Scudo Sports

Yakın zamanda bike fit yaptıran var mı?

Bike fitten önce ilk olarak doğru kadro kullandığınıza emin olmak lazım.Bundan önceki kadroda bir boy büyük kadro kullanıyordum ilk kullandığım zamanlar resmen işkenceye dönmüştü.Belli km sonra belime inanılmaz ağrılar vuruyordu ve bisikletten soğutmuştu eğer kadro doğruysa en ufak bir ayar hatası bile el ayak sırt kol ağrılarına neden olabiliyor eğer kendiniz bu durumu çözemiyorsanız para verip bike fit yaptırmak en mantıklısı çünkü bu ağrılar ile bisikletten keyif almamız beklenemez.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Scudo
Bu bikefit olayında, bisikletin kullanıcıya göre ayarlanması olayı tam olarak nasıl oluyor? Hani parça mı değiştiriyorlar yoksa sadece sele boyu,gidion boyu vs ayarlamaları mı kapsıyor?
Birde fiyatları neredeyse kimse bahsetmemiş. Ne kadara geliyor bu hizmet? öyleya az olsun çok olsun, kişiye kalmış bir hizmet bu.Alan memnun satan memnun olduğu sürece kimsenin yadırgamaması lazım. :)

@Raptor8 bildiğim kadarıyla 300 400 tl civarlarında geziyor bu işin maaliyeti. Temel olarak ayarlar yapıldıktan sonra birde sensörler aracılığıyla pozisyonunuz açıları kontrol ediliyor. O değerler de belli standart değerler arasında olması bekleniyor, tekrar ayarlanıyor vs. Eğer bisiklet üzerinde sizi daha rahat ettirecek değişmesi gereken bir parça var ise ekstradan o maaliyet meydana gelecektir. Örneğin gidon boğazı gibi.

@trainspotting35 teşekür ederim yanıtınız için,aceleci davranmıyıorum,12 aydır biniorum bir iki yarışada katıldım.
bu gün gidon bağıznı yükseltim bir nebze rahat ettim çok teşekür ederim.

@Ertan M. teşekür edderim doğru kadro kulanıyourm,hatta bir önceki küçük diye bir büyük aldım

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Fatih.acar
Hocam temel düzeyde ayarlar zaten size sağlıklı sürüş pozisyonu sunuyor. Eğer bu işi rekreatif veya amatör olarak yapıyorsanız çokta bike fitlik bir olay yok ortada.(Doğru kadro boyu, sele yüksekliği, gidon ayarları, pedal-ayakkabı pozisyonu bikefit maliyeti olmadan yapılabilir)

Hocam tabiki yapılar bilir fakat kadro boyu dediğiniz zaman bu markadan markaya değişir. Benim gibi geçmişimizde ameliyat varsa iş sizin için daha hassas bir hal alıyor ve ayarları kendim yapmak yerine Çağrı gibi işin ehli arkadaşlardan destek almayı tercih ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Bir de bisikletforum üyelerine %50 indirim gibi bir kampanya yapsalar, tadından yenmez. Herkes gider yaptırmaya.
@Hasan Çağri duy sesimizi :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
@mutlu07

Bike fitting yaptırdığınızda hayatınız da değişecek. Ağrılarınız geçecek. Daha önce neden yaptırmamışım diye kendinize kızacaksınız. Bike fitting yaptırmamış insanların yazdıklarını dikkate almayın.

@Ferhat Aksakal Tabiki de haklısınız ama ben amatör bir bisikletçi olsam da kendi sağlığım her zaman daha önemli ve bu yüzden ayarları kendim yapmak yerine bikefit yaptırmayı tercih ediyorum

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Madem para ve zaman sıkıntısı olmayacak , madem sağlık önemli. O zaman arkadaşlara tavsiyem bir sağlık muayenesi hatta check up yaptırmaları. Şahsen sol el parmaklarında uyuşma ile başlayan süreç ; EKG , EMT ve MR ile devam etti. Sonuç kalpte sıkıntı yok , boyunda 3 tane fitik - birisi doktora dehşete düşürdü, trafik kazası yapıp yapmadığımı sordu- son bomba kavernom cıktı. Hayat sürprizlerle dolu. Sırayla acil, nöroloji ve beyin diye sırayla dolaştım. Illa ki sporcuyum diyorsaniz basta kalbinizi kontrol ettirin. Eger agri ve acilariniz varsa pesine dusun . En azindan sinirlarinizi bilirsiniz. Eh bu arada paranızı tek bir sektöre harcamayın değil mi ? Biraz da sağlık sektörüne katkıda bulunalım. 400-500 liralık ayakkabı ceket 5000-10000 liralık bisiklet derken motoru ihmal etmeyin .:):):) Saglicakla pedallayin.

• Beğen
Yıllarca arazide dağ bisikleti sürdükten sonra kendime bir yol bisikleti edindim.
Alım esnasında doğru kadro ölçüsünü seçmeme rağmen daha satış esnasında gidon boğazı benim açılarıma göre değişti.
Sele boyu, pozisyonu gibi parametrelere bakıldı, düzeltildi.
Yıllardır spd kullanmama rağmen bu bisikletle birlikte tabanlarımda ağrı oluşmaya başladı.
Tekrar bisikletimin üzerinde alınan ölçülerle tüm düzenin doğru ancak kal pozisyonlarının birkaç derece hatalı olduğu anlaşılıp düzeltildi.
Yol bisikletinde sürüş pozisyonu dağ bisikletine göre daha sabit olduğundan bikefit işleminin kritik olduğunu düşünüyorum.

Bu islem icin ne kadar odeme yapiliyor?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Motorola

50 defa yazıldı. Geriye doğru okursanız görürsünüz.

Çağrı 400 alıyor lisansınız varsa 350
Bora ise 300 tl ye yapıyor

• Beğen
Tepkiler: Motorola
@mertgulkokanTesekkurler...

@clubberEn guncel fiyat temmuzda verilmis bu yuzden sordum malum enflasyon magduru bir ulkeyiz....

• Beğen
Tepkiler: HasanTiçır
@Hasan Çağri ben kilitli pedal kullanamıyorum yol biskletinde bike fit de sıkıntı olurmu?kolay gelsin

• Beğen
Bu hizmet Ankara'da var mi?

Geri