Scudo Sports

Yamulmuş disk

Naberland

Aktif Üye
Tepki
43
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Bianchi
Esselamu Aleyküm. Bisikletimin frenleri mekanik diskleri fren. Disklerine baktım hafiften biraz yamulma var. Düzeltmek mümkün müdür acaba? (Jant akıyordu gibi)

Scudo
Eğer çok yamulmamissa ozel anahtarları var eğilen kısmın tersine bukunce duzeliyor bir kere öyle duzeltmistim

• Beğen
Tepkiler: Naberland
(link)

Aşırı bir darbeye maruz kalmadiysa disk bu aletle duzeltilebilir

Peki jantın akıyordu bozulmuş olabilir mi?

pense gibi birşeyle düzeltebilirsin ama düzeltme aleti daha düzgün yapar bisikletçiye gidersen 5 tl ye yapar heralde

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
İyi akşamlar bu sabah bisikletle okula giderken yokuş ve ıslak yolda kaza yaptım fiskim yamuldu biraz düzeltmeyi denedim ama düzelecek gibi değil sanki ne yapabilirm diski sökmeye calıştım alyan ile sökülmüyor büyük ihtimalle yenisini alıcam ama ne ile sökeceğimi cözemedim

Pek umut yok gibi, düzeltseniz bile randıman vermeyebilir, yenisini almak isabetli olur.

Eğer rotoru teker üzerinde düzeltemiyorsanız (çok fazla yamulmuşsa), tekerden söküyorsunuz ve tamamen düz bir satıh üzerine koyuyorsunuz (mesela mutfak tezgahı). Yamuk olduğu için her yeri zeminle temas etmeyecektir (kenarlarına parmağınızla basıp kontrol edin). Zemine temas etmeyen kısımlarını keçeli kalemle işaretliyorsunuz. Genellikle zaten bir yöne doğru bükülür. Sonra rotoru alıp mengeneye koyuyorsunuz ve başlıyorsunuz işaretlediğiniz yerleri işaretlediğiniz tarafın zıt yönüne doğru kanırtmaya. Rotoru mengeneye tam ortalayın. Yani mengenenin ağzı, tam rotorun orta deliğinden kavrasın. Ve bükeceğiniz kısım da tam olarak tepe noktasına gelsin. Bu kanırtma hareketini çok fazla zorlamadan yavaş yavaş yapın. Gerekirse bir kaç defa rotoru çıkarıp zemine koyup kontrol edip tekrar mengeneye takın. Biraz vakit alacak. Jant ayarı gibi düşünmek lazım.

Geri