Scudo Sports

Yağmurda bisiklet kullanmak

Scudo
@mariokaldato
Hd diyince zaten bir bisikletçi olarak hidrolik disk akıllara geliyor ama magura hd diyince bir şey çıkmamıştı...Diğer yandan yağmurlu havada hidrolik diskler,mekanik diskler işe yarar gibi gözüküyor.Dediğim gibi bendeki v fren papuçları kuru havada zımba gibi tutarken,bir seferlik yağmurlu havada tereyağ gibi eridi gitti.
Bugün bir tane mahalle bisikletçisine gittim, baradine 955 3 yüzeyli,renkli fren papuçu var mı dedim,adam ben tek bıçaklı kullanıyorum,işimi görüyor dedi.:koptum: Lakin dayıyı bu fren papuçlarının kalitesine ikna edemedim,bunlar milletin psikolojik davranışı diyor.Yağmurda v fren papuçları pek işe yaramaz diyor.Ee dedim 10tltede papuç var 50tlyede bu ne oluyor zaman dedim,bir şey diyemedi.Boya parası değildir herhalde dedim.:D Olmadı braconun 3 renkli papuçlarını alacağım,baradine kızaklı olanların çifti 50tl.en kötü ayağımızı arka tekere dayarız gene dururuz çokta şey etmeyim en iyisi :)

@Taxonera

kullandığım rota eve dönüşte yer yer 50-60 yapmanıza izin veriyor sürekli bir eğim var %1-3 arasın da

sabah 20-25 dakika da gittiğim yolu akşam 10 dakikada gidiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Arkadaşlar alt üst yağmurlugu bir şekilde hallettim ancak baş, ayaklar ve gözler için bir çözüm bulamadım. Kaskın altına tam yüz maskesi giyiyorum mesela ancak kasktan yağmur giriyor. Özetle; kask için kılıf, ayaklar için şu gezirmez kılıf veya su geçirmez ayakkabı, maske varken takabileceğim buğu yapmayan bir gözlük tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Gözleri gözlük koruyorda,suratımıza yağan yağmurun çaresi yok gibi.Buff maff çare değil,ıslanınca temizlik bezi gibi duruyor. :D Yağmurda insanın yüzü donuyor,arada bir ovuşturmak gerek.:komik:

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
Usta maske varken kulaklar da kapalı oluyor haliyle. Gözlüğü nasıl takıcam? :)

@The Working Dead
İçten takacaksın.Bufftada böyle,berede de böyle.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Eğer sürerken yağıyorsa yavaş yavaş geri dönüş moduna geçerim. Çıkmadan önce yağıyorsa hiç çıkmam bile :D ayrıca yağmurda tekerler kayacak hissi veriyor ve frenler neredeyse hiç tutmuyor. Riski atıp kendimi sakatlamak istemem :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Baradine pabuçların performansı yağmurda gayet iyi, şu an test ediyorum. Kazık gibi tutuyor

@lealtad Biraz önce eve geldim, dışarısı -10 gibi bir şeydir altımda içlik üstünde uzun kol ter atan sweat üzerinde rüzgar lık. Üşümem dedim ama hızlandıkça üşüdüm üşüdükçe hızlandım hızlandıkça üşüdüm sonuçta terledim daha fazla üşüdüm anladım ki üzerimde ki katmanlar bir halt değil bana içlik üzerine giyilip de güzelce ter atan ancak rüzgar almayan bir katman tavsiyesi verirmisiniz? Ama özellikle link ile alabilirsem memnun olur. Bir arkadaşım mermont diye bir markadan bahsetti ama 1000 TL bir katman için biraz fazla geldi bana sizce ne alınmalı?

@elric1982
En sonki yağmurlu havada shimano bacakları üzerindeki papuçları kullandıydım,daha 1/4 gitmemiş papuçların anca 1/4 kaldı.Bildiğin bir turda eridi gitti papuçlar. Bende yeni baradine 3 renkli papuçtan aldım ama yağmurda kullanmaya kormuyorum desem yalan olur,çifti 50tlik papuç,çabuk aşınırsa kötü olur valla. :)

• Beğen
Tepkiler: elric1982
Yol bisikletliler için Zefal Shield r30 tavsiye ederim. Triban500’de kullanıyorum. İstersen takım elbise giy o derece

Lakin önden rüzgar eserse

evet beyler mtb ile yagmurlşu havada gidiyordum bir kaydım ama ne kayış ağaça girdim (durduk yere)

• Beğen
Tepkiler: hacışerif
@-Skynet- benim cannondale in arka balatalar 60 tl idi zamlardan önce korkuyorum yeni fiyatına bakmaya

@hacışerif
Her şey pahallandı artık,eldekilerde idareli kullanılması gerek.Ama yine hiç hesapta olmayan masraflar çıkıyor,önüne geçilmiyor malesef.

• Beğen
Tepkiler: hacışerif
Geri