Yaptığım Kaza ve Full Face Kask Düşüncesi

hakan çelik

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
523
Tepki
266
Şehir
Çanakkale
İsim
Hakan ÇELİK
Arkadaşlar merhaba,

Uzunca bir ara foruma giremedim. Hatta şifremi bile unutmuşum diyebilirim. Trek 4300 ve Mosso Dre 301 model bisikletim bulunmakta. Daha dün akşam KYK Yurda izin almaya giderken ortalama 30-35 km hızla giderken boş yolda takla attım. Aksine o gün tura çıkmış olmam bütün gün kask kullanmama rağmen sadece o 10 dakikalık süreçte kaskı takmadım.. Kaza sonucu gidon kısmından başıma 3 kez darbe aldım Sol ayak Kasık bölgesinden bir darbe sağ ayak kalça kemiği kısmından ayrı bir darbe aldım. Bütün bunlar ağır olsa da benim için en ağırı gidonun ben yerde sürüklenirken ağzıma girip damağımı parçalaması ve ön dişimden birini kökünden koparması ile oldu.. Dişim tam anlamı ile çıkmadı ama hissediyorum sadece et parçası tutuyor şuan.. Acil servise kaldırıldım tomografi ve bazı testler uygulandı fakat dişim ile ilgilenilmedi, pazartesi günü gel dediler postaladılar. Şuan ön dişim dansöz gibi kıvırtmakta tabiri caizse..

Aklımdan ise sürekli kask taksaydım ne olurdu Ya Rab.. düşüncesi ile "Acaba Full Face Kasklar çenemi iyice korur mu?" düşüncesi geçmekte.. Yardımlarınızı bekliyorum. Eğer fullface kask gerçekten de çok kullanışlıysa görünüşüne yahut komikliğine aldırmadan elde edinmeye çalışacağım..
 
Scudo

Kara Kartal

Daimi Üye
Kayıt
19 Haziran 2014
Mesaj
254
Tepki
276
Yaş
37
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Merida
ah be kardeşim çok geçmiş olsun ):
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Offf, çok geçmiş olsun Hakan bey, öyle bir yazmışsınız ki hayatta kaldığınıza dua edin diyesim geldi :(
Belki bana güleceksiniz veya dalga bile geçeceksiniz ama önemli olduğunu düşündüğüm bir kaç cümle yazmak istiyorum.
Ne tür kask takarsanız takın. İki teker kullanan sürücü, düşerken bile dikkatli düşmek zorundadır veya buna gayret etmek zorundandır.
Videolardan veya buna benzer mecralardan bu tür olayları inceleyip not alıp, bilinç altına her zaman hangi pozisyonda düşersem nasıl düşerim sorusuna,
bir takım önlemler almak gerekir. Ben, bisiklet kullanırken bu tür durumları düşünerek bisiklet kullanırım ve sürekli zihnimi açık tutarım.

Her zaman her şeye hazırlıklı olmakta fayda var. Ekmek bile keserken elinizi keşebileceğinizi düşünerek kesmek gerekir.
Full race kask takmak'ta çözüm değil.
 

Murat Cömez

En yeni üye - Kayıt: Az önce
Kayıt
21 Nisan 2013
Mesaj
7.786
Tepki
19.416
Yaş
51
Şehir
Giresun
İsim
Murat Cömez
Bisiklet
Colnago
Hakan sen ne diyorsun, bana neden haber etmedin. Cok büyük gecmis olsun acil sifalar dilerim, yengende gecmis olsun dileklerini iletiyor. Birseye ihtiyacin olursa bana özelden hemen yaz. (Ihtiyac sadece bisiklet konusunda degil)
 
  • Beğen
Tepkiler: pandelis

berhandh

Üye
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesaj
76
Tepki
121
Yaş
28
Şehir
ANKARA
İsim
Berhan
Bisiklet
Giant
@hakan çelik


dostum downhill ile uğraşmaya başlar başlamaz fullface satın aldım. benden çok çok üst düzey arkadaşlarım gerek yok alma demesine ramen aldım çünkü yüzüm kıymetlidir.çenem dişlerim burnum vs. herkes için öyledir
gerçi ama ben biraz yüzümü seviyorum diyelim. 2 hafta önce bi iniş yaptık inişin ucunda rampa vardı atladım bisiklet kaydı gitti altımdan yüz üstü yere düştüm kaskın yastıklarının dişlerime çeneme yaptıgı baskıyı hissettim
ve şuan diyorum ki iyiki kaskım var bence hiçte komik durmuyor hatta ilgi çekiyor insanlar terletiyor ve ağır diyorlar ben alıştım 1 kg oluyor kasklar beni çok terletmedi ama yazın terletecek onada yapcak bişi yok 2 damla ter 2 damla kandan iyidir isteyen istedigini diyebilir ben ekmek almaya giderken bile takıyorum
 

hakan çelik

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
523
Tepki
266
Şehir
Çanakkale
İsim
Hakan ÇELİK
@BF Okuru

Ali bey çok teşekkür ederim. Aslında normal olarak yaptığım şey, kaza esnasında kendimi bisikletten atmaya çalışmak kurtulmak. Lakin bu bisiklette SPD sistem kullandığım için ayakkabılarımı pedallardan çıkaramadım. En büyük iki dezavantajım kask ve spd sistemdi kaza esnasında. Pazartesi günü nasip olursa diş hastanesinde son durumu ve çenemin akibetini öğreneceğim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Furkanaydemir

Merickagantek

Daimi Üye
Kayıt
26 Mart 2013
Mesaj
202
Tepki
74
Şehir
ANKARA
Bisiklet
Lapierre
Çok çok geçmiş olsunnn :( Kaza yapmanıza ne sebep oldu pekı yoldakı herhangı bozukluk falan mı? yoksa başka bir şey mi?
 

wenom

Forum Bağımlısı
Kayıt
15 Ocak 2015
Mesaj
636
Tepki
672
Yaş
45
Şehir
istanbul
İsim
rafet
Bisiklet
Diğer
Cok gecmis olsun
 

aze22

Üye
Kayıt
1 Mayıs 2013
Mesaj
86
Tepki
38
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Çok geçmiş olsun. Bir hafta öncede ben kaza yaptım. Tümsek geldi önüme artistlik yapip atlıyım dedim ön tekeri düz düşüremedim hakimiyetimi kaybedip yan bastı yere teker böylece kendimi yerde buldum. Sol omzumun üzerine düştüm kasları ezdim, damar damar üstüne gelmiş. kolumu oynatamıyordum Şimdilik iyiyim. Tabi kaskım olmasaydı sonuç farklı olucaktı. Kask takmadan bisiklete binmem kırmızı çizgimdir. Herkesin ilk önceliğide bu olmalı nokta!
 
  • Beğen
Tepkiler: _constantine_

engin özen

Aktif Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
167
Tepki
127
Şehir
istanbul Kayışdağı
Bisiklet
Cannondale
Cok gecmis olsun. Dh tarzinda full face kask, boyun ve vucut koruma donanımlari onemli. Normal bir kaskiniz daima kafanizda olsun. Full face kaskla yazin tirmanis yapamazsini veya uzun mesafede çok zorlar..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Bu yanlışı zaman zaman çoğumuz yapıyoruz. Kaskın ne denli önemli olduğu, bu olaydan da belli oluyor. Geçmiş olsun gerçekten üzücü bir durum.
 

Quatro16

Daimi Üye
Kayıt
21 Ocak 2014
Mesaj
218
Tepki
79
Şehir
Balıkesir
İsim
Alfa Romeo
Başlangıç
1963—64
Bisiklet
Salcano
Çok geçmiş olsunnn... :/
 

mehmet ulaş

Forum Bağımlısı
Kayıt
9 Temmuz 2014
Mesaj
1.062
Tepki
571
Şehir
İstanbul Çengelköy
Bisiklet
Mosso
fullface normal yolda çok terletir rahatsız eder bence ...
 

Tolga Uşaklı

Forum Demirbaşı
Kayıt
31 Ekim 2009
Mesaj
456
Tepki
1.097
Yaş
42
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Lapierre
Geçmiş olsun, bende mtb kullanıyorum ve spd ayakkabı ile sürüyorum.
Düşük bir hızda bile dengenizi kaybetseniz en önemli konu ayaklarınızı bisikletten kurtarabilmek, bunun için biraz alışmış ve çalışmış olmak lazım.
Ben yumuşak zeminlerde veya farklı zamanlarda çok kez düştüm, çok şükür ufak çizikler dışında bir şey gelmiyor başıma ama nasıl düşüleceğini de bilmek lazım.
Önemli olan düşüş sırasındaki ivmeyi kullanıp en kısa sürede ayağa kalkabilmek yoksa sürüklenme ve kontrolsüz yuvarlanma bisikletin veya çevredekilerin size zarar vermesine yol açabilir.

Eğer yol ve dağ birlikte biniyorsanız benim kasklarımdan bir tanesi Cratoni markasının C-Maniac modeli.
Yüksek süratte iniş yaparken çene korumasını takıyorum, şehire geldiğim zaman çıkarıyorum.
Full face kask gibi terletmiyor ve ağırlık olarak fena değil.

Aşağıdaki videoda düştükten sonra nasıl kalktığımı görebilirsiniz, 2011 yılından kalan videolar, o zaman spd kullanmıyordum.
Süratten dolayı normal yoldan hafif sola kayınca hafta sonu mangalcılarından kalan taşlar ön tekerleğe denk geldi bende kendimi yerde bulmuştum.
Diğerinde de çam iğneleri yolu fazla kaygan hale getirince ön lastik kendinden geçmişti.

Biz tabi gülüyoruz ama başımıza birşeyler gelebilirdi, GoPro ile çekime geçmeden önce çektiğimiz videolardan. :)


Tekrar geçmiş olsun!
 

Samet POLAT

Daimi Üye
Kayıt
15 Mayıs 2011
Mesaj
279
Tepki
160
Şehir
KOCAELİ
Bisiklet
Eddy Merckx
Çok geçmiş olsun.
Bende bi on dklık yol için kask takmıştım. Araba çarpması sonucu ayağım kırılmıştı. Allahtan onunla atlattık. Şimdi her arkadaşa kask tavsiye etmeye çalışıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş

r.ezk

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Temmuz 2013
Mesaj
755
Tepki
494
Şehir
izmir
Bisiklet
Cube
Çok geçmiş olsun,

Kitli pedalsız çıkmayan biri olarak bende düşünüyorum; acil bir durumda o anda spd kilitleri çıkarıp, kontrollu düşüş yapabilirmiyim diye
 

Hüseyin Külcüoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Haziran 2010
Mesaj
914
Tepki
675
Yaş
34
Şehir
Bursa
Bisiklet
Ghost
Geçmiş olsun, çok kötü bir durumda kazaya yakalanmışsınız. Hem kask yok, hem de kilitli pedal.. Kask ne olursa olsun 5 dklık bir mesafe bile olsa takıyorum ve kesinlikle takılması taraftarıyım. Bu 5 dklık süre içinde başımıza ne geleceğini bilemiyoruz çünkü..Kilitli pedal kullanmııyorum, kullanmak istiyorum lakin ya çıkartamazsam kaza anında diye de kendimi tatmin edemiyorum. Çünkü kaza anlık bir olay, yakın bir arkadaşım sırf bu yüzden ciddi bir kaza geçirdi. Pedaldan çıkartamadı bisikletle beraber sürüklendi.
 

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mart 2015
Mesaj
620
Tepki
384
Yaş
45
Şehir
Çanakkale
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
geçmiş olsun