Scudo Sports

yardım.. Tekerlek dönerken çok şiddetli sarsıyor

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Tepki
693
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bunu daha yeni farkettim. bir arkadaşın Ayhan Abinin 270 SD ile karşılaştırdım onda böyle bir şey yok. başka bi arkadaşın 212 HD'siyle karşılaştırdım onda da böyle bir şey yok. bisikleti ayın 11'inde servise götüreceğim.

Dediğim olay bisiklet belli bir hıza çıktıktan sonra tam düz bir şekilde dönmüyor çok fazla sarsılıyor ve bu benim aklıma takıldı.. iç/dış lastikleri çıkarıpta denedim yine aynı. buyrun videoya çektim durumu:

Scudo
Jant akordu yamuk olabilir. Birde qr lar belli sıklıkla değilse boşluk yaparak sarsıntı yapar

akorlarında sorun yok gibi ama göbekte sorun olup olmadığını bilmiyorum. başka yorum yapacak kişi var mı neyden kaynaklı olabilir ?

göbekte sorun var... bisikletçiye gidin ve gösteriniz. akor bozuk olsa bu kadar sallamaz göbekten kaynaklı

bendede 240 srv salcano özel örüm vardı belli jantlarda ek yerinde atlama oluyor ben istediğin kadar akord çek düzelmiyor..fabrika hatasından başka birşey değil.jantları salcanoya gönderdim geldi.yine aynı.sırf bu yüzden 1 ay bisiklet yattı serviste ve yeni jant seti aldım shimano bu janttada var akordu olmadığından ve lastiklerden kaynaklanan bir sorun continentallerin çoğunda bombe dis kısmında veya yanak kısmına sorun var sankı akordu bozukmuş gibi. servise götürsende o sorunu çözemicek yani.ben kaç tane bisikletçiye gittim para bayılmaktan başka bir sorun olmadı..yaptığım masrafa yeni çember alırdım ki salcanodan çemberi değişmesini beklerdim onuda yapmadılar. iyi günler dilerim.

servise gidince her şey belli olur ama onlarda ne kadar anlar bilmiyorum.. tek temenni servise gidince yapılabilmesini ummak..

türkiyedekı bırcok bısıklet servısı bu ısten anlamıyo moralını bozmak ıstemem ama öyle yanı

Düzelme umudu hiç mi yok :(

Zeminle temas halinde olmayan bir bisikletin tekerleğini sadece tek yönlü bir pedal hareketi ile hızlı olarak çevirirseniz,ister istemez senkronize pedal rutinini de bozmuş olursunuz.Yani,kim bisikletini ters çevirip sizin yaptığınız gibi tek yönlü pedal çevirse benzer sonuçlar çıkar.Sebebi şudur:
Jant'a tel örmek çok ama çok ustalık bilgi ve deneyim gerektiren bir iştir.Çoğu zaman da % 100 merkezlenmez,bu sebepledir ki yüksek hızlara çıkıldığında balanstaki bu sapma daha da büyür.Mükemmele yakın merkezlenmemiş bir bisikletin akordu çok doğru yapılsa bile,örgü hatası aynı problemle karşılaşmanıza yol açar.Akordunuz düzgün ve hala problemin devam etme sebebi de budur.Gördüğüm bu.Göbekte sorun olduğunu sanmıyorum.Sorun,nerede ve nasıl üretildiği bilinmeyen yüz binlerce bisikletin,yol geçen hanı gibi ülkeye sokulmasında.Jant seti değişimi astarı yüzünü geçer.Bir süre çok yüksek hızlara çıkmadan binin.Sonraki bisiklet alımınızı yaparken,bisiklete milyonlarca dolarlık yatırım yapan ve çoğu yüz yılı devirmiş markaların dışına da çıkmayın.

ben sana şöyle söyliyim çok uğraştım bu konuyla 3 tane servise gittim en sonunda birtanesi tamam gönderiyim dedi jantı fabrikaya ama aynen geri döndü.servise gidiyorum bundan birşey yok lastikten diyor dedim lastiktense doğru tak.filan kavga ettim sanki parası cebinden çıkıyormuş gibi.sonra salcanoyu aradım durumu anlattım beni başka biryere yönlendirdi.orasıda satmadığım ürüne bakmam dedi.sonra yine aradım oda başka bir yere gönderdi orasıda ben bir akordunu yapım olmassa gönderirirz dedi gönderdik ve bir çözüm yok.istersen dolaş..götür servise ama olcağını sanmıyorum.akord yaptırmaktan jant tellerin elinde kalabilir.çember değişmesi lazım onuda değiştirmiyorlar değiştirseler benimkini değişirlerdi.30 liralık bişi.ama insanlar bu konulara tepkisiz içlerine sindirip bindikleri için farketmiyor.en sonunda 260 liraya jant seti aldım shimano whm 505 düşün işde..eğer yapılırsa çok sevinirim haberlerini bekliyorum ama fazla canını sıkma derim..

@Derya Keçeci

sorun salcanoda değil..kullanılan jantların seçiminin yanlış olması 4*32 bir jant kullanmaktan ek yerinde atlama var jantın.ek yerine tel gelmediğinden akordu olmuyor istenildiği gibi.özel örüm jantların çoğunda bur sorun var..servise onlarca bisiklet geliyor bunun yerine 36 delikli bir tercih kullanılmış olsa hiç birinde sorun olmaz.fabrikasyon sorunlar çıkabiliyor.bizzat yaşadığımdan konusuyorum ne örümde nede göbekte çemberlerden kaynaklanan birşey koysun akord masasına çevirsin ek yerinde bombe olduğunu görücek büyük ihtimal ordada tel yok xprod jantlarda ve ne çekme yapabiliyorlar nede o kısmı akord.10 janttan birinde aynı sorun var servise gittiğimde yol bisikleti geldi.ondada aynı sorun vardı ya çemebr alıp ördürceksin.yada min.düzeyde yapılcak.azda olsa o durumda binmeye devam ediceksin...

çaresi galiba servise gidip göstermekten başka bir şey değil. sonuçları buradan yazarım ne olup bittiğini..

@Derya Keçeci

Bisikleti alalı daha bir ay olmadı. ilk aldığın gün bakım yaptırdım. servisteki adam bir dahaki gelişinde tüm ayarlarına bakarız dedi simdi bunu bekliyorum.

bu arada bu durumun benim hızıma etkisi olur mu ?

Güncel Soru. Bu durum hızıma etki eder mi ? hidrolik gerçi ama.

bence büyük bir problemin yok. kadroyu sıkıca tutarak tekrar denemeni tavsiye ederim. sağa sola yalpalama yapıyor mu ona bak. jant tellerinde gevşeklik var mı elle kontrol et. aynı şekilde kaset grubunu da zorla, sabit mi?
şu an bende sağa sola yalpalama yapıyor. kaseti zorladığımda oynatabiliyorum. jant tellerinden biri hafif yamulmuş ayrıca. bakalım neresinde sorun çıkacak.

akord veya lastikten kaynaklanıyor. bende de oluyordu düz yolda giderken rahatsız ediyor. ayrıca hıza etkisi var. ben bisikletçi bi arkadaşa götürdüm balans yapıyor dedi akord ayarını lastiği söküp baştan yaptı şuan çok çok az var

çok sağolun bu dediklerini yaptıracağım :)

Evet arkadaşlar. bugun servise gittim aadam şöyle bir kaç kez baktı sonra bunda birr şey yok dedi. daha sonra akort sehpasına koyun öyle bakın diye sert çıktım. Adamda tamam dedi orda baktı akort ayarı yok dedi. daha sonra onu yapmaya çalıştı olan akortları da bozdu.(evde kendim deneme yanılma yöntemiyle az da olsa yapmayı başardım)
tabi bende aNLAmadığını anlayınca direk jantı alıp çıktım. jantta bir şey yok gibi ama sallama yine var. galiba yeni jant takımı almak lazım..

kısacası Kütahya'da bulunan salcano Servisine sakın gitmeyin. artık bundan sonra ben sadece garanti kağıdını imzalatmak için giderim..

Reflektörü çıkarmayı denedin mi hiç? ;)
(Bu akort değil balans problemi)

Geri