Scudo Sports

Yaklaşık 1000 TL lik en iyi bisiklet?

Tepki
22
Bisiklet
Ghost
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır bisiklet kullanıyorum.Artık eski bisikletimi değiştirmem gerektiğini düşündüğüm için bu konuyu açtım.Yaklaşık 3 aydır yeni bir bisiklet araştırıp duruyorum.Kafamda birkaç tane bisiklet var.Fakat bir türlü karar veremiyorum! Siz bilgili arkadaşların bana yardım edeceğini düşünerek soruyorum... Yaklaşık 1000 TL civarında ki en iyi bisikleti bana önerebilir misiniz?
Yardımlar için şimdiden teşekkürler...
(Bu arada; Boy: 1.70
Kilo: 55)

Scudo
Yol mu? Şehir/Tur mu? MTB mi? Bisikleti ne tarz yollarda kullanıcaksınız ona göre tavsiyelerde bulunalım..

Onu yazmayı unutmuşum, pardon... Mtb Bisiklet bana göre daha kullanışlı ve daha güzel gözüküyor. Bu yüzden Mtb istiyorum. Bisikleti şehir içinde, arasıra da engebeli/taşlı yollarda kullanmayı düşünüyorum.

Öncelikle hoşgeldiniz.1000 TL iyi bir bisiklet için güzel bir rakam ve benim gözümde parasını hakeden bisikletler bunlar

Carraro 436 Daytona: (link)

Bu sene fiyat artmış ama Sedona 741 güzel bisiklettir.1200 TL civarı :(link)

ve Kron XC 1000 : (link)

Tabiki 2. ele yönelirseniz çok daha iyilerinide alabilirsiniz.

Yardım için teşekkürler. Bu arada Kron marka bisikletler iyi midir?/Kullanışlı mıddır? Kron, bana biraz kötü gibi geliyor. Fakat forumdaki çoğu kişi kron öneriyor. Bunun sebbebi ne olabilir?

• Beğen
Tepkiler: huseyinserttttt
kron xc 1000 in bu seneki değilde 2011 model u6 kadrosunu temiz bulabilirsen kaçırma derim gerçekten bulunmaz bir kadrosu var bence iyi günler...

Bence 1000 TL'ye alınacak en iyi bisiklet Carraro 436 Daytona ve eğer bulabilirsen Whistle Miwok 1161 D'dir. Ama eğer bu iki markadan birisini almaya karar verirsen sana tavsiyem Sirkeci İleri Ticaretten uzak dur, kazık yemek istemiyorsan tabii.

Carraro 436 Daytona yı istanbulda nereden almamı tavsiye edersiniz? Sirkeciye gitsem ordan kadıkoy tarafına bedava getirtebilirmiyim?

ucuz marka almamanızı tavsiye ederim deore gruplu carraro,whistle,bianchi yerine altus gruplu cannondale,scott,trek,corratec,specialized nacizane tavsiyemdir şimdiden hayırlı olsun bisikletiniz :)

@Emir-

Evet bisikleti Kadıköy tarafına bedava geçirebilirsin ama Carraro'yu Sirkeci'den alma çünkü Carraro markası Sirkeci'de sadece İleri Ticaret'de satılıyor ve adamlar çok kötü esnaf. Carraro 436 Daytona'nın piyasası 950 TL ama Sirkeci İleri Ticarete sorarsan en az 1200 TL der ve nakit verirsen birşeyler yaparız falan derler. Adamlar Sirkeci'de Bianchi, Carraro ve Whistle markalarını satan tek dükkan oldukları için bizde fiyatlar böyle, az mal geliyor, işine gelirse tarzı triplere giriyorlar. Bence uzak durmakta fayda var. İlla Sirkeci'den alıcam dersen çok iyi pazarlık yap ve 436 Daytona'ya nakit 950 TL'den fazla para verme. Ama Sirkeci yerine Saraçhane Haşim İşcan geçidine gidersen ordaki bisikletçilerden Carraro'yu çok daha uygun bir fiyata alma şansın olur mutlaka.

Yaklaşık 2-3 haftadır Carraro Daytona 436 kullanıcısıyım 300km den fazla yol yaptım hiç bir sorunu çıkmadı. Aldıktan 1 hafta sonra vites ayarlarını vs. yaptıtın, eğer şehirlerarası taşıyacaksanız ön tekerleği çıkarın ve fren balatasına yanında verilen ufak aparatı takın yoksa balatalarınız birbirine yapışabilir... Bisikletle yaptıgım yol ve resimleri aşşağdaki linkte bulabilirsiniz.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=99669

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=100090

Daytona dışında size Whistle Miwok 1161 öneririm, ancak Daytona 436 kullanıcısı olarak şuanda çok memnunum... :)

Malum Bisiklet mağazalarının korkulu rüyası decathlona bakmanı tavsiye ederim
Rockrider 5.3
eğer kaldıysa Rockrider 8.0 şiddetle tavsiye ederim
fiyat kalite servis ve müşteri ilişkilerinde optimum faydayı göz önüne almalısın

@Ersin Erbeden

Mercedes'in C180'i, BMWnin 3.16si, Audinin A3ü ne kadar dandikse, Trek, Scot, Cannondale'in ucuz modelleri de o kadar dandiktir...

@Ersin Erbeden

%100 katılıyorum, burada 1000tl bütçe ayırmış bir arkadaşa gidipte 1300-1500 TL lik üzerinde ucuz kompenantları olan bir bisiklet neden önerilir ki? Bisikletimi almadan önce gittim iyi araştırdım marka diye tabir edilen bisikletler(Scott, Cannondale, Trek) gidipte sadece biiskletin kadrosuna ve üstünde yazan markaya 400-500 TL fark ödemek ne kadar akıllıca bu tartışılmalı bence... Sonuçta Carraro, Whistle, Corratec gibi markalarda kendilerini kanıtlamış markalar, işçilikleri gayet iyi. Kaldı ki 1400 TL bütçem olsa giderim Whistle 1160 Full deore alırım keyfime bakarım, katıldığım turda gördüm muhteşem birşey...

Hadi Carraro, Whistle gibi markaları seçtimde kadrom kırıldı diyelim en kötü ihtimal... O en başta vermediğim 400-500 TL farkı giderim yeni bir kadro almak için kullanabilirim o zaman seçimim Trek, Scott, Cannondale olur.

Alper,şu linkte kron vs carrora bisikletforum daki kişilerin dikkat cekici yorumları var okumanı tavsiye ederim.Benim fikrim söyle bisiklette akıcı gitmesi onemli.Bisikletin agirliklarına bak saticının soyledigine inanma.normal agirlik 13-13.5 üstüne kesinlikle tavizin olmasin.14-14kg ustu işkence o bisiklet degildir taş arabası gibi bak:D.idealler 11-12-13 arası.Dağ bisikletini hem arazi hemde asfaltta kullnicam yazmissin.aslinda bendede var hybrid bisikletler harika 28'' jant hem arazi hem dağ cok saglam.test ettim:D.dağ bisikletinde teker kalınlıgı 2.2 ve ustu işkence tamamen gereksiz.tekerlerini 1.75 gibi olcude hem arazi hem asfaltda performans lastigi ideal secimdir.extra alirsin zaten kalında lazim incede ama melez tekerler ikisi bir arada ben kullniyorum cok memnunum hem asfaltta arazide akıcı hızlı surus keyfi var asla yormaz.zaten bisiklette akıcı performans aranır birde agir olmucak.bu kriterleri gozden gecir.1000 tl ye iyi bisiklet alirsin.Carraro agir sanirim.iyi dusun.verdigim linkte erdal kılıc ın yorumu okumaya deger compenantlar degistirmesi cok kolay fazla para degil.Hybrid(melez)bisikletler tam sana uygun ben kullniyorum cok memnunum 28 inc jant.asfaltta super arazidede oyle.www.trek-turkey.com dan incelemeni tavsiye ederim.kadro sinirsiz garanti hem dünya devi markası.dunya şampiyonu gary fisherin tasarimlarından.

@Oguzhan.Pilgir

:) Aynı durum değil ki.Otomobil sektöründe en düşük modellerinin bile her parçasının üzerinde kendi imzaları vardır yan sanayide üretilselerde.Yani o araç yine baştan aşağı BMW dir.Ama bisikletler böyle değil sadece kadro firmaya ait gerisi Shimano Sram gibi markalar.Yani para verdiğimiz ürün kadro ve bu kadar para edeceği tartışılır.

Düşünsene bir alü kadrolu bir bianchide o jantlar o vitesler takılı olsa yüzüne dahi bakılmaz ama işin içine marka girince işler değişiyor.

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ceylan
ozan erdem in yazısı gözümden kacmis:D kısa ve özlü, anlamlı .Kısa ve özlü yazmak demek bu kadar ustalik gerektiriyor.Supersin:D

Geri