Scudo Sports

Yardım - Sıfır lastik, Sıfır iç lastik şişirdim 5dk sonra havası iniyor

şu konuyu hortlatalım ,,,iki yıldır sedona 300 kullanıcısıyım 2 ay önce kadar dış lastiklerimi yenileyip schwalbe marathon cross taktım. ölçüleri eski dış lastiklerimin ölçüleriyle de aynı (700x38c) ama nedense bir kaç gündür jantın iç tarafına bakan yüzeyin de yılan ısırığı diye tabir edilen çizik halindeki patlaklara benzer patlaklarla boğuşuyorum , kaldı ki iç lastiğimi de yeni değiştirmiştim....biraz araştırdım ve gördüm ki şerit deforme olmuş, jant teli yuvalarına doğru aşırı bombe yapmış bende söktüm elektirik bandı sardım ama patlama devam...basıncı fazla vuruyorum desem? oda değil! 6 bar (85psi) hava basıncına kadar müsade eden bir lastik olmasına rağmen 4,5-4,8 barı geçmiyorum alt sınırda 3,5 bar zaten ..kısacası havayı 5 bar yada üstü yapınca durduğu yerde bile patlıyor...bilmiyorum,sanırım elektirik bandı iyi bir seçim olmadı düzgün bir jant şeridi ve yeni bir iç lastik alıp deniyecem sanırım ... bisikletimi seviyorum ama bazı sorulara da cvp arıyorum ..fabrika çıkışı iç lastikleri rubena 27,5x1.1/4 , dış lastikler CST 700x38c , ölçüler birşekilde uymuş ki adamlar yapmış ama keşke bizde bilsek hani...jantların ertro ölçüleri bilinmiyor sedona da 30 yazıyor ...yani kendimiz müdahele etmek istediğimiz de deneme yanılma yöntemi mi olmalı...kullanım alanımıza göre en enli yada en dar hangi lastiği takabileceğimizi bilmemiz adına bu ölçüleri dünya standartların da bizimle paylaşmalılar, paylaşmışsalar da ben hiç denk gelmedim bilen varsa da aktarırsa sevinirim

Scudo
Geri