Scudo Sports

Marlin 8 Buçuk

Microshift advent x kullanmakla iyi bir karar vermişsin . bende 9 lu modeli olan uzun bacak Advent modelini kullanıyorum 11.42 ruble ve 46.30 aynakolla.
çok memnun kalacaksın

Dosyalar

• 20221001_160150.jpg
    20221001_160150.jpg
    84,8 KB · Okunma: 35
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Microshift advent x kullanmakla iyi bir karar vermişsin . bende 9 lu modeli olan uzun bacak Advent modelini kullanıyorum 11.42 ruble ve 46.30 aynakolla.
çok memnun kalacaksın
Mesajınızı çok geç gördüm, kusura bakmayın.
Keşke daha önce alsaymışım, eskiden ürettikleri saçma ürünler gibi değil yeni seriler. Büyük ihtimalle başka ürünlerini de denerim bu firmanın, oldukça beğendim.

Rica ederim . Malesef hakkı yenen bir marka. Türkiye de bayiliği yok . oysa ithal bir çok büyük bisiklet firması microshift kullanıyor . ama yerli firmalarımız denemiyor .
İnşallah en kısa zamanda bisikletinizi tamamlarsınız.

benim microshift advent sayesinde bisikletimde uyguladığım modifiyeye açtığım başlıkta göz atabilirsiniz. Advent 11.42 v Acera 46.30 = 2x9 Min Maliyet,Max Verim

eminim sizin kide tamamlandığında çok güzel olacak

Rica ederim . Malesef hakkı yenen bir marka. Türkiye de bayiliği yok . oysa ithal bir çok büyük bisiklet firması microshift kullanıyor . ama yerli firmalarımız denemiyor .
'İnşALLAH' en kısa zamanda bisikletinizi tamamlarsınız.

benim microshift advent sayesinde bisikletimde uyguladığım modifiyeye açtığım başlıkta göz atabilirsiniz. Advent 11.42 v Acera 46.30 = 2x9 Min Maliyet,Max Verim

eminim sizin kide tamamlandığında çok güzel olacak
'Yüce 'RABBİM'' sizden razı olsun hocam. İşin açıkçası ben yürütme maliyetleri yüzünden 10'lu tercih ettim. İlk baştaki sizdekininin aynısını düşünmüştüm ama 10'lu ile arada çok fiyat farkı yoktu. Ben yarı fiyatına aldım, normalde çok ucuz ürünler değiller. Hatta çoğu orta seviye setten pahalılar, bir de 4 vites birden atabiliyor 10'lunun vites kolu ki silikon pedi bile var. Sizin konunuza da baktım, hayırlı günlerde kullanın. Malzeme kalitesi olarak da çoğu orta seviye setten daha iyiler. Bundan sonra da microshift kullanmak isterim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Teşekkür ederim Allah sizden de razı olsun. En kısa zamanda setinizi tamamlamanızı dilerim. son halini merakla bekliyorum
Güzel günlerde keyifli sürüşler nasip olsun

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Yeni sorunlar:

Geçenlerde siparişini verdiğim sunrace dişliyi kargo firması kaybetti, benzer bir sorun bir kez daha başıma gelmişti ve kolimi komşunun posta kutusuna atmışlardı. Şimdilik kimseden ses yok, ucuz bir parça da değil. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Tekrardan Selamün Aleyküm forumdaşlar;

Kaybolan kolime ulaştım, posta şirketi bir gün önceden teslim edildi diye işaretlemiş kolimi ve bir gün sonra bana teslim ettiler.

Yeni lastiklerim çift olarak belirtilen ağırlıktan yaklaşık 50 gr daha ağırlar, çoğu parça 10 gram falan oynadığı için parça sayısı arttıkça hatrı sayılır ağırlık farkları ortaya çıkabiliyor.

Yeni frenlerimi denerken arka fren kablosunun bir hayli kısa olduğunu farkettim. Bu yüzden yeni kablo alıp o bahaneyle bisikletin kadrosunun içinden geçireceğim.

Tahmini olarak pedalsız 12.2 küsür kilo gibi bir ağırlıkta olacak kalan parçaları taktığımda, parçaların bir kısmını tek tek tarttım bugün.

Selamün Aleyküm güzel memleketimin güzel insanları, bugün ilk sürüşe çıktım. Bir tane fotoğraf bırakıyorum ve sonrasında da henüz takamadığım parçalar ve şu anda yaşadığım birkaç sorundan bahsetmek istiyorum.

IMG_20221018_174511.jpg

Henüz takılmayan parçalar:

- Elimdeki frenleri takmadım henüz, sebebi ise hem arka fren kablosu kısa kaldı hem de ön frenin üzerindeki sıfır kilometre olan balataları yağ bulaştığını tahmin ettiğim 160 mm fren diskiyle kullanmak istemedim.

Onun yerine elimdeki 4 pistonlu kalipere eski frenin kolunu bağladım. İşin garibi ise freni taktığımda elimdeki 160 mm'lik diskin temiz olduğunu zannetmemdi. Galiba 4 pistonlu kaliperin sıfır kilometre olan balataları da çöp oldu.

- Elimde yine silikon olduğunu tahmin ettiğim elcikler var, onları da uğraşmama rağmen takamadım. Galiba suyla takmak gerekiyor, dün takayım dedim ama yeni frenleri kurduktan sonra takayım dedim.

- İki tane 180 mm dönüştürücü ve sağlam iki çift fren balatası siparişi verdim. Bir tanede arkadaki diskin aynısından satın almayı düşünüyorum. Fren sistemini tam olarak tamamlamak için bir süre daha siparişlerimin gelmesini bekleyeceğim.

- Öndeki 30'lu dişli zincir kaçırıyor, yenisini alıp takacağım.

- Yeni lastiklerim olduğundan çok daha ince görünüyor, tekini taktıktan sonra hemen geri söktüm.

Güncel sorunlar:

- Bisikletimin arka göbek genişliği 135 mm olduğu için zincir alt viteslerde ciddi anlamda çapraza düşüyor. Öndeki dişli 6 mm daha içe yakın olmasına rağmen bile bu sorunu yaşıyorum.

- Yukarıda bahsettiğim ön dişli ciddi bir sorun, değiştirmek şart gibi duruyor.

- Yeni lastiklerim 54 mm kalınlıkta diye söylense de alakası yok, lastik bir hayli daha ince duruyor. Tek lastiği taktıktan sonra hemen geri söktüm. Şu anlık kullanmayacağım gibi duruyor.

Geri