Scudo Sports

Yarın ne cevap vereceğiz?

@OmerKa
Mesajların hiç birisinde yoksulların alt sınıf olduğunu ima eden bir söz göremedim. Biz de pek zengin sayılmayız zaten.
Genel kanı, kendi ülkemizdeki yolsullar, açlar, işsizler, işsizlikten kendini yakanlar, ödemelerini döndüremeyip iflas edenler varken başka ülkelere para harcamakta neyin nesidir.

Scudo
@Türko
Sevgili türko;din ne?Herkesi dindar mı sanıyorsunuz?Yapmayın..!
Burası bisikletle ilgili bir forum..Burası dini bir forum değil..Bu forumda ayetlerin/hadislerin ne işi var?!Müslümanforum mu burası?Ayet/hadis konuşulan binlerce site/forum var,oralarda ''bakın şu ayette ne yazıyor,hadi fakirlere de yardım edelim'' denilebilir ama burada ol(a)maz..Eğer oluyorsa,bende bu herşeyi çözmüş arkadaşlara mesela ''madem vahye karşı bu kadar duyarlısınız,taptığınız mabudun -kafirleri(ben..!) öldürün- emrini onlarca/yüzlerce kez dikte etmesine rağmen,hayatınızda kaç kafir öldürdünüz?'' derim..
Yani bu forumda din tartışması filan yapılacaksa bilelim yani..:kahve:

@Türko

Ancak islamı yaşayan kişi bunu idrak edebilir. Allah, müslümanım diyip de namaz kılmayan, oruç tutmayan, her türlü günahı işleyen ve islamdan rahatsız olan kullarından eylemesin bizi. Amin.

@Triban

Bisiklet forumu olabilir. Serbest kürsü yapılmış kardeşim istediğin konuyu açarsın. Bisikletle ilgili olmasi gerekmiyor. Bu kadar rahatsız olmayın islamdan.

Malum derneği tanımıyormuş gibi konuşmayın araştırın ayrıca da moderatörlerin duruma el koyması gerekiyor artık muhabbet seviyesizleşiyor

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Evet daha öncede bisiklet turlarında kullanmak için cep seccadesi önermiştim. Muhabbet seviyesizleşmeye başlamıştı. Moderatörlerde konuyu kapamıştı. Göya müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hristiyan agirlikli bir bisiklet forumunda bisiklet turlarinda cep seccadesi ile ilgili yazsaydim ancak bu kadar islam ile dalga gecilirdi. Hakeza bu konu da öyle. Bu utanç hepimize yeter.

serchester
bak arkadaşım uyruğunu bilmiyorum ama Türkiyenin hali ortada ve biz Türk halkı olarak önce kendi memleketimizi ve insanımızı gözetmeliyiz ve inan bu hiçte bencilce bir hareket değil.ayrıca savaş bitti herifler bize patates bile satmaya başladılar! ama maalesef suriyeliler ülkemizde beleşe alıştılar çalışmadan maaşada bağlandılar! benim üniversite mezunu Türk kardeşim açbeaç ortalıkta iş iş diye inlerken benim midem bu avantacıları kusura bak veya bakma ama almıyor.o yüzden önce can sonra canan diyorum,herkes kendi çapında bişeyler yapıyodur muhakkak ALLAH yaptığımız yardımları kabul eylesin.

Hadi biz yarin ne cevap verecegiz tamam ama onlar acaba nasil cevap verecekler onu cok merak ediyorum. Suriyeliye sordu arkadas almanyayi neden tercih ediyorsunuzdiye cevabi da aynen su sekilde oldu. "Almanya ülkesi bize belesden para veriyor (adambasi 1000€, 3 kisilik bir aile ayda 3000€) neden tercih etmeyelim" Resmen adam adam siz kerizlerin parasini biz beleden yiyioruz dedi bize. simdi gelde bunlara yardim et. hicbirirsini sevmedim sevmiyorumda, karisini colugunu cocugunu savata birak kendisi erkek olarak yurtdisina kacan adamdan ne bekleye bilirsin soruyorum size. Adamlarda ne ar ne namus kalmis bide müslümaniz diye geziyorlar ortalikta.

@Murat Cömez
Ben o adamlardan bahsetmiyorum videodaki kadin ve cocuktan bahsediyorum.

@GagarinlerinYuri

Musluman bir ulkede yasamiyorsak her sokakta neden cami var o zaman? Neden diyanet var?

@serchester
Kimse size Din ile alakalı konularda konuşmayın demiyor ki ? Dini konularda konuşmakta Siyaset gibi artık, polemik yaratıyor insanlar arasında, bundan mütevellit konuşulacağı yer var konuşulmayacağı yer var. Buraya gelen insanların eminim ki neredeyse hepsi, onun ona bunun şuna laf gömmesini görmeye gelmiyor buraya, şahsen ben gelmiyorum. 5-10 tane günün fotoğrafına bakıyorum onun harici trent topic konulara bakıyorum çıkıyorum bu kadar ? böyle bir ortamda dini muhabbet açıp insanları polemiğe itip daha sonra "bu utanç hepimizin" diyorsunuz ? ! burası bu konunun konuşulacağı yer değil, adı üstünde "Bisiklet Forum". Twitter, bu tarz polemik yaratabilecek konular için gayet uygun bir mecra.

@ThrowingStar

Dini muhabbet acmak ne demek. Bisiklet turlarinda kullanilabilecek cep seccadesi tanittim. Bunda yanlis birsey mi var? Senin de dinin ne ise tur esnasinda nasi yerine getirilebilirse onu yazarsin. Maksat millete yardimci olmak. Ben aradim bulamadim cunku bunla ilgili bir baslik. Bu konuda da videodaki suriyeli diye millet gommus. Bu videodaki kadinin ve cocugunun yemek bulamamasi suc mu suriyeli olmasi suc mu nasi bi kafa yasiyorsunuz :) ayrica burasi bisiklet forum olabilir. Yazdigim yer serbest kursu kategorisi. Bisikletle ilgili olmasi gerekmiyor.

Kendinizi boşuna yoruyorsunuz. Suriye'den bize ne? Yardımlarımızı yapıyoruz, her türlü şeyi sağlıyoruz ve hepsi Egede Akdenizde boğuluyor. Bu mu yani? Allah aşkına bırakın. Adamlar isterse gelir istemezse defolup gider. Bir de onların mı kahrını çekeceğiz. Şurada dolara 6 faiz bilmem kaç... Hala Suriye demek mantıksız. Namaz kılarsın kılmazsın fakat İslam üzerinden saldırılması yanlış.

@serchester
Seccade ile alakalı bir şey yazdığımı sanmıyorum. Benim yazdıklarım bu konunun burada açılması ile alakalı. Herkes sizin gibi düşünmüyor olabilir mi ? Tamam iyi niyetlisiniz belki ama yaşadığımız ülke içerisindeki mevcut ekonomik durumun farkında olmayıp, binlerce KM ötede yaşayan, her ne kadar üzülsemde şu veya bu problemle uğraşan insana yardım edelim demeniz bana uymuyor. Bu konuyu "konu dışı" kategorisinde açmanız bir şey ifade etmiyor benim için, bir konu polemik yaratıyorsa o konu açılmamalı diye düşünüyorum. Açılacaksa da genel amacı "tartışma, sohbet" vs olan mecralarda açılmalı. Burada değil. Daha fazla bu başlığa yazarak amacı "Dini tartışma" okumak olmayan insanları bu başlığa çekmek istemiyorum, iyi günler diliyorum size.

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
@serchester

Orasini anladim bende diyorumki 100kisilik bir grupta 90tane serefsiz gördüysem neden diger 10nuna güveneyim. Nerden bileyim o cocuk ile kadinin kocasinin yurtdisinda bizim paramizi yemedigini.
Onun gibi memleketimde ne kadar ekmege ihtiyaci olan kadin ve cocuk var biliyormusun?

Hem buradaki milletin yardimda bulunmadigini nerden biliyorsunuzda "yarin ne cevap vereceksiniz" diye sorguluyorsunuz?

Ayrica serbest kürsü diye butür reklamlari yapmak yinede bisikletforumda dogru degil ki buda ayni FB ye para dilenmeleri gibi olmus.

Yarın bir hesap sorulacaksa Suriye'de savaş çıkartanlar versin cevabı, dini bir inancım olmadığı için ben bu tür konularda kişisel hesap yapmıyorum.

Türkiye'de kayıtlı-kayıtsız kaç suriyeli mülteci var hepimiz iyi kötü biliyoruz, iktidardakiler arada bir çıkıp 30 milyar dolar harcadık 40 milyar dolar harcadık gibi demeçler veriyordu yakın zamana kadar, 40 milyar dolar diyorum bakın Türkiyenin nüfusu 80 milyon. Her türk vatandaşından 500 dolar almışız suriyelilere harcamışız, iktidar bu parayı cebinden vermedi neticede her birimizden aldığı vergilerden topladı o 40 milyar doları.
En düz hesapla ben, sen, her birimiz 500 dolar vermişiz suriyelilere. vergi pastasından ortalama alsak alkol-sigara ve akaryakıt tüketen biri olarak ben daha fazlasını bile vermişimdir. O yüzden benim içim rahat.

Forumda cani gönülden suriyeli hayranı kişiler 20 bin liralık Ultegra bilmem ne bisiklet almayıp suriyelileri beslesin biz neden besliyoruz?

@serchester

Müslüman olan; ülke değil, halk (veya halkın bir bölümü). Diyanet ve camiler, müslüman vatandaşlara inançlarının gereklerini yerine getirmeleri konusunda hizmet için varlar.

Ağrı Dağı'nın dini yok, Dolmabahçe Sarayı'nın dini yok, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun da dini yok...

@OmerKa

senin Rabbin hangisiymiş birader, beddua kabul ediyor olsa gerek herhalde. kamil kamil konuşup insanın asabını bozmayın.

biri de gelmiş cep seccadesi diyor. kardeş, sana mı kaldı cep seccadesi tanıtmak? ibadetini yapacak insan akıl edemiyor mu bunu internette araştırmayı, siz hadsizlik kisvesi altında misyonerlik yapıyorsunuz da milleti de herhalde kendiniz gibi sandınız böyle komik oyunlara gelecek.

moderasyon bu gönderiyi silerse ağzımı açıp tek laf etmem, hakkıdır. ama silinene kadar okuyan okusun bunu; Türkiyede yaşayan vatandaşlar olarak götümüze giyecek donumuz olmayacağı noktaya gidiyoruz. Suriye insanı gibi ne idüğü belirsiz, güvenme yetime lafını her şekilde muhteşem temsil eden bir halka falan değil Yeni Zelanda'nın falan o tatlış tatlış insanları gelip yardım istese yardım yapacak halimiz yok. iHH davasına hiç girmiyorum, o tünelin ucunun nasıl bombok bir yere çıktığını azıcık karakteri olan her insan ayan beyan biliyor.

Uykusu kaçanlar için güzel bir değerlendirme yazısı. Okuyun kafa açar.
(link)

Bizim sokakta cami yok. Demek ki müslüman sokak değil bizimki. Yarın gidip muhtra sorayım, sokak vaftiz edilmiş mi, edilmediyse hristiyan da değil; dinsiz kaldık iyi mi.

2019 senesinde dönen muhabbete bak ya; teyallam.

Geri