor konuyu ha onlarında hoşuna gitti bence =)

@serchester
Ben de ''RAMAZAN AYINDA TEKEL BAYİLERİ NİYE KAPALI?'' diye bir konu açabilir miyim?

@Triban

Açabilirsin tabi isteyen istediği konuyu açmakta özgür kimseye sormana gerek yok =)

@serchester
Sen ramazanda orucunu tut,ben biramı içemiyeyim..Şahane değil mi?

Geri