Scudo Sports

Yaptığım Kaza ve Full Face Kask Düşüncesi

@hakan çelik

ah o spd pedal var ya, ne canlar yaktı.
geçmiş olsun kardeşim.

Scudo
@hakan çelik kardeşim öncelikle çok geçmiş olsun. Olayın üzerinde birbuçuk ay geçmiş, umarım bir sıkıntı kalmamıştır. Fullface kaskını kesinlikle al, benden sana tavsiye. Böyle travmalar sonrası emniyet kadar psikolojik gereklilik diye düşünüyorum. Gayette hoş görünüyor bu kasklar.
Kazana gelince kendi gözümle görmüş gibi tahmin edebiliyorum, çok kötü bir düşüş yaşamışsın. Ama hasar sadece bir diş ve açılan bir damaksa çok ucuz atlatmışsın. Geçtiğimiz haziran ayında kardeşimle yaptığımız bir sürüşte bayır aşağı inerken 40-45 km gibi bir hızla gözlerimin önünde kardeşim takla attı. Sağ kolu bilek, dirsek ve radius kemiğinden parçalı kırıldı. Çenesi iki yerinden kırıldı. Çene ve üst dudağı yırtıldı. Vücudunda birçok yerinde sürtünme kaynaklı yaralanmalar oldu. Kask olmasa büyük bir ihtimalle yaşayamazdı. Çünkü kask aldığı darbe ile ciddi hasar aldı ama kardeşimin sağlam kalan tek yeri tabiri caizse kaskın koruduğu kafa tası oldu. Bütün bu hasarlardan sonra üç ayrı operasyon ve hala daha devam eden bir fizik tedavi süreci yaşadı. Bunları şunun için yazıyorum. Arkafaşlar dikkat edin. Altımızdaki bisikletlerin risk poyansiyelinin çoğumuz farkında değiliz. Anlık hatalarımızın, ihmallerimizin çok acı sonuçları olabilir. Hala daha buraya kask takılmalı mı diye başlıklar açılıyor. Lütfen güvenlik herşeyden önce gelir, sonradan pişman olmayın. Bu arada fullface kask fazla olur diyenlere kardeşim fullface kask birde kol koruma aldı. Bundan sonra kendine gelince bisikleti öyle kullanacakmış.
IMG-20140704-WA0001.jpg
DEVRAN YENER.jpg

• Beğen
Tepkiler: münferit vagon
geçmiş olsun. böyle bir kazadan sonra ben bir daha ne bisiklet kullanırım ne motor. yani asla iki teker kullanmam. Allah korusun. dikkatli kullanın.

@Osman Yener
Offf geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız diyelim. zaten kaza o on dakikada önlem alınmayan beş dakikada gelir. Hepimize bir ders olmalı bu aslında. Allah yardımcınız olsun tez zamanda iyileşirsiniz inşallah.

dogrusu bende alışkanlık haline geldi... bir keresinde kask takmadan gidicem dedim ama farkında olmadan kaskımı çoktan takmıştım aslında o alışkanlık hayat kurtarır tekrar geçmiş olsun okurken içim burkuldu acil şifalar dilerim

kendim şu an kask araştırması yapıyorum
şimdi full face düşünmeye başladım
(link)
şunlardan hangisini tavsiye edersiniz
benim beğendiğim şu delikli olup hava almasını istiyorum yazında sıcaktan pişmek istemem
(link)

Geçmiş olsun hocam. Yaklaşık 2 ay önce parkur a gitmek için grup ile hareket edeceğimiz yere ilerliyoruz. Parkur için vücut koruma ve full face kask vardı üstümde. Yolda bir ara aşırı bunaltti ve kaski çıkardim yanımdaki abim uyardı Biraz bende sıkıla Kasila taktım. 10.dk geçmedi önümde kendisi takla attı üstünde geçmemek için bende abi fren yaptım ve ana yol olduğu için kendimi sağa doğru attım. Ondan cook daha sert düştüm dönüp ardına baktı direkt ne oldu diye. Çok. Şükür onun uyarısı sayesinde belki de sağlam bir kaza Atlattım. Kendisinin köprücuk kemiği ve bilegi kırılmış. Sıksada bogsada artık özellikle parkur da kesinlikle takarım :)

ona da geçmiş olsun. ne tehlikeliymiş arkadaş bisiklet kazaları. Hep kemikler kırılıyor. Böyle bilmezdim ben bisikleti. Daha binmeden soğuyacağız.

Sakin kullanmak en güzeli ama kaza geliyorum demiyor işte geçmiş olsun

Tüm kaza geçirenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. SPD ayakkabıların ayarı var biliyorsunuz. Ayarı biraz gevşetince çıkarmak kolay oluyor. Ani bir kaza esnasında refleks olarak ayaklarımızı kurtarmaya çalışıyoruz, o esnada uyguladığımız rastgele şiddetten bile ayakkabı pedaldan kurtulabiliyor. Ben o şekilde kullanıyorum şehir içinde. Uzun turlarda bira sıkıyorum daha iyi kavraması için.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Çok geçmiş olsun umarim kalici bir hasar kalmamistir. Kaza anlik bir olay gercekten. Kasksiz bakkala bile gitmemek lazim. Sağliktan önemlisi yok çünkü.

Geçmiş olsun....

@Osman Yener
Cok gecmis olsun tez zamanda iylesirsiniz

Çok geçmiş olsun kardeşim acil şifalar diliyorum herkese

geçmiş oldun hocam, terletmesi ya da 1kg olmasına alışılır ama trafikte kullanacaksanız eğer kaskı arkanıza bakmanız vs zorlaşmaz mı?

@hakan çelik oncelikle gecmis olsun full face kask kullanmak bir nebze olsun yardimci olur en azindan diş olayinin onune gecebilirsiniz ama bisiklet ne de olsa 2 tekerli bir arac kazalarda yaralanma ihtimali fazla birde sanirsan full face kasklar uzun sureli kullanimlarda sorun cikarabilir ama sizin yerinizde olsam bende full face kasklara yonelirdim ne de olsa sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yermis

Kask dediğin full face olmalı zaten. Öbür türlüsü bence yetersiz. Bugüne kadar bir defa düştüm, o da yavaş bir düşüştü ve çenem yere çarptı. Minik bir ezilme dışında bir şey olmadı. Ama hızım yüksek olsa ve çenem yere çarpsaydı, herhalde çenemde ciddi bir kırık olurdu.

Geri