Atahan Eker
Daimi Üye
- Tepki
- 435
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba. Bundan birkaç gün önce kız arkadaşıma bisiklet almak için Facebook üzerinden bir 2.el sayfasına başlık açtım. Saatlerce açık kalan başlığımın altına sadece iki kişi cevap verdi. Aynı başlığı kız arkadaşım açtığında başlığa verilen cevabın 61 olduğunu gördüm. İlk başlarda çok samimi olarak söylüyorum tek düşündüğüm "başlığı açanın bayan oluşu ve bisiklet konusunda çok bilgisinin olmadığını düşünmelerinden dolayı yardım etmeye çalıştıkları" kanısıydı. Fakat gelen ekleme talepleri ve seviyesiz mesajları okuduktan sonra durumun bu kadar masum olmadığını farkettim. Benim açtığım ilana 2(iki) kişi çok basit şekilde link ve model belirtmişlerdi. Oysa kız arkadaşımın başlığı altında para karşılığı bile alamayacağımız gerekli/gereksiz bilgiler uzun uzadıya anlatılmıştı. Bisiklet satmadığı halde bisiklet önerenler, "ekle beni." diye özel mesaj atanlar, özelden "günaydın" mesajı atanlar, yine özel mesajla "geçenlerde şurada bulundunuz mu o sizmiydiniz?" tarzı sorular vs vs ..... En üzüntü duyduğum ise Aslı bisikletteki yetkilinin telefonda son derece seviyesiz konuşmasıydı. Böylesine kurumsal bir firmanın yetkilisinin konuşma tarzı mahalle jargonun da bile yok. İyi davranan, yardımcı olmaya çalışanlar da var diyeceksiniz. Evet, haklısınız. Örneğin İzmir-Sundu bisikleti kendim aradığımda dakikalarca bisikletler hakkında bilgi verdi. Aynı şekilde Ankara-Performans bisikletteki yetkili de çok yardımcı oldu.
Forumda birbirine yardımcı olmaya çalışan çok güzel insanlar var. Kimseyi hedef almıyorum. Acaba ben mi paranoyak yaklaşıyorum olaya yoksa gerçekten yardım ederken cinsiyet ayrımı mı yapıyoruz. Bir erkek olarak hemcinslerimden zorla bilgi alıyorken, karşı cinslerimize istemedikleri gereksiz bilgileri bile veriyoruz. Bahsettiğim gibi kimseyi zan alında bırakmak istemem sadece yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim. (Burada bahsettiğim cinsiyet ayrımının alt metni yazıldığı kadar masum değil tabiykide.) Herkese sağlıklı, güzel günler...
Forumda birbirine yardımcı olmaya çalışan çok güzel insanlar var. Kimseyi hedef almıyorum. Acaba ben mi paranoyak yaklaşıyorum olaya yoksa gerçekten yardım ederken cinsiyet ayrımı mı yapıyoruz. Bir erkek olarak hemcinslerimden zorla bilgi alıyorken, karşı cinslerimize istemedikleri gereksiz bilgileri bile veriyoruz. Bahsettiğim gibi kimseyi zan alında bırakmak istemem sadece yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim. (Burada bahsettiğim cinsiyet ayrımının alt metni yazıldığı kadar masum değil tabiykide.) Herkese sağlıklı, güzel günler...