Scudo Sports

Yapılan en zor branş.

4 büyük ! takımıda gezmiş olan Sergen Yalçın, futbol ile ilgili olarak ilk trilyon lafları ortada dönmeye başladığında bir tv kanalına çıkmıştı. Ben de safça izliyor muşum o zamanlar.
Kendisi bu paralar çok değil mi falan diye soran spikere " bizde çoluğumuz çocuğumuzu düşünmek zorundayız" mealinde bir laf etti.
Benim içinde o gün kapanmıştı defter.

Asgari ücret ile ev geçindirmeye çalışan adama yapılan hakaretti bence bu.

Yapılan ez zor branş konusunun buraya gelmesi doğru değil elbette ancak bu branşın futbol olmadığına eminim diyerek konuyu mecrasına döndürmeye çalışayım.

Scudo
Yapılmış bir araştırmada mukavemet kayağı en zor sporlar arasında ilk 3 te gösteriliyordu.

Benim haberdar olduğum en zor branş triatlon-İron Man.Kayak veya kürek yarışlarının zorluğundan burada haberim oldu.

Dövüş sporlarını tam olarak "spor" klasmanına sokamıyorum.

Futbolu bu kadar kötüleyenlerin büyüklük tasladıklarını düşünüyorum zira ülkemizin insan profili belli eğitim seviyesi düşük çok kişi de futbolla ilgileniyor biraz eğitim almış veya biraz diğer sporlarla ilgilenen insanlar hemen zaten küçük gördükleri diğer insanlarla beraber futbolu da ezmeye çalışıyorlar.Yani ş futbolun kendisiyle ilgili değil insanların tutumlarıyla ilgili.
Ayrıca basketbol,formula1 vs. sporlarda futboldan daha fazla para kazanılıyor , sorun paraysa(ki değil).

Bana göre ultra maraton. Koşarken belli bir süreden-mesafeden sonra dünyayı sadece bir çizgiden görüyorsunuz. bacaklarınız kendi kendine koşuyor sanki. bitiş çizgisinde sizin üzerinize atlayıp durduracak bir kaç kişi bulunuyor. Durmak istediğinizde yere yatmanız gerekiyor.
Konu baslıgındaki mesajda yazanlardan serbest dalış ve atletizmin bazı dallarını (uzun atlama, 3 adım atlama, 400mt, 800mt, 4x110 bayrak, 110 engelli) yıldız ve genç erkekler klasmanında yapmıştım ve türkiye çapında yarışlara katılmıştım. Maraton için çalıştım fakat başaramadım. gerçekten çok zor bir spor dalı. 3-6-9 km lik kosularda bile insanın tabir-i caiz ise dünya ile bağlantısı kesiliyor. Kendi nefesiniz dısında birsey duyamıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: lightningstrike
National Geographic te bir şey izlemiştim 1972 yılında and dağlarına uçak düşüyor uçak düşmeden önce rotadan 300 km kaydığı için kimse de uçağı bulamıyor uçaktan hayatta kalan 15 kişi 3 ay boyunca kurtarılacaklarını zannedip bekliyorlar (gıdaları tüketerek) halbu ki uçak düştükten 3 hafta sonra arama çalışmalarının durdurulduğunu bilmiyorlar

3 ay sonra inanılmaz derece de bir açlık acısıyla can çekişmeye başlıyorlar sonra bir karar alıyorlar İNSAN ETİNİ ÇİĞ ÇİĞ YİYEREK PROTEİN İHTİYACINI KARŞILAMAK 6 ay sonra umutlar sönünce tek çare olarak 4 kişi and dağlarını yürüyerek geçmeyi kabul ediyorlar ... yolda 1.hafta bitince 3 arkadaş diğerini yemek zorunda kalıyor ve en sonunda şilide bir köye vararak hayatta kalmayı başarıyorlar

Bunu da duyduktan sonra kesinlikle insanın yapamyacığı hiç bir şey yok...

(link)
MUCİZE KURTULUŞLAR

And Dağları'na düşen uçakta sağ kalanların hayatlarını devam ettirebilmek için birbirlerini yemekten başka çaresi yoktu.

Deniz seviyesi veya ona yakin heryerde herhangi bir zorlukta herhangi bir spor yapilir. Alpinizmde hayatin en zor asamasi vardir. 100mt/9saniye kosan bir maraton 50mt i 6saatte yurur. 8000 mt tirmanislarda aldiginiz nefes size asla yetmeyecektir. Uyusmaya ve donmaya baslayacaksiniz istediginiz tek sey biraz uyumak olacak.. Eger adi sporsa dunyadaki en zor spor K2 dagina kuzey yamacindan tirmanmak olacaktir.

Iste size sporcu:) kendisiyle demirkazik tirmanisinda tanismistim. Dunyanin en tatli en mutevazi insani..

Konuyu ben hortlatacaktım, bir benden önce davranmış! :)

Bence, dünyanın en zor sporu rekabetin en fazla olduğu spordur :) Kendini zorlamadıkça hemen hemen her sporu, her mesafeyi yapabilir insan. Mesela Atletizmi ele alırsak, ben sadece yüksek atlama ve sırıkla atlamayı yapamam şu an, diğer hepsini yapabilirim, gülle, disk cirit atarım, uzun atlarım, koşarım... tabi süre/mesafe ayrı bir şey :)

Ne Ironman ne başkası, zorlayıcı bir hedef olmadığı sürece zor değildir. Haa, eğer asgari fiziksel özelliğe ve sağlığa sahip değilsen, asgari fiziksel ve mental hazırlığı yapmamışsan bazı sporlar acaip zor olabilir.

Felsefeyi bir kenara bırakıp Fırat Dizman'ın -taa 7 yıl önce!- aklına takılan şekli ile düşünecek olursam; Boks ve türevi sporların en zor sporlar arasında olduğunu düşünüyorum. Bir de sırıkla atlama ve artistik jimnastiğin tüm branşları bence çok zor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
en zormu bilmem ama oldukça zor olduğu kesin.Paris-Dakar

(link)

judo more than sport!
cRIRiP_VFpEUx2astHHyr6wGrjcFvC9w9kouCcsGwcI.jpg

Geri