Scudo Sports

Yamanın tutmaması/katlanması

Solüsyonu sürdükten sonra 10-15 dakika bekleyin. Yamaya solüsyon sürmeyin. Ben iki günde 3 yama yaptım üçü de taş gibi oldu. Bunlar ilk denemelerimdi. Yamayı yapıştırdıktan sonra çok iyi bastırın, yamayla lastiği adeta birbirine kaynaştırırcasına baskı uygulayın.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Scudo
Bende sıcak yamaya doğru kayıyorum. Hatta yengem pişkin diye yama üreten bir yerde çalışıyordu çocuklukta bolca kullanmıştık 99 model bmx lastiğinde Yanımda her sürüşte yedek lastiğim olur.
Geçen izinde Denizlideyken Bir tanesi tam sibop yanından patlayınca sıfır iç lastiği taktım bir tanede önceden solüsyonsuz sadece yapıştırılan yamalardan vardı onun ile yamaladığım lastik vardı 2 km sonra sıfırı da patlatınca onu taktım yüksek havayı görünce kendisini saldı gitti, dağın başında kaldım. Hatta evde yama yaptığımda yapışıp iyice tutsun diye kanepenin ayağını üzerine koyuyorum gece boyunca duruyor ama biraz şişirince salıyor yine. MTB'de n11den aldığım bu kırmızı tip yuvarlak yamalardan vardı. Kendi yapıştırıcısı bitince 502 ile yapıştırıyordum.O 502'li ve sıcak yamalı iç lastikte 12 taneye kadar çok rahat kullandığımı biliyorum.

Şimdilik arayıştayım iç lastiği onarma konusunda. Hatta aklıma şu aliexpresste satılan dolma lastikler dahi geldi. 1 tane yanıma alıp acil durumda janta geçirip en azından varacağım noktaya götürmesi için.
(link)

Zefal'ın bir küçük bir kutu içerisinde 6 tane kendinden yapışkanlı olan yaması vardı. Daha önce kullandığımda biraz basınçtan sonra atıyordu. Geçen medeniyeti getirip bisiklet yolu yapmışlar adam gibi oradan süreyim dedim, demez olaydım 100 metrede toplamda 5 tane diken girdi. Bu sefer başlıkta yazılanları da dikkate alarak aceleci olmadım 1,5 saate 5 tane yamayı yaptım gayet güzel oldu. Yanımdaki küçük pompa ile havayı bastım eve geldim. Eve gelince lastik üzerinde belirtilen hava basınç değerine kadar bastım ama, basmaz olaydım her yamanın olduğu yerden bir bir atmaya başladı. 2-3 bar yapınca sıkıntı yok ama 5'e doğru geldi mi atmaya başlıyor. Bakalım harici yapışkanlı satılanlardan aldım bir de onu deneyeceğim.

Dağ bisikleti iç lastiği tamiri için şöyle bir bant kullanıyorum;

(link)

Nasıl kullanılacağına dair RJ The Bike Guy videosu;

Tura çıktığımda 2 tane yedek iç lastik alıyorum.Patlak lastikleri biriktiriyorum.Sonra da sıcak yama yapıyorum,temiz iş.:harika:

Yamanız tutmuyorsa sıcak yama ile tanışın. En sağlamı. Yol bisikletinde bile iş görüyor. Lastiğim 700x28 bu arada. Becerikli birisi 700x25 de bile kullanabilir.

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@hamlet2006 sıcak yama hala kullanılıyor mu ? Ve google dan baktım kullanılıyormuş.😯

Geri