Scudo Sports

Yardım Salcano mu yoksa Geotech mi?

Okay

Üye
Tepki
22
Aşağı yukarı 500liralık bütçe ayırdım.forumdan takip ettiğim kadarıyla buaralar hep Salcano Alu ve Astro önerilmiş.
Ankara'da Delta bisiklet eve çok yakın olduğundan Geotech'in modellerinide düşünmeye başladım,satış sonrası magazanın eve yakın olması belki bir avantajı getirir.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Geotech SHERPA 430tl
GEOTECH FUN 560tl
GEOTECH SAHARA 650tl

Salcano Alu 500tl
Salcano Astro 540tl

Başlagıç seviyesi için bu modeller idare eder diye düşünüyorum çünki daha fazla para harcayıpta birkaç aysonra, bıkıp bir köşeye koymak istemem bisikleti.
Sizce hangisini tercih etmeliyim?
Buarada boy 1.73 kilo 68.
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
2.el'i önerecek arkadaşlar mutlaka çıkacaktır, iyi bir bisiklet çıkarsa neden olmasın tabi ama geçmişini bilmediğim bisiklette soru işareti bırakıyor.

Scudo
Bu kadar çok bisiklet tavsiyesi olunca,gerçekten seçimde karasız kaldım :p :)

o kadar çok bisiklet modeli var ki ve o kadar cabuk unutuluyor ki hangisinin ne donanimli nasil bisikletler olduğu, bahsettiğiniz modellerin ozelliklerini - fotograflarini buraya alintilamazsaniz veya en azindan bir link vermezseniz, daha da cok bisiklet tavsiyesi almaniz olasidir.

ben bütçenizi arttirip, geotech bir kadro alip (misal team veya race) üzerine keyfinize göre bisiklet kurdurmanizi oneririm. deore + alivio parçalardan oluşan 9'lu sistem giriş seviyesi üstü bir maşa ile birleşirse eğer sonradan parça yükseltmesini kolaylikla yapabileceğiniz ideal bir giriş sınıfı xc bisiklet elde edersiniz. tahminen 800 - 900 TL kadar tutar fakat dediğim gibi yükseltmeye açık olur bisikletiniz. veya doğrudan bir sedona sd-751 (2009 modelden) alabilirsinz.

diğer türlü alacağiniz bisikletlere yükseltme yapmanız anlamsiz olur çünkü 7 veya 8'li sistemi 9'luya geçirirken tonla sıkıntı yaşayacağiniz gibi kadrolarinin da iyiliği tartişilir.

• Beğen
Tepkiler: Okay
hacı ben fun ile astro yu bayağı bi karşılaştırdım. astro aldım. fun dan daha iyi donanımı. ayrıca pazarlık et 450 - 460 a peşin alırsın..

• Beğen
ben de Geotech'in 2009 Ascent, 2009 Neon ve Salcano Astro arasında kaldım... Forumda genelde hep Salcano öneriliyor ama Geotech'in adı geçmiyor... Halbu ki Geotech neredeyse 800gr daha hafif modellere sahip...

Geotech 2009 Ascent uygun fiyata bulabilirsem almak için önceliğim olacak sanırım.

Ascent 299 Euro

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/ResizeofResizeofgeotech_ascent_duz.jpg

KULLANICI TIPI : MTB, SPORCU, HOBİ KULLANICISI, YENİ BAŞLAYAN

KADRO : GEOTECH 6061 ALLOY ULTRA LITE

ÖN AMORTİSÖR : SR SUNTOUR S SERTLİK AYARI YAPILABİLEN AMORTİSÖR

ARKA AKTARICI : SHIMANO ALIVIO

ÖN AKTARICI : SHIMANO ALIVIO

VİTES KOLLARI : SHIMANO ST EF 50 8R

RUBLE : SHIMANO CS HG 30 8 SPEED

ZİNCİR : SHIMANO HG SERI 8 SPEED

AYNAKOL : PROWHEEL ALLOY ZİNCİR KORUMALI 22-32-42

ORTA GÖBEK : RULMANLI GÖBEK

FREN ÖN / ARKA : V BRAKE ALLOY

FREN KOLLARI : SHIMANO ST EF 50 8R

ARKA GÖBEK : QUANDO

ÖN GÖBEK : QUANDO

PEDALLAR : MTB ALLOY

GİDON : ULTRA LITE ALLOY

BOYUN : ULTRA LITE ALLOY

FURÇ TAKIMI : CANE CREEK

SELE : VELO OAKS X

SELE BORUSU : KALLOY 31.6 MM

SELE KELEPÇESİ : KALLOY

JANT : WAINMANN V PROFIL ÇİFT KATLI

JANT TELLERİ : KROM

LASTİK : KENDA 26X2.10

RENK : SİYAH

JANT EBATI : 26"

VİTES SAYISI : 24

MATARYEL : Alu

AĞIRLIK : 13,5 KG

SIZE : 43 cm, 46 cm, 49 cm

Dediğin gibi Geotech pek konuşulmuyor,Salcano'yla arasında bukadar farkı yaratan ne acaba? farktan ziyade reklamı mı iyi yapıldıda bukadar konuşuluyor?

Sonuçta ikisi de yerli marka... tabi ki salcano eski marka daha çok bilinir ama okuduğum threadlerin hepsinde birisi geotech'den bahsediyor ama hemen o atlanıyor... yani kötüyse almayalım dicem :) ama kötüymüş gibi bir açıklama da bulamadım... son dakikada salcano'ya kaymazsan geotech alıcam sanırım...

Bende olumsuz yorum duymadım Geotech için,sadece biraz garibime gidiyor hep salcano denmesi burda.Simdilik biraz daha araştıracağın yaklaşık bir aylık zamanım var,şimdilik en yakın Geotech Ascent duruyor, heran değişebilir tabi.

Okay, benim araştırmalarımda son durum KRON XC500'e kaymıştım, hafifliği beni çeken unsur olmuştu ama ürün yok piyasada doğru düzgün... Bugün ise gidip SALCANO ALU 2009 alıp fazla uğraşmasam mı diye düşünmeye de başladım...

Emek , bisikleti aldığında yorumlarını buraya yazarsan sevinirim.benim buaralar işler okadar yoğunki magazalara gidip bisikletlere bakma şansım yok.muhtemelen karar verdikten sonra ilk gittiğim yerden alacağım.

Ender,

Salcano Astro'nın 2009da değişimi var mı? Yani piyasada bulduklarımın 2009 olduğundan emin değilim...

500 TL, Astro'ya mı XC500'e mi yoksa GEOTECH ASCENT'e mi verilmeli? :)

En sonunda dayanamadım ve GEOTECH ASCENT aldım :) Biraz hedefimden yukarı para vermek zorunda kaldım ama değdiğini düşünüyorum. Gönlümden hep Geotech geçiyordu, çünkü biraz butik tarzlı bir işletme oluşu daha çok güven verdi... Yer olarak ise Delta Bisiklet kadıköy şubesini tercih ettim... :)

Yorumlarımı tabi biraz kullandıktan sonra yazacağım ama ilk izlenimim gayet iyi :)

• Beğen
Geotech tavsiye ederim, Salcano etmem, benim kullandığım model belki kötüydü ama bi daha almayacağıma yemin etmiştim.

• Beğen
@Gökhan Karabulut

460 peşine astro yu veriyorlar ya neyse hayırlı olsun.

ascent in kullandığı vites sistemi güzel altstan daha iyi. ascent alan arkadaşa hayırlı olsun diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emek Tüzün
@Emek Tüzün

hayırlı olsun fotolarını ve arazide ki duruşunu görmek isteriz ... ;) kaça almıştın?

ben 2008 ascenti 450ye almıştım sonra kriz vurdu 750 oldu, 2009 ascent ne kadara alınabiliyor merak ettim :)

normal 299EU üzerinden taksitle satıyorlar, ama peşin ödemede %10-12 gibi bir indirim oluyor... yani 550 YTL civarına geliyor aşağı yukarı... bunu da tekrar EU'a çevirince 260EU gibi bir rakam. Peşin almak avantaj, ama bu arada birşey daha var, siyah ASCENT 16" kadrosu koliler arasından biraz zor bulundu, yani isteyen varsa stok sıkıntısı olabilir daha sonra...

internetteki yazılanların hepsi aynen takılıyor, ben memnunum, belki geniş sele isteyen alırken değiştirtebilir.. SHIMANO ALIVIO ön ve arka aktarıcı var, sorunsuz çalışıyor... aynı kadroda DISK sistem uygulanabiliyor olması belki sonradan disk frene geçmek isteyenlere avantaj sağlayabilir...

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´ ve Okay
Geri